Gamerii inraiti au un mouse pe masura: Logitech G402 Hyperion Fury

By on 09/12/2014
Logitech

* cu o forma desprinsa din jocurile cu roboti ai viitorului, dar si cu niste caracteristici impresionante in materie de viteza si rezolutie, mouse-ul Logitech se poate spune ca isi lasa in urma concurenta

Daca v-ati gandit vreodata la o companie care intelege perfect teoria evolutiei umane, atunci, cu siguranta, aceasta este Logitech. Echipa sa de design industrial este neobosita in cautarea celor mai bune periferice pentru calculatoare. Iar de aceasta data ne vom opri la cel mai recent rod al muncii lor, mouse-ul de gaming cu fir Logitech G402 Hyperion Fury, care are insa o “problema” serioasa cu… depasirea vitezei.

Da, ati inteles bine: G420 este un mouse special, daca stam sa ne gandim ca se poate misca super-eficient, la o viteza de peste 10 m pe secunda! Daca nu ai un birou de dimensiunea unui teren de fotbal, aceasta viteza poate parea nejustificat de mare. Insa, gamerii interesati la maximum de setarile in jocurile de tip shooter, cu siguranta ca stiu cat de importanta este viteza de reactie pentru un mouse.

Pliat pe filosofia gamerilor

Exista o intreaga filosofie atunci cand vine vorba de jucatorii de shootere, unde atacatorii incearca utilizarea unui mouse cu o sensibilitate mai mica, dar cu un senzor de viteza mare, pentru a face actiunile lor mult mai precise. Iar lucrurile ar putea ajunge mult mai departe in teorie, de la marimea mouse-pad-ului si materialul din care este construit, combinate cu viteza si acceleratia mouse-lui, pentru acuratetea incursiunilor armate.

Logitech

Iar pentru a elimina multe dintre aceste dureri de cap, credem ca mouse-ul G 402 s-ar putea descurca foarte bine, chiar si fara sa folositi un mousepad cat biroul si fara a va misca mainile nebuneste pe masa de joc. In timpul testarilor, cea mai mare viteza obtinuta cu ajutorul acestui super-mouse a fost de aproximativ 250 de cm pe secunda, cu mult mai putin decat posibiliatile sale reale, dar suficient cat sa permita mutarea dintr-un colt al ecranului in altul, intr-o fractiune de secunda.

Senzor optic puternic

Multe dintre aceste abilitati dobandite se datoreaza senzorului optic al mouse-lui, care este atat de puternic, incat ai impresia ca dimensiunea mouse-pad-ului s-a dublat, precum si viteza de reactie a jucatorului. Incredibila este si rezolutia pe care acesta e capabil sa o suporte. Nu ajunge pana la nivelul de 12.000 dpi, precum modelul Logitech G502 Proteus Core, insa G402 sta foarte bine la acest capitol, fiind capabil sa dezvolte undeva la 4.000 dpi. Din punct de vedere estetic, exista o multe de spus despre linia de design angulara a lui G402 lui.

Logitech

Acesta este o combinatie de plastic proeminent, daca ar fi sa ne luam dupa dispunerea butoanelor stanga si dreapta si partea de cauciuc a padding-ului, care se simte de-a dreptul minunat in palma utilizatorului. Lumina albastra pulsatorie a senzorului se reflecta intr-un mod genial si pe “G”-ul caracteristic margii Logitech, iar in cazul in care cineva spune ca micul dispozitiv este incomod la manevrat, sa stiti ca nu are deptate. Mouse-ul Logitech G402 se pliaza perfect pe toate dimensiunile si formele, simtind-se ca acasa in orice mana. Cu totul, cantareste 108 grame, o greutate moderata, fara pune la socoteala cablul si mufa de legatura. Mouse-ul dispune de patru butoane pe partea stanga, doua in dreptul degetului mare si alte doua pentru degetul aratator.

Logitech

Setari personalizate

Uneori, gasirea softului adecvat pentru un mouse de gaming pote fi o misiune dificila. Configurarea G402 insa, fara indoiala, nu este deloc asa. Functionalitatea de baza este de tip plug-and-play, insa numai utilizatorii de Windows pot avea acces la soft-ul de gaming  Logitech. Astfel, veti gasi optiuni pentru a personaliza butoanele pentru macro-uri complexe, inclusiv pentru actiuni cu apasari multiple, dar si pentru a modifica setarile LED-uri, in stabilirea nivelului rezolutiei. Ca minusuri, Logitech Gaming Software-ul nu va permite personalizarea unor detalii precum distanta sariturii, unghiul de tragere sau modificarea culorii LED in afara de albastrul initial.

In orice caz, daca la alte capitole sa spunem ca nu este ceva nemaivazut, Logitech 420 Hyperion Fury poate fi considerat, cu usurinta, unul dintre cele mai rapide mouse-uri pentru jocuri existente la ora actuala pe piata. Iar la un pret de aproximaiv 300 de lei, este un accesoriu pe care gamer-ii inraiti de shoot trebuie sa-l aiba pe masa de joc.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>