Polar V800, un smartwatch dedicat sportivilor de performanta

By on 17/03/2017
polar V800 003

* rezistand cu usurinta pana la adancimi de 30 de metri, dar si cu o durata de viata a bateriei satisfacatoare in conditii de efort, Polar V800 este un ceas multisport care iti ofera din plin senzatia performantei

Polar V800 este varful de lance al brandului polar in materie de ceasuri multisport. Aceasta inseamna ca este o versiune mai completa si mai solida decat fratele mai mic Polar M400, conceput sa rivalizeze de la egal la egal cu marci precum Sunto Ambit3 sau TomTom Multisport Cardio sau Garmin Forerunner 920XT. Spre deosebire de modelul super-specializat de la Garmin, dispozitivul  Polar V800 este potrivit mai degraba probelor de triatlon, care cuprinde atat stiluri de inot in bazin sau in spatii deschise, precum si alergare sau trasee de ciclism. Prin urmare, putem afirma ca Polar V800 este un excelent ceas pentru alergari.

polar V800 001

O perioada buna pentru achizitii

Desi se considera mai bine dotat decat M400, modelul V800 inca mai necesita o banda atasabila pentru piept, pentru monitorizarea ritmului cardiac, in cazul de fata vorbind despre dispozitivul Polar H7. Privit la inceput ca varful ceasurilor smart dedicate sportivilor, in materie de pret, comercializate undeva la 500 de dolari (cu banda pentru piept inclusa), dispozitivul este disponibil acum la preturi considerabil reduse, unele fiind taiate chiar cu o treime. Iar daca achizitionam dispozitivul separat, fara banda de piept, atunci putem gasi si variante mai ieftine, care nu fac decat sa propulseze ceasul pe pozitii superioare in materie de profitabilitate. Ca bonus, un upgrade recent permite ceasului sa emita alerte de tip smart-watch atunci cand este sincronizat cu un dispozitiv care ruleaza sub sistemul de operare iOS.

Poti inota lejer cu el

Ca infatisare, Polar V800 are multe in comun cu modelul precedent M400, iar ecranul este unul dintre acestea. Un afisaj LCD monocrom este prezentat totusi de cei de la Polar ca un ecran de inalta rezolutie, desi ofera rezolutii de doar 128×128 pixeli. Trecand peste acestea, afisajul este clar in cele mai multe dintre conditiile de iluminare, avand la dispozitie cateva skin-uri din care sa alegi, pentru a se potrivi preferintelor consumatorilor.

polar V800 002

Desi display-ul actual nu se deosebeste prea mult de cel de pe modelul anterior, V800 a adaugat la acest mix un frumos ecran Gorilla Glass, consolidandu-i atat rezistenta la socuri, cat si impermeabilitatea – rezista pana la o adancime de 30 de metri. Acest lucru ii confera si un caracter premium, in ciuda taierilor consistente de pret.

De asemenea, bateria este una suficient de puternica, rezistand zile in sir la reprize de cate patru ore de pedalat la bicicleta si cate 10 km de alergat. E drept, alte dispozitive se lauda cu durata mult mai mare de rezistenta la antrenamente, insa multe dintre acestea sunt destinate doar anumitor functiuni, precum numararea pasilor sau monitorizarea batailor inimii.

polar V800 004

Robust spre macho

Ca si constitutie, putem spune despre ceasul Polar V800 ca este foarte robust, poate chiar putin macho, daca stam sa analizam ecranul Gorilla Glass, incadrat de carcasa din aluminiu si butoanele din aliaj si capacul de pe spate din otel inoxidabil. Din acest punct de vedere, putem spune ca avem o diferenta clara fata de modelul M400, acesta conferind purtatorului o senzatie placuta de inalta performanta, in ciuda aspectului putin voluminos. La 12.7 mm grosime şi 79 grame in greutate, dispozitivul iti reaminteste doar ca porti ceva la mana, insa fara a te obosi prea mult.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>