Huawei P9, simbolul puterii tehnologice a Asiei

By on 28/07/2016
Huawei P9

* modelul P9 poate fi considerat un nou produs de succes al celor de la Huawei, cu o camera inovativa si un plus de putere ascuns sub carcasa

In incercarea de a tine pasul cu rivali precum Samsung sau chiar Apple, compania chineza Huawei aproape ca a lasat in urma esalonul secund al producatorilor de smartphone precum Sony, LG sau Motorola, cel putin daca analizam evolutia pietei occidentale. Astfel, cei de la Huawei si-au castigat reputatia de a oferi specificatii de varf la preturi accesibile, multi gasind deja smilitudni intre noul P9 si telefoanele de top ale celor de la Samsung sau Apple. In aceste conditii, nu este de mirare ca brandul chinez a facut un pas semnificativ fata de alte companii de pe continentul asiatic. Huawei inca mai simte insa nevoia de a impresiona audienta. Aceasta si din cauza ca, in ziua de astazi, nimeni nu prea mai cumpara un telefon de la un producator fara a se interesa mai intai despre brand si despre produsul in sine. Huawei stie foarte bine acest lucru, astfel ca P9 vine cu o serie de specificatii bine alese, concentrandu-se in mod special pe camera foto si pe tehnologia de la interior, chiar daca nici designul nu este unul usor de trecut cu vederea.

Huawei P9

Design imbunatatit

Campaniile de promovare a noului telefon P9 s-au concentrat in special pe camera foto, insa intrebarea care sta acum pe buzele tuturor este daca aceasta va tine pasul cu cerintele impuse de competitori pentru acest an. Cat priveste pretul, acesta este marele atu al lui Huawei P9. Astfel, desi nu poate fi considerat un produs din gama low cost, modelul celor de la Huawei este semnificativ mai accesibil decat un iPhone sau Samsung Galaxy S7. Pretul atinge apriximativ 450 de dolari pe piata peste Ocean, fiind apropiat oarecum de cel afisat de modelul P8, in urma cu aproximativ un an.

Huawei P9 002

In privinta designului, Huawei P9 a imprumutat multe din elemente de la P8, rafinandu-le insa intr-un produs mult mai atragator si, totodata, confortabil la manevrare. De asemenea, P9 este similar ca si dimensiune cu un iPhone 6S, cu diferenta ca Huawei ofera un ecran mai generos. Astfel, Huawei P9 masoara 145 x 71 x 7mm, in vreme ce iPhone 6S, spre exemplu, masoara 138 x 67 x 7.1mm. Sunt doar cativa milimetri in plus, dar care permit telefonului celor de la Huawei sa ofere un ecran de 5.2 inch, fata de cei 4.7inch ai lui iPhone 6S. Din acest punct de vedere, P9 este sensibil mai inalt decat aparatul iPhone, iar marginile ecranului sunt foarte subtiri, exploatand la maximum dimensiunile generoase ale ecranului.

Doua variante de echipare

Uitandu-ne sub carcasa, vom descoperi procesorul din seria P, de productie proprie si, in ciuda tuturor prejudecatilor, acesta confera suficienta putere dispozitivului. P9 vine dotat cu un procesor Kirin 955 HiSilicon, fiind primul aparat pe care acesta este testat. Mai trebuie spus ca Huawei P9 vine in fata utilizatorilor cu doua versiuni de echipare la capitolul memorie, una cu 3GB of RAM si capacitate de stocare de 32GB si o alta de 4GB, cu 64 GB. In cazul in care doriti si mai mult spatiu, aveti posibiliatea extinderii acestuia cu pana la 128 GB, prin intermediul unui card microSD.

Huawei P9 004

Una peste alta, vorbim despre unul dintre cele mai atragatoare telefoane pe care compania chineza le-a scos pana acum pe piata. Si, cu o baterie de putere medie, putem spune ca Huawei P9 este un telefon bun, solid, pe care te poti baza atunci cand ai chef de un joc sau de navigare pe internet.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>