Doua ecrane intr-unul singur, pe LG X Screen

By on 09/06/2016
lg x screen

* LG X Screen se prezinta ca un telefon pe cat de compact pe atat de solid, cu un design placut si inovatii aduse display-ului

Primul lucru care ne sare in ochi atunci cand vorbim despre LG X Screen este denumirea sa. Iar termenul „ecran” din denumirea sa, cu siguranta, nu vine din dimensiunile sale specifice gamei medii, de 4.93 inch, ci datorita ecranului sau secundar, bazat pe o tehnologie imprumutata de la varful de lance LG V10. Aceasta a fost transpusa insa pe noul dispozitiv cu aproximativ acelasi succes, insa la un pret mult mai atractiv. Acest al doilea display este chiar in capul celui principal, avand o dimensiune de doar 1.77 inch si o rezolutie de 520 x 80 pixeli.

lg Xscreen 002

Conectat in permanenta

Desi pare putin ciudat, acesta nu iese cu nimic in evidenta fata de corpul principal, conferind intregului dispozitiv un aspect unitar. Acesta are darul de a fi permanent deschis, desi aceasta facilitate poate fi dezactivata din setarile telefonului. Pe micul ecran poti avea astfel acces permanent la timp, data, starea bateriei si, foarte important, notificari cu privire la mesaje si apeluri, fara a deschide ecranul principal. De asemenea, poti alege sa-ti personalizezi modul in care toate aceste notificari sa iti apara pe ecran, dand telefonului o identitate proprie. Micul display nu este insa doar o facilitate pentru afisarea orei. De pe acesta, puteti trece usor la datele si aplicatiile de pe ecranul principal, printr-un singur slide cu degetul. Pe de alta parte, utilitatea se vede mai ales atunci cand urmaresti un film sau accesezi un joc, in care notificarile vor fi prezente, fara a deranja in vreun fel ceea ce ruleaza pe ecranul principal. In vreme ce LG sustine ca telefonul folosit in acest fel pierde aproximativ 0.8 la suta din puterea bateriei la fiecare ora de functionare, durata de viata s-ar putea prelungi in cazul in care alegem sa dezactivam aceasta optiune din setari. In schimb, va trebui sa aprindem ecranul principal de fiecare data cand dorim sa verificam notificarile primite. In orice caz, este interesant de vazut daca bateria de 2300 mAh rezista mai mult de o zi, asa cum se lauda producatorul sud-coreean.

lg Xscreen 003

Dimensiuni de invidiat si design premium

Desi LG X Screen este conceput mai degraba ca un telefon din gama medie, rama metalica si designul placut ii confera mai degraba un aspect premium. In acelasi timp, acesta se simte destul de usor atunci cand il tii in mana, la dimensiunile sale de invidiat, de 142.6 x 71.8 x 7.1mm. In ciuda faptului ca pe piata exista o varietate larga de telefoane cu dimensiuni apropiate de 5 inch, LG X Screen este usor de manevrat cu o singura mana, fara a fi nevoie sa folosim mai multe degete pentru navigarea pe ecran. Pe laterala dreapta a acestuia, vom gasi butonul de pornire/oprire, dar si slotul SIM si pentru cardul microSD, in vreme ce butoanele pentru volum sunt in partea opusa. Desi la butoane este usor de ajuns, fiind la mijlocul corpului principal, acestea ar putea fi usor confuz de localizat, data fiind dispunerea pe ambele laterale ale aparatului.

lg Xscreen 004

Dotari care sporesc interesul

Cat priveste dotarile, noul LG X Screen vine dotat cu un procesor quad-core si 2GB memorie RAM, care permite rularea in bune conditii a sistemului de Android 6.0 Marshmallow. Nici la capitolul camera nu sta rau, acesta beneficiind de o camera de 13 MP pe partea dorsala si una, generoasa, de 8 MP, pe partea frontala, ideala pentru selfie-uri si comunicare in timp real cu prietenii. Toate acestea nu fac decat sa sporeasca interesul pentru un telefon pe cat de versatil si de bine dotat, pe atat de accesibil.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>