Dell XPS 12, o lectie despre fizica si magnetism

By on 08/12/2016
XPS 12 Dell 004

* Dell uimeste din nou fanii, prin prezentarea noului sau model de dispozitiv doi in unu care nu foloseste nici un fel de balama pentru a se transforma din tableta in laptop si invers

Producatorul american Dell debordeaza de inspiratie in acest sezon, dorind sa faca tranzitia de la laptop la tableta intr-un mod cat mai usor si mai fluid cu putinta. Prin modelul XPS 12, Dell promite o adevarata experienta atunci cand vine vorba de scrierea unui text, fara a considera tastatura doar un accesoriu, imbinand intr-un mod cat mai armonios cele doua fronturi de lucru. Solutia aleasa de companie este una destul de ingenioasa. In locul clasicei balamale, Dell combina abilitatile magnetilor si, bineinteles, fizica.

XPS 12  Dell 001

Fara balamale

Noul dispozitiv placat cu magneziu vine in doua variante de lucru: tableta de 11.46 inch si laptop cu tastatura drept baza, fara ca aceste doua componente sa se uneasca, fizic, intre ele. Tastatura nu se ataseaza practic la baza dispozitivului, optandu-se pentru un unghi ideal in care acestea pot conlucra fara o priza fizica. Astfel, atunci cand atasam tableta, pur si simplu o plasam in dreptul bazei, lasand magnetii sa faca toata treaba. Aceasta apropiere ne permite sa folosim modelul Dell XPS 12 in doua configuratii difertie, atat ca tableta, cat si ca laptop, chiar si atunci cand cele doua lucreaza impreuna. Iar pozitionarea dispozitivului intr-un unghi care sa elimine disconfortul creat de reflexia luminii nu prea isi are locul aici. Daca va ganditi la siguranta dispozitivului atunci cand este inchis, acest lucru este asigurat la perfectie, tot prin intermediul magnetilor.

XPS 12  Dell 002

Tastarea devine o placere

Cei de la Dell au dovedit ca nu glumesc deloc nici atunci cand afirma ca vor sa faca din scrierea unui text pe calculator o placere. Astfel, tastarea pe XPS 12 este cu mult mai confortabila decat pe alte dispozitive ale aceluiasi brand.

Spre deosebire de acestea, pe XPS 12 tastele sunt suficient de bine pozitionate si de distantate, astfel incat navigarea si apasarea literelor sa fie extrem de confortabila. Tastele sunt cauciucate si spatioase, cu un feedback foarte bun la apasare. In plus, noul Dell promite sa ne uimeasca prin ecranul sau de 12 inch Gorilla Glass, fiind primul dispozitiv hibrid capabil sa livreze imagini video trase in sistem 4K Ultra HD, la rezolutii de 3.840 x 2.160 pixeli. Aceasta stralucire a imaginii nu sunt insa neaparat necesare in orice conditii, cei de la Dell punand la dispozitie si optiunea de 1.920 x 1.080 pixeli.

XPS 12- Dell 003

Imbina afacerile cu placerea

Odata cu noul XPS 12, Dell tinteste la publicul si audienta pe care Apple le are in materie de performante livrate. Astfel Dell se adreseaza atat sefilor de companii, care doresc un dispozitiv puternic, fiabil si atragator totodata, dar si consumatorilor care doresc un dispozitiv usor de manevrat, care sa iti ofere tot ce ai nevoie in materie de distractie si lucru de acasa.

La interior, Dell XPS 12 a optat pentru un procesor dual-core de 1.1GHz de la Intel, de tip Core m5-6Y54, cu 8GB memorie RAM si 128 sau 256GB capacitate de stocare SSD. De asemenea, Dell vine dotat cu un cip grafic Intel HD Graphics 515, capabil sa ofere imagini de inalta calitate in sistem 4K Ultra HD. Toate acestea au insa si un pret pe masura, dispozitivul urmand a fi achizitionat la aproape o mie de dolari, la inceput doar pe piata de peste Ocean.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>