Externalizarea IT, o necesitate

By on 25/08/2014
externalizare it

Cand afacerea dumneavoastra functioneaza 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, pentru a veni cu mijloace inovatoare care sa-i maximizeze potentialul, externalizarea nu este doar o optiune, este o necesitate. Astazi, serviciile IT de outsourcing au devenit un instrument strategic prin care sa faci o afacere  mai productiva si profitabila.

Cine are acest interes?

Toata lumea are de castigat: de la antreprenorii din segmentul SOHO, intreprinderile mici si mijlocii pana la intreprinderile mari. Fiecare afacere are beneficii extreme, optand pentru outsourcing.

De ce trebuie sa am externalizare IT?

 • Pentru a face o schimbare benefica intr-un mediu de afaceri provocator
 • Pentru a reduce din costuri si cheltuieli de capital, beneficiind de imbunatatirea constanta a calitatii serviciilor
 • Pentru a obtine un avantaj tehnic si functional fata de concurenta
 • Pentru a imbunatati profitabilitatea si productivitatea prin operatiuni eficiente si fiabile
 • Pentru a obtine acces la cele mai bune aplicatii si expertize
 • Pentru a extinde volumul, piata si oferta de produse

Cand se face externalizarea IT?

 • Cand pierdeti controlul asupra esentei afacerii dumneavoastra, deoarece sunteti prea ocupat cu operatiuni de manipulare
 • Cand va confruntati cu lipsa de timp, bani si criza de resurse umane
 • Cand aveti un proiect sau o misiune critica care are nevoie de tot timpul si energia dumneavoastra sau de competente de specialitate, care nu sunt disponibile
 • Cand trebuie sa fiti primul pe piata pentru a obtine un avantaj
 • Atunci cand afacerea este afectata de servicii slabe calitativ

Intr-o lume digitala aflata in plina expansiune, in care automatizarea fluxului de lucru si birourile la distanta au devenit norma, multe afaceri nu pot privi increzatoare spre viitor fara a pune IT-ul la dispozitia dumneavoastra. Este posibil sa va fi gandit la externalizarea IT ca la un lux sau un moft, dar in zilele noastre, multe intreprinderi mici vad in acest serviciu o necesitate.

Chiar si cele mai mari organizatii din lume isi externalizeaza cel putin un element de IT: contabilitate, aprovizionare si chiar marketing. Motivele sunt simple: outsourcing este acum o necesitate, dar si o optiune mai buna pentru orice afacere.

Mai multa concentrare pe brand

Din ce in ce mai multe companii isi concentreaza mare parte din resursele interne spre domenii care privesc beneficiile oferite clientilor si consolidarea brandului, externalizand restul. Serviciile de IT nu fac parte din oferta brand-ului, asa ca de ce sa va petreceti atat de mult timp si bani pe ele? Angajand oameni care stiu deja cum sa determine serviciile de care ai nevoie, va puteti opri din ghicitul a ceea ce e mai bine pentru afacere.

Multe companii au inceput externalizarea anumitor segmente, deoarece este mult mai rentabil sa plateasca pentru serviciul in sine decat sa investeasca in capital, materiale si resurse umane proprii. In plus este mult mai usor sa identifici marimea potrivita sistemului dumneavoastra atunci cand altcineva se ocupa de gestionarea sa. Astfel, in loc sa investiti prea mult, sau prea putin, intr-o retea proprie, a gasi un furnizor ale carui solutii pot fi adaptate nevoilor dumneavoastra de servicii IT pare cea mai inteleapta alegere.

Pentru Servicii de Externalizare IT, informatii suplimentare, mod de lucru si tarife  accesati pagina www.bitconsulting.ro 

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>