Laptopuri ideale pentru segmentul business

By on 11/02/2015
PC

* atunci cand ne gandim la dispozitive destinate companiilor, trebuie luate in calcul puterea, conectivitatea si rezistenta la uzura * de cele mai multe ori insa, produsele care satisfac toate aceste nevoi au si un pret pe masura

Putine decizii in productivitatea unei firme sunt mai importante si, de cealalta parte, mai solicitante, precum selectarea aparaturii de lucru potrivita angajatilor. O alegere gresita ar putea insemna sabotarea propriei companii. Deci, la ce ar trebui sa se uite proprietarii de afaceri atunci cand cauta un laptop? Un ecran mare, putere si durata de viata exceptionala a bateriei, toate fara a da o spargere la banca. Exista totusi cateva modele care pot face acest lucru.

Lenovo ThinkPad W540

Acesta este un laptop cu o putere de lucru uimitoare, insa putin cam costisitor pentru uz general de birou. W540 este un adevarat atelier mobil construit pe platforma Lenovo ThinkPad de statii de lucru. Cu un ecran de 15.6 inch, rezolutie de afisare IPS, processor high-end Intel Core i7-4800MQ de 2.7GHz si o placa grafica Nvidia Quadro K2100M, aceasta masinarie este gata sa indeplineasca orice fel de sarcini, de la cele simple, de procesare text si mii de foi de calcul, pana la dificila modelare 3D.

Lenovo

Designul este simplu, dar impresionant: o copie a notebook-ului ThinkPad anterior, oferind in plus doar cateva margini curbate si mici accente stralucitoare. Daca nu esti genul care pune prea mare accent pe design, cu o carcasa din fibra de carbon armat, infasurata in jurul unui cadru de magneziu, ceea ce inseamna ca acest sistem poate supravietui caderii si altor accidente care altfel ar afecta iremediabil alte notebook-uri.

In ciuda faptului ca este conceput ca o statie de lucru pentru munca de birou si productivitate, nu exista aproape nicio aplicatiie secifica mediului de business care sa fie inclusa in pretul ridicat al laptopului. Cu toate acestea, ThinkPad Lenovo este un sistem solid, care impacheteaza o putere senzationala sub capota, pentru a porduce forta de munca necesara sarcinilor de zi cu zi. Asta, doar daca esti dispus sa platesti pretul ridicat de pe eticheta. Recomandarea noastra? Achizitineaza-l pentru echipa de design grafic si ia o unitate mai simpla si mai eftina pentru restul echipei.

Dell Precision M6800

Acest model Dell este un produs de nisa impresionant, cel mai mare si mai puternic laptop Dell dedicat afacerilor, la un pret de aproape 9.000 de lei, adica dublu decat al unora dintre rivalii sai. Pentru a compensa costurile, Dell a ambalat acest laptop cu orice carcateristaica necesara si utila unui profesionist aflat in cautarea succesului. Sasiul este construit din aluminiu si aliaj de magneziu, iar calitatea este de top. Una dintre principalele atribute ale acestui laptop este versatilitatea.

Dell-Precision-M6800

Are patru porturi USB 3.0, iesiri D-SUB HDMI si DisplayPort, doua mufe audio, un slot Ethernet si unul pentru card SDXC, plus, de asemenea, editii rare cu: ExpressCard, eSATA si sloturi Smart Card, un conector docking station, un hard disk hot swappable si un comutator fizic Wi-Fi. Masinaria este dotata cu o tastatura traditionala, oferind un aspect excelent, navigare usoara si cu incredere pe fiecare tasta si confortabil oricarei actiuni, datorita bazei solide si de inalta calitate.

Putini angajati necesita cu adevarat versatilitatea si puterea oferita de acest Dell, dar in cazul in acestia care pot justifica investitia, laptopul exceleaza in fiecare domeniu important. In general, M6800 este construit in mod clar pentru afaceri, de la sasiul rezistent la uzura si exteriorul versatil, pana la tastatura de inalta calitate si componentele profesionale puternice.

HP ZBook 17

In cazul high-end-ului ZBook 17 performanta este caracteristica pozitiva cea mai evidenta, acesta putand depasi cele mai multe desktop-uri de pe piata. Dotat cu un procesor Intel Core i7, pana la 32GB de memorie DDR3 si o placa grafica Nvidia Quadro, este un produs potrivit activitatilor de criptare video, redare rapida de scene si orice fel de sarcini legate de cifre.

Hp

Desi performantele sale sunt excelente, dimensiunea monstruoasa este regretabila. Acesta nu este un laptop subtire sau usor: cantareste peste 3 kilograme, iar sasiul sau masoară 17,3 inch. Aceste cifre sperie o multime de oameni si pe buna dreptate.

In ciuda tuturor aspectelor pozitive ale acestor produse, este greu ca aceasta categorie laptopuri ultra-puternice, ultra-grele si, deloc de neglijat, ultra-scumpe, sa treaca in viitorul apropiat dincolo de segmentul de nisa.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>