O noua incecare a Lenovo de a prelua BlackBerry

By on 06/11/2014
blackberry

* la un an de la incercarea chinezilor de a achizitiona producatorul canadian Black Berry, zvonurile din ultimele saptamani arata ca planurile Lenovo in acest sens nu s-au schimbat

Zvonurile in ceea ce priveste o posibila preluare a BlackBerry nu sunt noi, iar de saptamana trecuta Lenovo s-ar parea ca s-a aliniat companiilor care lupta pentru achizitia cunoscutului producator canadian. Si, dupa cate se aude, se poate chiar sa aiba potential. La urma urmei, Lenovo a mai incercat o astfel de miscare si in octombrie anul trecut, cand, in cele din urma, Lenovo a fost blocat de catre guvernul canadian pe motiv ca infrastructura BlackBerry Telecom a avea legaturi cu securitatea nationala. Acum insa, surse familiare cu aceasta tranzactie, au dezvaluit faptul ca Lenovo este pregatita sa incerce din nou.

 Salvarea Berry

Potrivit acestor zvonuri, compania chineza este dispusa sa ofere 15 dolari pe actiune, ca oferta initiala, asteptandu-se sa finalizeze afacerea undeva in jurul a 18 dolari per actiune, chiar in cursul urmatoarei perioade. Cum era de asteptat insa, compania nu a comentat nimic cu privire la acest zvon.

blackberry

Observatorii de pe piata sunt optimisti in privinta acestei preluari, indicand relansarea BlackBerry sub grija noului CEO John Chen si a recent lansatului telefon BlackBerry Passport, emblematic pentru brand. In ultima perioada,  compania a vazut un declin urias in ceea ce priveste utilizatorii si nu este chiar intr-o pozitie de invidiat in comparatie cu rivalii tech cu incasari mult peste posibilitatile canadienilor. Lenovo, pe de alta parte, pare a fi in plina forma in privinta cheltuielilor cu telefonia mobila, compania cumparand Motorola Mobility de la Google pentru aproximativ 2.91 miliarde dolari, chiar la inceputul anului.

Este BlackBerry Passport telefonul care va relansa brandul?

Dipozitivul pilot al noului BlackBerry este deja pe piata si arata la fel de ciudat in realitate ca si in imaginile de promovare. Este un telefon patrat, o cutiuta mica cu tapiterie metalica si o tastatura indesata atasata in partea de jos. Acest design este o declaratie de razboi data ergonomicului. Iar pretul nu este deloc de neglijat. La cei 599 dolari la vanzare, sta sus pe podium alaturi de iPhone, HTC si telefoanele Samsung.

blackberry

In orice caz, producatorii sunt increzatori ca noua forma a BlackBerry se potriveste foarte bine clientilor business, care sunt si tinta neconditionata a acestui dispozitiv. Acestia isi denumesc piata tinta ca fiind utilizatorii de forta, care isi doresc un dispozitiv de lucru. E-mailuri, foi de calcul, rapoarte, in principiu, cam tot ceea pentru ce BlackBerry a fost intotdeauna cunoscut. Ecranul de 4.5 inch include 60 de caractere intr-o linie, comparativ cu 40 de caractere, la un smartphone obisnuit.

blackberry

Nivel promitator al precomenzilor

 Indicatorii par sa arate ca oamenii raspund bine la acest model. BlackBerry declara ca a luat deja peste 200.000 de comenzi pentru Passport si este in plin proces de elaborare a unui alt dispozitiv neconventional. Totusi, prezentul dispozitiv are un drum lung de parcurs pentru a redobandi gloria din trecut a modelelor anterioare, lucru pe care BlackBerry Z10 si Q10 nu l-au prea reusit. Fara a fi pusi in fata provocarii de a placea modele recente precum iPhone 6 sau Samsung Galaxy Alfa, acest aparat pare diferit, asa ca provocarea ar putea veni chiar din aceasta directie.

BlackBerry Passport este un telefon care va primi interes si dispret in egala masura. Este o bestie cu aspect ciudat care nu-l poate ajuta, dar care atrage atentia, desi cei mai multi posibili utilizatori, obisnuiti cu formatul 16:9 si display cu touchscreen, probabil ca nu si-l vor dori. Luand in considerare ceea ce se intampla in jur, BlackBerry poate fi un dispozitiv foarte util. Paginile web si documentele arata bine, iar pentru amatorii clasicei tastaturi, revenirea la butoane va starni, intr-adevar, multe nostalgii.

Cat priveste planurile de achizitie ale celor de la Lenovo, nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem daca zvonurile ce circula in lumea IT se vor dovedi a fi si adevarate.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>