Primele dispozitive pe care va rula Android Marshmallow

By on 10/05/2016
marshmalow sistem de operare

* odata cu apropierea termenului fixat pentru lansare, pe piata au inceput sa circule deja liste cu dispozitvele care vor intra primele in posesia ultimului update pentru sistemul de operare Android

In conditiile in care lansarea noii versiuni a sistemului de operare Android, Marshmallow, este preconizata a avea loc undeva spre sfarsitul acestui an, unele surse au inceput deja sa alcatuiasca liste cu dispozitivele pe care acesta va rula mai intai. Astfel, daca ar fi sa ne luam dupa “insiderii” de pe site-urile de specialitate, prima mare companie care ar putea avea privilegiul de a rula Android Marshmallow ar fi Samsung. Iar acest lucru s-ar putea intampla de la inceputul lui 2016, dupa ce Android va finaliza update-urile la sistemul sau vedeta, Lollipop 5.1.1.

Deocamdata, aceasta lista include recent anuntatele modele de smartphone Samsung Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+, alaturi de Galaxy S6, Galaxy S6 Duos ori Galaxy S6 Edge. De update-uri cu cel mai nou sistem de operare de la Google ar putea beneficia si unele modele lansate de Samsung, precum Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Note Edge si Galaxy Alpha. Cat despre tablete, la acest moment, singura inclusa pe aceasta lista selecta a beneficiarilor de Android Marshmallow este Samsung Galaxy Tab A.

android marshmalow 6.o

La randul lor, sud-coreenii de la Samsung si-au facut public angajamentul lor de a aduce Android Marshmallow pe dispozitivele lor, odata ce acesta va fi lansat oficial, postand chiar unele infografice despre noul sistem de operare, pe propriul blog. Desigur, acestea sunt totusi surse neoficiale si nu putem baga mana in foc pentru aceasta lista, chiar daca ea este alcatuita de asa-numiti “insideri”. Insa, judecand dupa experienta ultimilor ani si ultimele update-uri operate pe dispozitivele Samsung in ultimele 12 luni, avem toate motivele sa afirmam ca aceasta lista este una cat se poate de logica. Prin urmare, nu este exclus ca aceasta sa suporte ea insasi niste update-uri, cat de curand.

nexus android marshmalow

De ce atata valva in jurul Android Marshmallow

Despre Android Marshmallow se vorbeste de cateva luni bune, acesta fiind numele oficial al noului update al celor de la Google pentru sistemul sau de operare, Android. In ciuda faptului ca in mediul virtual au aparut deja o sumedenie de date pe acest subiect, goana dupa informatii se acutizeaza, pe masura ce ne apropiem de data lansarii, preconizata a avea loc chiar in sapatamanile urmatoare. Asadar, in curand vom spune la revedere sistemului Android 5.0 Lollipop, noua vedeta urmand sa devina Android 6.0 Marshmallow, care va veni nu doar cu o noua infatisare, ci si cu aplicatii in plus si remedierea catorva dintre deficientele actualului sistem de operare.

samsung android marshmalow

Cel putin in ce priveste versiunea Beta a lui Marshmallow, cei care au testat-o spun ca aceasta beneficiaza de un update substantial, oferind caracteristici si functiuni total noi. De precizat ca unii dezvoltatori au avut posibiliatea de a testa deja o versiune a noului sistem inca de lunile trecute, acesta fiind instalat de proba pe dispozitivele Google Nexus 5 și Nexus 6.

Iar daca la inceputul acestor randuri spuneam ca Samsung va fi prima companie care se va bucura de noul update al Android, ei bine, pe lista zvonurilor se afla un alt gigant asiatic, anume Sony. Si, daca ar fi sa dam curs informatiilor privind rularea preview-ului pentru noul “Android M”, acesta ar urma sa fie instalat pe modelele Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, dar si pe tabletele din aceeasi gama. Iar lista este in plina actualizare.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>