Dell Inspiron 13 7000, un hibrid destinat oamenilor de afaceri

By on 07/01/2015
dell

* conceput din start ca o combinatie intre notebook si tableta, dispozitvul celor de la Dell ofera robustetea necesara unui calculator de birou, dar si flexibilitatea si portabilitatea aferente persoanelor active

De-a lungul timpului, americanii de la Dell s-au axat in mod special pe acoperirea nevoilor ridicate de oamenii de afaceri, venind in fata lor cu o varietate larga de sisteme de calcul. Pornind de la statiile de lucru Precision, pana la tabletele Venue Haswell sau linia de PC-uri Dell OptiPlex, compania texana cu sediul in Round Rock a incercat sa acopere cat mai in detaliu situatiile pe care le-ar intampina in programu lor incarcat oamenii de afaceri.

Potrivit analistilor insa, in ciuda inventivitatii permanente, cei de la Dell denota o oarecare lipsa de coerenta de la un produs la altul, fiecare parand ca vine dintr-o alta era, fara a avea neaparat vreo legatura unul cu celalalt. Un exemplu in acest sens este Dell Venue Pro 11, cu un procesor puternic si un ecran superb, care se poate plia pe aproape orice segment al pietei de profil.Spre deosebire, Dell OptiPlex 9030 este un PC pe cat de atragator, pe atat de simplu, lent si, in ciuda acestora, destul de scump pentru caracteristicile oferite. Din acest motiv, Dell a ales aproape intotdeauna solutia riscanta, creand masinarii pe cat de puternice, pe atat de neatractive ca pret.

dell

Poate ca acestlucru a fost avut in vedere de americanii de la Dell si atuci cand au creat Inspiron 13 7000, un hibrid intre laptop si tableta, un stil de notebook conceput pentru oamenii de afaceri care doresc sa imbine experienta traditionala de calcul a unui laptop, cu flexibilitatea conferita de o tableta, cu ajutorul careia sa-si prezinte rapid schitele la etajul superior al unui showroom sau la centrul de conferinte.

Simplitate si eleganta in design

 Dell a surprins intotdeauna prin designul simplu si elegant al produselor sale. Acest lucru e valabil si in cazul acestui notebook hibrid, care dispune de un de un display touchscreen de 13.3 inch, cu ecran full HD si o rezolutie de 1080 X 1920, capabile sa ofere un colorit si luminozitate puternice. Disozitivul este dotat cu un procesor Broadwell Intel HD Graphics 5300, nu tocmai din gama cea mai de sus, dar care isi face treaba intocmai pentru un utilizator care nu este preocupat neaparat de grafica si design, cunoscute ca mari consumatoare de resurse hardware. Tableta si tastatura dispun de un sasiu simplu, din material plastic lucios, care da o nota de stralucire comparabila cu modelele Asus Transformer, spre exemplu. Cat priveste accesibilitatea, putem spune ca Inspiron13 7000 se simte la fel de confortabil ca tableta precum Lenovo 11S Yoga IdeaPad. Totodata, pe noul hibrid Dell va veti bucura de tastele perfect distantate, potrivite si pentru cei mai grabiti in tehnoredactare, care pot fi gasite cu usurinta si de cele mai inexacte degete.

dell-13-7000

Desi este prezentat ca o varianta hibrid, Dell a optat insa pentru o separare intre cele doua moduri de functionare, fara a interactiona unul cu altul. Spre exemplu, aunci cand este conectata tastatura, tableta nu se va plia in spate mai mult de 135 de grade. Astfel, spre deosebire de 11S Yoga sau Sony Vaio Duo 13, Dell Inspiron 7000 pare compet inflexibil, atunci cand e utilizat in modul notebook. Desi balamaua de legatura intre ecran si tastatura pare destul de solida, aceasta nu pare si suficient de stabila, atunci cand rezemam dispozitivul pentru a-l folosi ca tableta, avand mereu senzatia ca acesta se poate prabusi pe birou in orice moment.

Nimic de reprosat la viteza si conectiviate

Cu toate acestea, ecranul tabletei este unul suficient de luminos, oferind imagini si un streaming bun atunci cand vrei sa vezi un film de pe net, spre exemplu. In schimb, dispozitivul poate fi considerat un pic cam prea greu pentru categoria sa. Cu aproape un kilogram in greutate, aceasta cantareste cu mult peste alte jucarii din aceeasi gama, care cantaresc cam la jumatate. Cat priveste caracateristicile de baza, pe Inspiron 7000 puteti alege intre procesoarele Intel CoreTM sau Core vPro M, pe o frecventa de 1600 Mhz, care ruleaza fara probleme pe aplicatii de dificultate medie. Totodata, aparatul vne dotat nu mai putin de 8GB memorie DDR3L SDRAM, beneficiind de toate optiunile in materie de conectivitate: mufa stereo jack pentru casti, cititor SD card, mufe WLAN & WWAN si doua pentru USB 3.0. Prin urmare, tot ce va trebuie pentru a fi conectat la realitate si la documentele proprii, atunci cand va mutati din birou in orice alt spatiu care necesita mobilitate.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>