Fujitsu Stylistic Q704, compromisul intre tableta si laptop

By on 31/10/2014
Fujitsu Stylistic Q704

* putin cam prea greu pentru a fi folosit ca tableta si sub posibilitatile tehnice ale unui laptop, modelul Q704 al celor de la Fujitsu arata ca japonezii sunt maestri in arta compromisului

Tableta sau laptop – care este denumirea cea mai potrivita unui astfel de dispozitiv convertibil? Raspunsul depinde in mare parte de produs, care vine de obicei echipat cu un ecran tactil, dar si cu tastatura, adica exact ca modelul Stylistic Q704 de la Fujitsu. Iar daca tableta Android obisnuita are tendinta de a fi mai potrivita in scopuri de divertisment, Fujitsu Stylistic Q704 pare sa fie superioara, oferind cate ceva si utilizatorilor afaceristi, avand rolul unui laptop din multe puncte de vedere. Pentru a se transforma in dispozitivul perfect pentru profesionisti, ea nu incearca sa convinga cu specificatii hardware iesite din comun, ci mai degraba prin caracteristici favorabile companiilor. Astfel, SSD-ul vine cu doar 128 GB, prea putin pentru un dispozitiv de consum, dar suficient pentru o multime de aplicatii rapide. 4 GB de memorie RAM ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru majoritatea aplicatiilor desktop. Chiar daca din punct de vedere tehnic acest dispozitiv ar fi capabil sa indeplineasca toate conditiile unui ultrabook actual, Fujitsu nu se lauda cu asta, ramanand la definitia unui dispozitiv convertibil usor, cu o durata decenta de viata a bateriei, ecran tactil, USB 3.0 si un procesor ULV. Chiar daca tableta exista si in varianta rezistenta la apa si praf, pentru a deveni companionul perfect chiar si atunci cand lucrati in aer liber, modelul standard vine cu un modul WWAN, oferind mult mai multe optiuni de conectivitate decat majoritatea laptop-urilor multimedia. Pe langa internet mobil prin UMTS sau LTE, GPS-ul este inclus, de asemenea. In plus, un stilou pentru touchscreen insoteste tableta, ceea ce face greu de ratat absolut orice tine de mobilitate si flexibilitate.

Tableta sau laptop?

La fel ca si in cazul predecesorului sau, Fujitsu Stylistic Q702, ca si tableta nu este una dintre cele mai subtiri si, cu siguranta, nu este comparabila cu alte dispozitive emblematice Android. Dar, chiar daca celelalte tablete ar putea fi mai compacte, in privinta procesorului sunt mai putin puternice, dispozitivul Fujitsu asemanandu-se mai mult cu un laptop Windows. De aceea, componentele interne au nevoie de un sistem de racire activ care, desigur, are nevoie de mult mai mult spatiu. Acest lucru face tableta mai voluminoasa si mai grea. Cu toate acestea, Fujitsu Stylistic Q704 este cu 7 milimetri mai subtire decat precedetul model.

Nici greutatea nu este de neglijat, tableta cantarind 1 kg, iar impreuna cu adaptorul de alimentare si tastatura optionala ajunge la nici 2 kg. Pentru cei care nu au nevoie de flexibilitatea unei tablete convertibile ar putea fi o varianta, de asemenea, multe laptop-uri de afaceri, competitori directi ai Q704, deoarece acestea sunt la fel de usoare, atunci cand ofera specificatii comparabile.

Clientii de business au de ce sa fie multumiti

Si daca tot aminteam de predecesorul sau care are un sasiu metalic frumos, Q704 face uz de un mix plastic-metal simplu. Sigur, designul arata ca functionalitatea a fost mai importanta decat aspectul. Autocolantele numeroase, precum si logo-ul imens imprimat de pe spate confirma aceasta impresie initiala. Dar compromisuri nu s-au facut numai in termeni de design. Performanta este cu adevarat ”calcaiul lui Ahile” in cazul Q704. Intr-un fel, Fujitsu a reusit sa construiasca un convertibil care nici macar nu reuseste sa bata unele laptop-uri entry-level. Cu toate acestea, exista o serie aproape fara precedent de modemuri, elementele de securitate si accesorii care ar trebui sa fie suficiente pentru a multumi si pe cei mai exigenti dintre clientii de business.

In general, in ceea ce priveste calitatea constructiei, aceasta este satisfacatoare. Pentru un dispozitiv destinat afacerilor, care va fi probabil utilizat de multe ori si intr-un numar de setari diferite, calitatea constructiei este suficient de buna, chiar si din perspectiva pretului putin ridicat. Mai putin convingatoare este balamaua suportului cu tastaura, care nu sustine ferm tableta, aceasta putand fi usor deteriorata.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>