Cum va arata noua tableta Microsoft

By on 15/09/2015
surface pro4 imag3

* dupa toate datele avute la dispozitie in acest moment, Microsoft pregateste un ecran mai mare pe Surface Pro 4
In conditiile in care Aple se asteapta la lansarea unor dispozitive similare de dimensiuni mari, odata cu noul iPad de 12.9 inch, zvonurile arata ca Microsoft pregateste ceva mai mult de atat, prin intermediul tabletei multifunctionale Surface Pro 4. Actualul varf de lance al companiei, Surface Pro 3, echipat cu procesor Intel core de generatia a cincea, ar putea fi reimprospatat in aceasta toamna, cu un ecran de 13 sau, dupa unii, chiar de 14 inch. Astfel, conform ultmelor informatii, Microsoft planuieste dezvoltarea a doua noi generatii de tablete din gama Surface “doi in unul”, una cu display de 12 inch si o a doua de 13-14 inch. Publicatiile online au preluat informatia si au pus-o cap la cap cu ceea ce se stia pana acum, astfel ca presupusele planuri ale celor de la Microsoft au perfecta acoperire in realitate. Iar toate datele indica faptul ca Surface Pro 4 va fi noul “frate mai mare” al aceste game de succes.

surface pro4 imag4
Un upgrade binevenit
La momentul actual, Microsoft pune la dispozitie doua modele Surface 3, de 10.8, respectv, 12 inch diagonala. Modelul mai mic este considerat varianta entry-level, echipat cu modelul mai conservator de procesor Intel Atom, in vreme ce surioara mai mare, de 12 inch, poate fi folosita usor ca ultrabook, fiind insotita de o tastatura bine incapsulata inr-o carcasa atasabila. Daca modelul de 13 sau 14 inch va veni pe piata in aceasta toamna, cel mai probabil, acesta ar putea beneficia de puterea noului procesor din a sasea generatie de la Intel, Skylake. In cadrul Intel Developer Forum din primavara, de la San Francisco, producatorul american a prezentat o varianta updatata de Surface Pro 3 echipata cu noul procesor, in vreme ce placa video integrata Gen9 poate fi folosita pentru a reda imagini in format 4 K si la calitate de 60 de cadre pe secunda, pe trei ecrane concomitent.
Conceputa din start pentru pasionatii de grafica si artistii profesionisti, dotata cu creionul electronic Surface Pen, Surface Pro 3 putem spune ca merita un upgrade pe masura. Astfel, o varianta imbunatatita, cu un ecran mai mare, este pe deplin justificata, noua tableta Surface Pro putand reprezenta un concurent serios pentru celelalte ultrabook-uri si dispozitive convertibile, cu ecrane rabatabile la 360 de grade.

surface pro4 imag2
Tableta doi in unu, tot mai cautata
Nu trebuie ignorata nici intentia Samsung de a scoate pe piata tableta-gigant cu ecran de 18.4 inch, care in mod sigur va accentua competitia pe piata dispozitivelor cu ecrane de mari dimensiuni. Chiar daca piata vanzarilor de tablete a scazut in ultimele luni, apetitul consumatorilor pentru dispozitivele convertibile este in crestere. Iar acest lucru are si o anumita fundamentare. Conform studiilor, consumatorii isi schimba mai greu tabletele si calculatoarele in comparatie cu telefoanele. Insa, dispozitivele doi in unu, daca mai beneficiaza si de sistem de operare Windows, sunt vazute ca o afacere buna, oferind utilizatorilor atat beneficiile si puterea unui laptop, precum si versatilitatea unei tablete, totul intr-un singur dispozitiv, la acelasi pret.
Cat priveste pretul de vanzare si lansarea noului produs, Microsoft a anuntat o serie de evenimente de acest gen pentru luna octombrie. Sunt asteptate atunci lansarea versiunii Windows 10 pentru mobil, a unor noi smartphone-uri din gama Lumia si, de ce nu, a tabletei Surface Pro 4.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>