iPhone 6, o revelatie la inceput de toamna

By on 26/09/2014
iphone 6

Noul iPhone 6 a ajuns pe rafturile magazinelor pe 19 septembrie, iar vanzatorii se bat deja in a oferi cele mai bune preturi pentru a-i atrage pe acesti “iPhone maniacs” ai meleagurilor noastre.

iPhone 6 nu este pur si simplu mai mare, ci este mai bun, din toate punctele de vedere.Este, asa cum au declarat chiar cei de la Apple, “mai mare, dar in mod dramatic mult mai subtire. Mai puternic, dar extrem de eficient din punct de vedere energetic. Cu o suprafata metalica neteda, care satisface perfect cele mai avansate cerinte ale display-ului multi-touch”. Odata cu lansarea acestui produs, cei de la Apple vorbesc, de fapt, despre o noua generatie de iPhone, mai bune ca oricand si din toate aspectele.

iphone 6

Design-ul noului iPhone 6

Este primul aspect din cele doua revizuiri majore pe care Apple le-a adus noului model, proiectat din start mai patratos, cu un corp rotunjit si mai subtire. De fapt, are doar 6.9 mm grosime, iar asta il face unul dintre cele mai subtiri smartphone-uri de pe piata. La 129 g, e putin mai greu decat 5S, in timp ce corpul masoara 138.1mm x 67mm.Si zvonurile despre un obiectiv proeminent al camerei din spate sunt, de asemenea, adevarate.

Butonul de pornire/blocare a fost mutat de la partea de sus a telefonului in partea dreapta, ceea ce il face mai usor de manevrat in timpul utilizarii. Pe partea stanga avem tastele de volum, separate mai jos de un comutator pentru mut. Invelisul este metalic, iar curbele subtile ale ecranului se imbina perfect, creand un sentiment de unitate aproape ideal.

iPhone5-vs-iPhone6

Display de ultima generatie cu Retina HD

Iphone 6 are un ecran Retina HD de 4.7 inch luminat din spate si o rezolutie de 1334 x 750 pixeli. Iar aceasta nu este singura oferta a celor de la Apple. De fapt, aceata paleste in comparatie cu varianta iPhone 6 Plus, dotat cu un display full HD de 5,5 inch si 1920 x 1080 pixeli. Si chiar daca in privinta densitatii pixelilor iPhone 6 nu aduce mari imbunatatiri, acesta ofera totusi un contrast mai mare si unghiuri de vizualizare mai largi decat iPhone 5S. In plus, datorita unui filtru optic mult imbunatatit, culorile arata mai natural chiar si atunci cand este utilizat cu ochelari de soare.

Puterea unui iPhone 6

Iphone 6 propune un pachet cu tehnologie high tech, utilizand un A8, a doua generatie de procesor pe 64 de biti, un procesor dual-core de 1,4 GHz in combinatie cu un coprocesor M8 de ultima generatie si 1GB de RAM. Poate nu pare o imbunatatirea prea mare, insa Apple promite viteza maxima si performanta grafica mult mai bune, pe un ecran mult mai mare.

Cipul A8 este, de asemenea, cu pana la 50 la suta mai eficient decat A7, iar Apple a inclus si o noua tehnologie numita “Metal”, proiectata special  pentru a permite CPU si GPU sa lucreze impreuna si a oferi efecte imbunatatite si grafica detaliata. Asa ca, asteptam si jocuri impresionante in viitorul apropiat, in App Store.

Cat costa un iPhone 6

Si in Romania, magazinele de profil s-au grabit in preluarea de comenzi, chiar daca viitorii posesori ai popularului iPhone 6 vor trebui sa mai astepte ceva pana cand vor pune efectiv mana pe el. Astfel, cea mai ieftina varianta, aceea a unui iPhone 6 de 16 GB se ridica la 3.499,90 lei, foarte aproape de iPhone 6 Plus, cel cu ecran de 5,5 inch care ajunge la 3.999,90 lei cu aceeasi memorie. Alte variante disponibile in toate cele trei variante de culori propuse de Apple – alb, auriu, gri – sunt: iPhone 6 128GB la 4.499,90 lei sau varianta Plus cu doar 64 GB la acelasi pret. Pentru 3.999,90 lei poti obtine un iPhone 6 de 64 GB, iar cel mai scump este, binenteles, iPhone 6 Plus, cu 128GB, un telefon care ajunge la 4.999,90 lei.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>