Dupa ochelarii inteligenti, Google trece pe lentile de contact

By on 07/03/2017
lentile google 002

* pentru gigantul Google, se pare ca nimic nu e prea mult in materie de inovatie * dupa uimitoarea experienta cu ochelarii sai super-inteligenti, Google scoate ramele si pregateste terenul pentru lentilele de contact

Daca anul trecut abia se zvonea ca americanii de la Google lucreaza in secret la un proiect de realizare a unor lentile de contact inteligente, se pare ca aceasta idee a fost pusa deja in practica. Proiectul a trecut deja la o noua faza, pentru care a fost constituita deja o intreaga echipa de lucru, bazata in primul rand pe cercetarea stiintifica in materie de sanatate, avand in vedere ca ideea initala era ca aceste lentile sa monitorizeze nivelul de glucoza din sange. Echipa se numeste Life Sciences, iar aceasta tocmai a fuzionat prin absorbtie cu independentii de la Alphabet.

lentile google 003

Aici, trebuie mentionat ca lentilele de contact inteligente au fost lansate demult ca idee de catre cei de la Google, compania lasand insa putine urme de certitudine privind transpunerea intregului concept in realitate. Iar atunci cand compania din domeniul sanatatii Novartis a facut pasul spre licentierea in industria tehnologica, in ideea comercializarii acestui produs, ideea s-a rostogolit rapid, asemenea unui bulgare de zapada.

Sanatate, inainte de toate

La momentul vorbirii, membrii board-urilor de la Alphabet si de la Google au anuntat in mod oficial ca proiectul va fi dezvolat de laboratoarele Google X, alaturi de echipa Life Sciences.

lentile google 004

Lentilele de contact inteligente ar urma sa detecteze nivelul de glucoza din sange si sa transmita datele unui dispozitiv, prin conexiune wireless. Acest lucru va conduce la detectarea din timp a cresterii nivelului de zahar din sange, venind in sprijinul diabeticilor din intreaga lume si nu numai, in conditiile in care diabetul este considerat de multi medici drept boala secolului 21. Echipa Life Sciences va fi responsabila si de alte proiecte in domeniul medical, incluzand aici monitorizarea cardiaca, accesibila deja pe mai multe gadgeturi. Potrivit oficialilor companiei dezvoltatoare, echipa mentionata va continua munca alaturi de mari companii din domeniul stintelor sanatatii, pentru a aduce noile tehnologii de la stadiul lor incipient la studi clinice si, mai apoi, la raspandirea la scara larga a produselor, in vederea prevenirii si detectarii timpurii a eventualelor afectiuni.

lentile google 001

 

Cine se afla in spatele companiei Alphabet

Alphabet este unul dintre ultimii “copii” ai gigantului Google, menit sa resructureze din temelii structura cunoscutului motor de cautare si a subsidiarelor sale. Prin urmare, Alphabet se doreste a fi o companie noua, curata, care sa ia ideile de la zero si sa le transpuna in realitate. Acesta va prelua inclusiv idei experimentale promovate deja de divizii precum Nest, Fiber sau misteriosul Google X. Aceasta schimbare de optica ar putea produce confuzie in special in randul subsidiarelor Google, care si-ar putea vedea amenintata pozitia in industria hi-tech. In fond, intentia nu reprezinta  altceva decat impunerea unui management puternic si oarecum unitar pentru multitudinea de proiecte in care este implicat Google la momentul de fata. Cele mai mediatizate proiecte si, totodata, cele mai secrete, sunt dezvoltate la acest moment sub acoperirea Google X, mentionand aici masina care se conduce singura, divizia pentru drone si, ultimele pe lista, lentilele de contact inteligente.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>