Dell Venue 8 7000, cea mai subtire tableta construita vreodata

By on 30/09/2014
Dell

Inovatia vine in marimi si forme variate, insa rareori se intampla ca aceasta sa arate atat de bine precum reusesc americanii de la Dell, care anunta lansarea pe piata a celei mai subtiri tablete din lume, Venue 8 7000. Iar cu grosimea sa de doar 6 mm, Venue 8 poate obtine cu usurinta chiar coroana de cea mai subtire tableta construita vreodata. Aceasta linie zvelta pare a fi insa doar inceputul, caci compania de peste Ocean ne anunta si multe alte surprize. Unele care se vad cu ochiul liber, perfect palpabile, iar altele destinate mai ales profesionistilor si cunoscatorilor in domeniu.

 Marimea conteaza

Cei 6 mm grosime ai aparatului reprezinta motivul pentru care unele dintre componentele cheie au fost mutate spre marginile dispozitivului, tocmai pentru a mai scapa de cativa milimetri. Ca atare, subtirimea tabletei nu ii permit acesteia sa se „ghiftuiasca” prea mult. Incarcarea se face printr-un port USB, nu exista slot pentru card micro-SD, nu detine tehnologia 4G. Analistii i-au dat insa credit ecranului sau, un model OLED de 8,4 inch, cu o rezolutie 2560 x 1600 pixeli.

Dell

Tehnologie in premiera pentru imagine

 Dell Venue 8 7000 este prima tableta care are incorporata noua tehnologie Intel RealSense. Aceasta reuseste sa capteze mai multe straturi de adancime a imaginii, printr-o serie de senzori pe baza carora sunt determinate mai apoi obiectele din imagine, precum si caracteristicile asociate (marime, distanta, etc). Iar Venue 8 7000 face acest lucru cu ajutorul unei camere foto de 8MP si senzori de profunzime plasati pe panoul din spate, capabili sa ofere date despre obiectele fotografiate, de la o distanta de maximum 10 metri.

Dell

De ce s-a fixat limita de 10 metri a senzorului de profunzime a imaginii? Cei de la Intel, care au implementat aceasta noua tehnologie, au explicat ca aceasta este distanta la care si ochiul uman isi pierde din capacitatea de a disocia obiectele in adancime. Prin urmare, proba suprema consta in fotografierea unui obiect cuprins in aceasta arie, dupa care sa il analizati cu soft-ul special instalat, pentru a vedea cum functioneaza. Unii utilizatori au facut deja acest lucru cu rezultate notabile. Altii s-au declarat usor dezamagiti insa de interpretarile oarecum eronate ale imaginilor surprinse. Oricum, efortul este de apreciat, chiar daca testele mai dau uneori si rateuri.

 

Dell 8700

Incertitudini privind lansarea oficiala

In plus, dispozitivul poate oferi filtru pentru culoare, precum si o refocusare pe imagine dupa fotografiere. Iar Venue 8 7000 poate face toate acestea cu ajutorul sistemului Android 4.4 OS Kitkat, propulsat de un processor Atom dual quad-core de la Intel Moorfield, ceea ce face din cea mai subtire tableta din lume un pachet destul de atractiv pentru vacante si calatorii. Problema cea mai mare este ca, deocamdata, Dell nu a anuntat si o data de lansare pentru Venue 8 7000, fara a spune nici daca tableta va fi comercializata si in afara Statelor Unite. Cu toate acestea, la un eveniment prezentare a produsului, participantii au primit invitatii pentru data de 5 noiembrie, fara a fi insa o data certa, confirmata de producator.

dell-V87000

Primele impresii

In ciuda acestor prime date avute la dispozitie, impresiile amatorilor de gadgeturi fata de Venue 8 7000 sunt unele pozitive. Optiunea de refocusare dupa obiect, in cazul camerei foto, a fost considerata pe forumurile de profil drept ceva neasteptat pentru o tableta, in vreme ce tehnologia RealSense pune Venue 8 7000 pe lista produselor „must have” a amatorilor de gadgeturi. Iar daca si pretul va fi unul competitiv, adica in jurul valorii de 400 de dolari, atunci noul dispozitiv pus la dispozitie de americanii de la Dell chiar ca merita toata atentia.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>