Lenovo B50-70 – multa putere, putine surprize

By on 26/11/2014
Lenovo2

* construit pe acelasi “calapod” ca modelele precedente, B50-7- vine echipat cu un procesor mai puternic si cu un ecran mat, insa fara a straluci in materie de performante si design * pe scurt, un laptop pe cat de util muncii la birou, pe atat de accesibil

Conceput ca un dispozitiv rezistent, notebook-ul Lenovo B50-70 pare sa fie un cal de povara pentru modelele din gama sa. Un ecran mat Full HD, echipat cu un procesor puternic Core i5 si un hard disk de mare capacitate, noul Lenovo atrage din prima atentia cumparatorilor, atunci cand cauta un aparat care sa faca fata cu brio solicitarilor zilnice. In ciunda acestor caracteristici menite sa ne ia ochii atunci cand ne uitam pe eticheta, laptopul prezinta unele deficiente in ce priveste tastatura si duata de viata a bateriei.

Lenovo

Asa cum se recomanda insasi compania producatoare, seria B de la Lenovo ofera in mod special laptop-uri la preturi accesibile, destinate cu precadere intreprinderilor mici. Astfel, toti reprezentantii “seriei B” s-ar putea incadra cu usurinta in categoria “masini de birou”, care trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte de baza: sa raspunda cerintelor in materie de conectivitate, cu suficiente porturi de intrare, cu o durata de viata a bateriei decenta, ecran mat, usor de intretinut. Desi membri ai seriei in discutie, modelele B50-30 si upgrade-ul sau B50-45 ar putea indeplini doar doua din aceste din urma cerinte. Ca mod de constructie, B50-70 nu difera cu mult de modelele precedente, suferind oarecum la capitolul tastatura, aceasta fiind putin instabila si improprie pentru un dispozitiv adresat celor care lucreaza intens la birou. Iar analiza noastra va incerca sa gaseasca si alte argumente pentru care am putea opta pentru acest dispozitiv, spre comparatie cu ceea ce exista la ora actuala pe piata. De vreme ce modelul B50-70 este identic cu predecesoarele sale B50-30 si B50-45, nu vom intra atat de mult in detalii cu privire la carcasa, porturi de intrare, conectivitate sau speakere. Ne vom axa pe caracteristicile cele mai importante.

Lenovo

Iar la un pret de comercializare situat in jurul valorii de 600 de euro, credem ca fiecare astfel de detaliu ar trebui luat in calcul si analizat cu foarte mare atentie.

Usor de folosit in aer liber

Lenovo B50-70 are un ecran mat cu diagonala de 15.6-inch, la o rezolutie initiala de 1920×1080 pixeli. Insa, cu o luminozitate a ecranului de 189.8 cd/mp si un contrast de 266:1, cei de la Lenovo nu se situeaza in partea de sus a clasamentului acestei game de dispozitive. Ecranul are, de asemenea, o distributie a coulorilor care tinde spre albastrui. In schimb, suprafata mata face ca acest laptop sa poate fi folosit cu usurinta in aer liber. Luminozitatea si contrastul scazute il fac insa usor vulnerabil la spatiile puternic luminate. De asemenea, ecranul este capabil sa ofere unghiuri de vizualizare limitate.

Viteza si capacitate de stocare suficiente

Lenovo B50-70 ofera o putere de calcul mai mult decat suficienta pentru operatiuni de rutina. De asemenea, cipul grafic instalat permite rularea unor jocuri de complexitate medie, la o viteza relativ buna. Toate acestea sunt posibile gratie procesorului Intel Core i5-4210U (Haswell). Este un procesor dual-core ce pote rula la o viteza de baza de 1,7 GHz, dar care poate fi marita pana la 2,4 sau chiar 2,7 GHz, prin intermediul sistemului Turbo.

Lenovo

Procesorul functioneaza atat la curent alternativ, cat si cu ajutorul bateriei, iar testele de referinta arata ca sistemul functioneaza fara probleme la viteza maxima. Ca dispozitiv de stocare, dispozitivul Lenovo vine doat cu un hard disk Seagate cu o capacitate de 1 TB si o viteza de 5400 de rotatii pe minut. Viteza de transfer a datelor este satisfacatoare, corespunzatoare performantelor hard disk-urilor din aceasta gama.

Abilitatile grafice ale Lenovo B50-70 se bazeaza pe cipul Graphics HD 4400 de la Intel, cat si pe acceleratorul grafic Radeon R5 M230de la AMD.

Placa video interna de la Intel este activata la utilizarile de rutina, in vreme ce acceleratorul Radeon este necesar in aplicatii mari consumatoare de resurse, precum jocurile de ultima generatie. Cat priveste durata de viata a bateriei, aceasta este de aproximativ 3 ore si 15 minute in regim intens de functionare, destul de redusa, dar oarecum similara cu a altor dispozitive de caracteristici asemanatoare de pe piata.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>