Gamerii au la ce sa viseze: Lenovo IdeaPad Y5070

By on 10/10/2014
Lenovo

* constuit special pentru amatorii de jocuri, notebook-ul din gama Y al celor de la Lenovo pare a indeplini toate cerintele in materie de distractie

Daca nu urmariti in mod special un notebook de nivel high-end (cum ar fi gama Z de la Lenovo) sau unul de consum (seria G), atunci cu siguranta va aflati in segmentul gamerilor, cu tot ceea ce presupune aceasta. Iar aici, compania chineza Lenovo chiar care tot ce va trebuie. Laptopurile din seria Y au fost concepute in mod special pentru iubitorii de jocuri pe calculator, iar modelul Y5070 pare sa se inscrie exact in cerintele categoriei mai sus mentionate. Modelul este un notebook negru cu ecran de 15.6 inch, non-tactil (ceea ce nici nu prea este solicitat in lumea gamerilor), cu o tastatura luminata din spate si cu unele caracteristici ale componentelor interne destul de impresionante.

Forta, sunet si utilitate

Pentru jucatorii inraiti, Lenovo a pus la dispozitie un dispozitiv high-end cu procesor Intel Core i7 4700U, iar modelul Y5070 vine in dotare sandard cu 8GB memorie RAM. Iar cum depndentii de distractie si de adrenalina sunt mereu in cautare de modalitati de updatare si de accelerare a posibilitatilor calculatorului, cei de la Lenovo au inclus, de asemenea, o setare de propulsie hibrid, care consta intr-un hard-disk cu o capaciate de 1TB si o unitate SSD de 8GB.

lenovo-y50-6

 

Și, fiindca industria jocurilor pe calculator nu poate supravietui fara grafica, noul latop Y5070 este dotat cu o placa video Nvidia GeForce 4GB 860m, care sta bine camuflata sub capota de un negru intens.

Destul de impesionant la prima vedere, nu-i asa? Ca periferice, nu poate fi trecut cu vederea sistemul incorporat Dolby Home Theatre, ale carui sunete si efecte speciale sunt “pompate” prin intermedul unor boxe JBL. Dispozitivul mai este dotat cu o unitate optica externa, iar in plus fata de camera web, bluetooth, USB 3.0 pe laterala, in spate se regasesc toate porturile, mufele si accesoriile cu care cei de la Lenovo ne-au obisnuit de-a lungul timpului. Acest lucru se pare ca a devenit, in timp, motto-ul companiei chineze, de a oferi utilizatorilor absolut tot ceea ce au nevoie, in varianta miniaturizata, pe un singur dispozitiv.

lenovoy50-3

Mai subtire, mai sport

Inainte de toate, sa vorbim despre atuurile pe care Lenovo Y5070 le aduce fata de modelele precedente. Prin design si folosirea de componente de ultima generatie, noul Lenovo cantareste 2.39 kg si aproximativ 2.38 cm grosime. Spre comparatie, modelul Y510p cantareste 2.69 kg, la o grosime de 3.58 cm. In afara de “cura de slabire” la care a fost supus, modelul Y50 pare mult mai compact decat alte modele din gama. Iar constructia initiala, prin care aparatele de acest tip erau destinate mai mult mediului de afaceri, prin adresabilitatea orientata catre gameri, Lenovo a adopat o tinuta mai sport, cu un aspect usor unghiular, care se ingusteaza in partea din spate si pe laterale. Design-ul pare o reminiscenta a Alienware 14, al americanilor de la Dell. Inspiratia si noua linie de constructie de la Lenovo fac insa din gama Y50 un pachet atractiv si mai subtire decat pare de fapt.

Lenovo

Iese usor in evidenta

Atat capacul laptopului, cat si partea inferioara, sunt placate cu panouri din aluminiu lustruit, marca Lenovo stralucind pe un model usor hasurat in diagonala. Modelul ales este discret, insa suficient pentru a evidentia dispozitivul Lenovo dintr-un sir de alte aparate cu capac lucios asezate pe un raft, in magazin. La interior, cand deschidem capacul, plasticul negru lucios acopera masca ecranului si marginea subtire de deasupra tastaturii, in coltul careia sunt accentuate cele doua capace rosii ale boxelor JBL. Acestea sunt incorporati discret in sistemul de iluminat de fundal al tastaturii care, dupa cum declara utilizatorii, se comporta mai mult decat excelent.

Toate acestea ne duc cu gandul la un laptop solid, compact, dar suficient de suplu si de “sportiv” pentru un dispozitiv destinat cu precadere amatorilor de jocuri.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>