Dell Latitude 3540, alegerea intre personal si profesional

By on 23/09/2014
Dell Latitude 3540

Laptopurile din gama Latitude 3000 inlocuieste seria Vostro de la Dell. Iar dispozitivul Latitude 3540 este succesorul direct al lui Vostro 3560, dotat la vremea sa cu un procesor Core i5-3210M si placa video Radeon HD 7670M. Vom vedea, in cele ce urmeaza, daca americani de la Dell au ales cel mai fericit upgrade in cazul Latitude 3540.

Dotat cu un ecran mat de 15.6, Latitude 3540 poate reda imagini de calitate Full HD, menite a atrage utilizatori atat pentru uz personal, cat si profesional.

Design

Notebook-ul Latitude 3540 arata complet diferit decat predecesorul sau. Acesta are marginile carcasei mult mai rotunjite, avand un aspect foarte compact. Producatorii de la Dell se bazeaza inca pe o combinatie de material plastic si aluminiu, iar din acest punct de vedere putem spune ca Latitude se poate compara cu ProBook si laptopurile celor de la Asus. Insa, capacul si partea superioara a unitatii de baza sunt realizate dintr-un material de culoare neagra, asemanatoare carbunelui. Daca vorbim insa de baza ecranului, aceasta este de un negru mat, in vreme ce pentru cadrul tastaturii a fost rezervat un plastic negru lucios. Unitatea de baza se dovedeste a fi foarte rezistenta la socuri, in schimb, poate da senzatia de usoara fragilitate in partea dreapta, din cauza dispunerii unitatii DVD. Capacul face o impresie mai buna, desi, la apasare, poate crea unele distorsiuni ale imaginii de pe ecran. Balamalele au o prindere ferma. Poate prea ferma pentru a permite deschiderea capacului cu o singura mana.

Dell Latitude 3540

Tastatura si conectivitate

Pentru modelul Latitude 3540, Dell a instalat o tastatură chiclet. Dincolo de plasticul lucios care iconjoara tastatura, Latitude are tastele plate si usor aspre, cu o suprafata rugoasa. Punctul de presiune al acestora este usor palpabil. In ceea ce priveste touchpad-ul, Dell a optat pentru un sistem conventional care sa inlocuiasca mouse-ul. Acesta are o suprafață de aproximativ 10 x 5,7 cm, cu o suprafata usor aspra, menita sa opreasca degetul din alunecarea involuntara. La o scurta comparatie cu modelul Vostro 3560, putem observa cateva diferente in ceea ce priveste interfata. Spre exemplu, modelul Latitude nu mai beneficiaza de slotul Express Card sau mufa HDMI, aceasta din urma regasindu-se si la modelele ProBook. Utilizatorii laptopurilor Latitude care au nevoie de o intrare video digitala ar trebui sa se poata conecta la o statie de andocare USB 3.0, iar Dell ofera modele corespunzatoare din acest punct de vedere. Plasarea acestui port nu este insa chiar ideala, avand in vedee ca majoritatea porturilor sunt plasate pe partea stanga, la un nivel corelat cu incheietura mainii.

Dell Latitude 3540

Comunicare si performante

Din punct de vedere al facilitatilor de comunicare, Dell Latitude se bazeaza pe un modul Wi-Fi Atheros AR9565, caruia utilizatorii i-au dat note bune, fara a observa disfunctionalitati in redarea semnalului. La testele uzuale, transmisia a fost mentinuta in conditii optime pe o raza de actiune de aproximativ 15 de metri de router, cu o performanta de transmisie mai mare de 50%. Cipul Gigabit Ethernet al modelului Dell Latitude este produs de Realtek (RTL8168/811 Family). Dispozitivul vine dotat, de asemenea, cu un modul Bluetooth 4.0, iar camera web incorporata ofera o rezolutie maxima de 1280×720 pixeli. Pentru vizualizarea imaginilor descarcate, cei de la Dell preinstaleaza si un software propriu, Webcam Central. Desi camera capteaza imagini de calitate medie, acestea sunt, in schimb, foarte luminoase si bine definite, chiar si in conditii de iluminare nefavorabile. Utilizatorii care au nevoie de acces la internet mobil vor trebui sa utilizeze un modul LTE 3G. Din pacate, Dell Latitude nu ofera o astfel de facilitate. Cat priveste procesorul, Latitude este propulast de un Core i5-4200U dual-core, care utilizeaza ultima tehnologie Haswell a celor de la Intel. Frecventa uzuala de lucru este de 1.6 GHz, care poate fi dusa, prin overclock, la 2.3 GHz.

Dell Latitude 3540,

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>