Google pregateste lansarea iminenta a Android Pay

By on 22/09/2015
android pay imag4

* la nici jumatate de an de cand oficialii Google confirmau ca lucreaza intens la propria platforma de plati mobile, zvonurile privind lansarea Android Pay se inmultesc de la o saptamana la alta
Despre Android Pay s-a zvonit ca va fi lansat de la o saptamana la alta in ulima perioada, insa fiecare astfel de informatie a venit si a plecat fara ca gigantul Google sa faca pasul decisiv pe piata platilor online mobile.

La momentul de fata, aplicatiile proprii lansate de Google testeaza sosirea serviciului Android Pay, in special prin intermediul Google Wallet, ceea ce arata ca un spot publicitar pentru noul serviciu si explica in detaliu modul in care noua aplicatie de plata o va inlocui pe cea deja instalata pe telefonul dumneavoastra. De asemenea, exista o lista de intrebari frecvente, unde puteti afla raspunsuri la aproape toate nelamuririle dumneavoastra legate de Android Pay. Odata lansata noua aplicatie Google Wallet, aceasta le va permite utilizatorilor platformei sa trimita si sa primeasca bani. In acelasi timp, Android Pay ramane un sistem de plati mobile construit direct pe platforma Google.

android pay imag1

Sperante pentru 16 septembrie

Anumite informatii parvenite din cadrul unor viitori beneficiari ai acestui sistem de plata sugerau anterior ca Android Pay trebuia sa fie lansat pe 26 august, lucru care nu s-a confirmat. Insa, cum zvonurile nu inceteaza sa circule pe aceasta tema, noi surse din cadrul companiilor partenere sustin ca data oficiala a lansarii va fi 16 septembrie, la doar o saptamana dupa ce celalalt gigant american, Apple, va lansa ultimul sau model de iPhone. Totodata, lansarea ar urma sa fie organizata cu doua saptamani inainte de  aparitia pe piata a noului model de Nexus, Google dorind ca Android Pay sa poata fi implementat pe noile dispozitive pana atunci.

android pay imag3
Aparitia smartphone-ului Nexus ar putea reprezenta, de asemenea, debutul furtunos al mult laudatului sistem de operare Android Marshmallow, ceea ce va face ca Google sa aiba un calendar extreme de incarcat pentru inceputul de toamna.

android pay imag2

Un sistem asteptat de multa vreme

Trebuie mentionat faptul ca primele informatii privind lucrul intens la platforma Android Pay au aparut in primavara, acestea fiind confirmate ulterior de oficialii Google. Primele declaratii certe pe acest subiect au fost facute cu ocazia Mobile World Congress, de la Barcelona, unde oficiali din conducerea Google sustineau ca Android Pay nu se vrea un competitor direct pentru Apple Pay. Insa, asteptarile imense de pe piata dispozitivelor Android tind sa arate contrariul. Astfel, orice posesor de telefon Android va putea face plati de pe noua platforma, iar din acest punct de vedere, piete emergente din China sau Africa sunt din start vizate. Se stie deja ca aplicatia Android Pay va folosi tehnologia Near Field Communication, urmand sa beneicieze de suport pentru includerea de date biometrice, cu ajutorul unui senzor pentru amprenta digitala, spre exemplu, pentru o mai buna securitate a datelor financiare. Cat priveste viitorul actualului serviciu de plati Google Wallet, acesta va continua sa opereze separat pe platformele mobile. Iar cum din primavara si pana acum ne-am obisnuit cu zvonurile pe acest subiect, nu ne ramane decat sa vedem ce ne rezerva jumatatea lunii septembrie.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>