Lucruri la indemana oricui pentru repararea calculatorului

By on 12/01/2015
service de calculataoare

* inainte de a apela la un service de calculatoare, sunt cativa pasi simpli pe care oricine ii poate aplica pentru a repune lapropul sau desktop-ul pe linia de plutire

Service-urile de calculatoare sunt mana cereasca atunci cand calculatorul sau laptopul nu mai functioneaza asa cum am vrea sau am avea nevoie. Exista insa o multime de probleme care apar si de care ne putem ocupa si singuri, inainte de a apela la un specialist in reparatii de calculatoare.

Acest ghid incearca sa identifice astfel de componente, excluzand total reparatiile care implica unelte, chiar si o simpa surubelnita.

Indepartarea virusilor

Multi oameni se lupta cu PC-uri infectate. In cazul in care computerul tau sufera de aceeasi problema si nu functioneaza corect, nu trebuie neaparat sa platesti pe cineva pentru a remedia problema. Service-ul de calculatoare nu are instrumente magice. Reparatiile de calculatoare folosesc multe dintre instrumentele antivirus standard, pe care le poti folosi si tu.

Pentru o infectie intr-adevar profunda, un specialist poate sapa mai adanc si elimina manual un virus care nu este prins de instrumente. Astfel de opratiuni pot fi consumatoare de timp si, in tot cazul, nu exista nicio garantie a indepartarii complete. De aceea, in astfel de cazuri, va trebui sa reinstalati si Windows-ul. Si asta puteti face singuri, de asemenea.

Reinstalarea sistemului de operare

Unii oameni cred ca dispozitivele de calcul devin mai lente in timp si, in cele din urma trebuie sa fie inlocuite. Trist, dar adevarat. Alte persoane iau pur si simplu calculatorul la reparatii, atunci cand incepe sa piarda din viteza. Atunci cand aveam de-a face cu un calculator care se impotmoleste in programe de pornire si bare de instrumente, o simpla reinstalare de Windows este de multe ori cea mai rapida si mai usoara solutie. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, daca te confrunti cu alte probleme legate de calculator, cum ar fi distrugerea fisierelor sau erori ciudate. Desi este de multe ori posibil sa rezolvi aceste lucruri prin inlocuirea fisierelor corupte sau a driverelor proaste, de obicei, este mai usor sau mai rapid sa resetezi Windows la starea sa din fabrica.

Cele mai multe calculatoare noi vin cu partitii de restaurare din fabrica, pe care le poti accesa prin apasarea tastei corecte in timpul procesului de boot (in acest caz, verificati manualul computerului). Unele aparate au chiar CD-uri sau DVD-uri care ajuta la restaurarea computerului. Asigura-ti un back up pentru copierea de rezerva a fisierelor importante inainte de a face acest lucru.

Elimina programele si soft-ul inclus

Daca ai achizitionat un computer nou sau doar il resetezi pe cel vechi inapoi la starea implicita din fabrica, il vei gasi de multe ori plin de software inutil. Producatorii sunt platiti sa includa aceste programe, care incetinesc computerul in special in timpul procesului de pornire. Iar pentru a elimina aceste programe preinstalate nu trebuie neaparat sa apelezi la un service de calculatoare. Exista trei moduri in care poti face asta singur acasa:

– Utilizand un program ca PC Decrapifier. Acesta va scana automat computerul pentru bloatware si le va dezinstala in mod automat.

– prin deschiderea panoului de control program si dezinstalarea manuala a fiecarei bucati de bloatware. Mare atentie daca faci acest lucru pe un calculator nou: asigura-te ca nu dezinstalezi drivere de hardware. Orice altceva ar trebui sa fie insa o misiune simpla.

– reinstalarea Windows-ului. Sunt mlti utilizatori care prefera sa realizeze o instalare de Windows pe noile computere pentru a porni de la un start curat.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poti face pe cont propriu destul de usor, daca urmezi niste instructiuni simple. Astfel, vei economisi banii pentru acele interventii care merita cu adevarat atentia si interventia unui service de calculatoare. Astfel de operatiuni sunt echivalentul in calculatoare a schimbarii uleiului sau a stergatoarelor de parbriz la masina. Simplu ca buna ziua, nu?

About pcuadmin

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>