Noul Nexus de la Google continua povestea phabletelor

By on 03/09/2015
nexus 5

* zvonurile privind noul telefon Google s-au amplificat * cel mai probabil, acesta va fi produs pe o platforma a unei companii asiatice, in privinta careia planeaza inca incertitudinea
Lansarile de pana acum ale telefoanelor Nexus, produse de gigantul american Google, nu au urmat niciodata cu adevarat calendarul altor companii. Regula se respecta, astfel incat, daca pana acum am vazut deja o multime de dispozitive prezentate in prima jumatate a lui 2015, noul Nexus anuntat de cei de la Google intarzie sa apara. Cand va fi lansat, este de asteptat ca Huawei sa fie compania producatoare care va sta in spatele acestui nou telefon. Surse citate de site-urile de specialitate din Orientul indepartat vin sa intareasca aceasta teorie, dezvaluind chiar informatii esentiale despre cum va arata noul Nexus atunci cand va fi afisat la raftul magazinelor.
Zvonuri in Orientul indepartat
Potrivit surselor citate, noul telefon va avea un ecran de 5.7 inch, fabricat pe tehnologie QHD, capabil sa ofere o rezolutie de 1440 x 2560 pixeli. De asemenea, noul gadget va veni echipat cu un procesor Snapdragon 810, daca ar fi sa dam crezare celor cooptati in programul celor de la Google.
Incertitudini planeaza si in privinta denumirii si numerotarii noului telefon. Astfel, unele zvonuri sugereaza ca telefonul construit pe platforma chinezilor de la Huawei va fi un substitut pentru modelul Nexus 5, in timp ce alte voci spun ca acesta va fi sucesorul Nexus 6. Nu sunt de neglijat nici discutiile privind un dispozitiv din gama de varf sub emblema Nexus, si care ar urma sa fie construit tot in acest an de catre sud-coreenii de la LG.
Acestea fiind spuse, incercarile de a anticipa planurile Google si partenerii pentru urmatoarele proiecte a devenit deja un sport foarte popular in mediul online. Cu cateva luni in urma, chinezii de la Huawei erau “primii pe turnanta“ la bursa zvonurilor privind parteneriatul pentru noul telefon Google, in defavoarea LG, un prieten mai vechi de-al companiei americane.
Ultimele stiri pe acest front au aparut in momentul in care conducerea Google s-au deplasat la sediul central al LG din Coreea de Sud. Toate lucrurile indicau spre un anunt oficial privind detaliile de constructie ale Nexus 6, insa nici de aceasta data informatiile nu au fost confirmate.

nexus 6
Toate variantele sunt posibile
De asemenea, au existat indicii potrivit carora noul smartphone va fi numit direct Nexus 7, chiar daca exista deja o tableta sub aceasta denumire. Se prea poate ca strategia celor de la Google este sa zoreasca zvonurile si confuzia cu privire la noul lor produs, starnind totodata interesul posibililor clienti.
Ori, cine stie poate ca noul dispozitiv va fi expresia unui adevarat hibrid intre telefon si tableta, ceea ce nu ar fi ceva iesit din comun.
Mai trebuie mentionat ca LG a fost partenerul Google in productia lui Nexus 4 si a recent retrasului de pe piata Nexus 5, inainte ca in joc sa intre Motorola, ca posibil producator pentru Nexus 6. Aparent, aceasta ar fi o varianta chiar mai plauzibila decat cea cu Huawei, insa, cel putin la acest moment, Google lasa toate portile de negociere deschise. Desigur, vizita staff-ului Google in Coreea a amplificat aceste zvonuri. Iar ultima informatie pe acest front este numele de cod “N000” pentru noul produs. Cine stie? Poate ca gigantul Google vrea sa reinventeze sistemul numeric, resetand totodata intregul proiect? Nu ne ramane decat sa asteptam lansarea oficiala a noului Nexus, pentru a elimina in totalitate incertitudinile.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>