Mai mult spatiu de lucru cu Western Digital My Passport Wireless

By on 19/06/2015
My-passport-Wireless

* americanii de la Western Digital au lansat versiunea de 2 TB a unitatii fara fir, pentru a tine pasul cu concurenta
Cu o capacitate de 2TB, unitatea My Passport Wireless a aparut ca o modalitate a americanilor de la Western Digital de a raspunde cererii tot mai mari de dispozitive de stocare fara fir. Aceasta intr-o perioada in care producatori precum Seagate sau LaCie au lansat deja propriile modele de unitati de 2TB in sistem wireless, cu putin timp in urma. La un pret de comercializare pe piata de peste Ocean de aproximativ 300 de dolari, dispozitivul Western Digital este cel mai  scump in comparatie cu ale rivalilor de la Seagate si LaCie (230, respectiv 260 de dolari). Totodata, noul produs este de circa trei ori mai scump decat o unitate de stocare standard de 2 TB. Cum justifica insa producatorii aceasta diferenta?

wireless-passport
Mai mult decat un hard-disk
Se stie insa ca hard-disk-urile wireless sunt ceva mai mult decat niste simple unitati de stocare. In cazul My Passport Wireless, carcasa ascunde o baterie de 3400mAh, pentru care producatorii sustin ca asigura alimentarea dispozitivului pentru nu mai putin de sase ore, in functie de modul de lucru.
Acesta mai ascunde un procesor de tip Cortex-A8, similar cu cele folosite pe iPhone, 4, 512MB de memorie RAM, 128MB de memorie flash, un SD card reader si un modul dual-stream 2×2 MIMO Wi-Fi. Inima dispozitivului o reprezinta insa unitatea de stocare, un model de 2,5 inch de 2TB, extrem de stabil, care ruleaza la 5.200 de rotatii pe minut, cu un buffer de 8MB.
Din punct de vedere fizic, hard-disk-ul este mai colturos si mai greu decat ne-am fi asteptat, fiind de aproape doua ori ca marime decat Toshiba Canvio, spre exemplu. Acest lucru se datoreaza partial si faptului ca are incorporat un slot SD card pe una dintre laterale.

passport-wireless
Partea frontala are doua indicatoare cu led, pentru a indica puterea si semnalul Wi-Fi, in vreme ce pe laterala gasim butonul de alimentare, plus o conexiune standard USB 3.0. Alaturi de acesta se afla pozitionat un buton cu dubla functie, care arata nivelul bateriei atunci cand dspozitivul este oprit, si care va permite, de asemenea, sa va conectati ca si client Wi-Fi.
Dispute la capitolul viteza
Ca performante, putem spune ca modele similare precum cele scoase de Samsung sau LaCie Fuel, au trei discuri si un buffer de mai mare capacitate, de 32 MB. Iar parerea unora este ca aceste produse nu sunt doar mai subtiri, ci si mai rapide. Unitatea noastra atinge insa viteze de 108, respectiv 106 MB pe secunda la scriere si citire, atunci cand este conectata prin cablu USB. O alta caratceristica de folos este suportul FTP, care este binevenit pentru utilizatorii profesionisti si cu experienta, in special pentru fotografi sau persoanele obsedate de salvarea automata a datelor si a documentelor pe o unitate cloud.

my-passport-wireless-0
Utilizatorii vor fi incantati, de asemenea, de faptul ca pot folosi dispozitivul pe post de punte, de a imparti o conexiune internet, spre exemplu, cu alte dispozitive, incluzand un server media DLNA. In plus, continutul oricarui SD-card inserat va fi importat in mod automat pe hard-disk. Contrar asteptarilor insa, nu puteti folosi dispozitivul ca unitate mobila si server media in acelasi timp. Trebuie retinut, totodata, ca veti avea nevoie de aplicatia My Cloud de la Western Digital, pentru a putea folosi majoritatea acestor functii.

About Andreea Filipescu

1 Comentariu

  1. Alina

    22/06/2015 at 4:14 PM

    Nu stiu ce hdd sa imi iau seagate sau westen digital … Puteti sa ma ajutati?

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>