Lenovo ThinkPad X1 Carbon incepe lupta cu superlativele

By on 28/11/2014
lenovo5

* Ultimul model de ultrabook al celor de la Lenovo aspra, din start, la titlul de cel mai usor dispozitiv din gama sa * Va reusi oare?

Cea de-a treia metamorfozare a modelului X1 Carbon de la Lenovo vine cu o rezolutie imbunatatita a ecranului si cateva inovatii, incluzand aici o tastatura maleabila, care se poate schimba in functie de aplicatiile pe care le folosesti. Iar aici Lenovo deschide noi drumuri, pe care speram a le vedem experimentate mult mai intens pe viitor.

Cea mai noua versiune de Think Pad se pliaza indeaproape pe designul deja incercat si testat pe linia de notebook-uri a celor de la Lenovo, cu o carcasa eleganta din fibra de carbon, care se ingusteaza de la 20mm la 14mm, dand dispozitivului o linie generala foarte zvelta. Pe aceasta baza, Lenovo ThinkPad X1 Carbon se poate considera destul de bine pregatit pentru testele standard, iar cu cele 1,27 kg ale sale se poate bate pentru titlul de cel mai usor ultrabook de 14 inch disponibil la ora actuala. La fel ca modelul precedent al seriei, ecranul se inclina cu 180 de grade, astfel incat utilizatorul va fi intotdeauna in masura sa gaseasca unghiul potrivit de vizualizare.

Lenovo

 Claritate incredibila a imaginii

Ecranul tactil de 14 inch ofera un numar de pixeli uimitor, de 2560×1440, dincolo de simpla rezolutie full HD de 1080p, ceea ce pare cu adevarat uimitor. Astfel, imaginile ofera o mutime de detalii, iar culorile sunt vii, fara a fi saturate, cu niveluri de contrast mari. De asemenea, unghiurile de vizualizare sunt destul de bune, suficiente pentru a arata oricui fotografia favorita salvata pe desktop.

 O tastatura care va anticipeaza miscarile

Ecranul este bun, insa tastatura putem spune ca face toti banii. In primul rand, aceasta ofera un raspuns bun la atingere. Mai mult, in loc traditionalul rand de taste din partea de sus, Lenovo a inclus o banda LCD adaptiva, care afiseaza diferite functii cu iluminare din spate, acestea schimbandu-se in patru moduri diferite, in functie de aplicatia pe care o utilizati. Spre exemplu, atunci cand ajungeti cu aparatul acasa si doriti sa reveniti la paginile favorite lansate de pe browser-ul dumneavoastra, aveti optiunea unor functii precum back, refresh sau pagina noua. De asemenea, in momentul in care activati un media player, pe banda LCD veti vedea volumul, luminozitatea ecranului, dar si optiuni adaptate noilor tehnologii, precum stocare cloud sau recunoastere vocala. In plus, pentru video-conversatii prin Skype sau alte aplicatii, veti avea afisate setarile pentru microfon si camera.

Lenovo

Tastele se simt in profunzime, unii considerandu-le chiar putin luxoase pentru un ultrabook, in ciuda faptului ca unele dintre ele au fost mutate in mod inexplicabil sau eliminate cu totul. Spre exemplu, tasta Backspace este una mica, plasata in dreapta-sus, langa Delete. Iar cum multi dintre utilizatori si-au format deja anumite deprinderi in materie de tehnoredactare si dactilografie, unii se asteapta probabil ca tasta Backspace sa fie una mai mare ca dimensiune. Din acest punct de vedere, noul amplasament poate crea o oarecare confuzie la inceput, pana ce memoria noastra musculara se adapteaza la regimul de lucru.

Lenovo

 Scump, dar face

Procesorul de generatia a patra Intel Core i5-4200U se preteaza destul de bine pe noul dispozitiv, avand in vedere ca trebuie sa faca fata unui ecran cu o rezolutie foarte buna. La testele de specialitate, acesta a scos scoruri bunicele. Iar cum statisticile nu spun intotdeauna totul despre un aparat, putem spune ca noul ThinkPad X1 Carbon se misca destul de bine la rularea de filme si jocuri online, cel putin pentru un dispozitiv de uz general cum este acesta. De asemenea, bateria tine destul de mult, desi, iarasi, nu se afla in vreun top in aceasta privinta.

Lenovo

Concluzionand, putem sune ca ultimul Lenovo Thinkpad X1 Carbon este un ultrabook scump, insa pentru banii dati primiti la schimb un ecran de o claritate incredibila a imaginii, precum si unele inovatii la care alti producatori inca nu au indraznit sa viseze. Este un dispozitiv care merita toata atentia potentialilor cumparatori, mai ales daca se simt cu buzunarul adanc si cu mintea larg deschisa.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>