Performante si pret pe masura, pentru noua camera DSLR de la Canon

By on 06/07/2016
canon 004

* la un pret ce se apropie de 6.000 de dolari, noul EOS-1D X Mark II vine cu o serie de specificatii care fac cu ochiul profesionistilor in fotografia sportiva

La doar cateva sapatamani dupa ce Nikon a lansat modelul D5, rivalii de la a Canon anunta scoaterea pe piata a unei noi camere DSLR, aflata in cautarea perfectiunii cadrelor. Prezenta imaginilor in format 4 K nu ar trebui sa surprinda pe noul dispozitiv al celor de la Canon, capabil sa traga pana la 60 de cadre pe secunda. Acestea fiind datele de pornire, nu este exclus sa vedem deja aparatul la marile competitii sportive din acest an, unde viteza de reactie este esentiala. Iar acum, cand Canon a dezvaluit oficial modelul EOS-1D X Mark II, specificatiile nu mai reprezinta un secret pentru nimeni.

Astfel, modelul se vrea un inlocuitor nu doar pentru originalul 1D X, ci si pentru EOS-1D C. Iar daca pe alocuri putem vorbi de un upgrade cam subtire, in altele avem senzatia ca pasim pe un cu totul alt teren.

canon-001

Cei care au pus insa mana pe noul aparat vorbesc despre capacitatea lui de a trage cadre in modul continuu, despre imbunatatirea sistemului de autofocus si capacitatea de a inregistra la calitate 4K. Astfel, cei de la Canon isi prezinta creatia ca fiind cea mai buna combinatie intre calitatea imaginii, rezolutie si viteza, dand fotografilor sansa de a pasi intr-o noua era. Acest nou nivel al tehnologiei este unul asteptat de fotografii sportivi, spre exemplu, unde chiar si o imbunatatire sensibila a vitezei de tragere poate face diferenta intre a surprinde sau nu momentele esentiale ale unei competitii.

canon-003

Senzor imbunatatit

Noul  EOS-1D X Mark II vine dotat cu un senzor de imagine nou-nout, oferind insa un plus de doar 2 megapixeli la nivelul rezolutiei, fata de modelul precedent. Astfel, cu cei 20.2 MP dezvoltati, este inca departe de cei 50 MP de pe EOS 5DS. Vorbim insa despre un cu totul alt tip de camera, care vizeaza segmente diferite de utilizatori. Astfel, EOS-1D X Mark II este conceput pentru cadrele de mare viteza si luminozitate scazuta, astfel incat numarul pixelilor nu conteaza foarte mult. Cei 20 de megapixeli sunt mai mult decat de-ajuns pentru nevoile amatorilor si chiar ale profesionistilor intr-ale fotografiei sportive sau de actiune. Multe competitii sportive se desfasoara in conditii nu dintre cele mai bune de luminozitate, astfel incat noul senzor de pe Canon 1 DX Mark II vine cu imbunatatiri adecvate. Acesta decodeaza lumina captata in date digitale, pe care le integreza apoi in cadrele surprinse.

canon-002

Touchscreen si receptor GPS

Mai sunt insa o serie de schimbari care trebuie luate in calcul. Astfel, aparatul vine dotat cu un nou ecran de 3.2 inch, tactil, si cu un meniu mai bine ordonat si mai usor de navigat. Optiunea touchscreen este valabila insa doar atunci cand trageti cadre in modulul Live View, nu si pentru reglarea setarilor. Acest lucru este de inteles, in conditiile in care multe dintre icoanele de pe ecran sunt mult mai mici decat degetele, riscand astfel sa pierdem cadre importante printr-o setare facuta gresit, in viteza. Camera mai este dotata cu un receptor GPS, o caracteristica din ce in ce mai intalnita pentru agentiile de presa, pentru localizarea celui care transmite. Toate acestea vor fi disponibile insa abia din aprilie, la un pret care nu este destinat chiar amatorilor: aproximativ 5.900 de dolari, doar pentru corpul aparatului, fara obiectiv.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>