Priv, piatra de capatai a companiei BlackBerry

By on 24/11/2016
priv-by-blackberry-004

* pentru compania canadiana, smartphone-ul Priv ar putea fi si ultimul produs de aceasta * telefonul vine cu o serie de inovatii, imbinand ecranul tactil cu tastatura clasica

Problemele inregistrate de BlackBerry tin capul de afis al stirilor din domeniul telefoniei mobile timp de cativa ani, iar in ciuda revenirilor spectaculoase anuntate de fiecare data de oficialii companiei, inca nu se intrevad semne ca aceasta sa fie profitabila. Astazi, s-ar parea ca asistam la un nou punct de cotitura pentru producatorul canadian de telefoane, care, anunta un nou termen limita pana la care acesta ar putea deveni profitabil, in caz contrar acesta echivaland cu sfarsitul companiei.

priv by blackberry 001

In cadrul ultimelor targurilor tehnologice, oficialii BlacBerry aratau ca posibilitatea dezvoltarii unei noi game de telefoane, precum noul model Priv, depinde “de la caz la caz”, lasand astfel sa planeze incertitudinea in privinta viitorului acestui produs. Deocamdata, acestia se bazeaza pe faptul ca  industria telefoniei mobile prezinta publicului produse cu valoare adaugata ridicata, pe o piata inca pe nedeplin satisfacuta. Acesta a fost, practic, momentul in care s-a fixat si termenul limita pana la care ar urma sa se intample marea minune, directoratul Black Berry anuntand ca, daca in decurs de un an nu reuseste sa faca produsul profitabil, atunci isi va regandi total activitatea. Deocamdata, BlackBerry mizeaza pe noul sau produs intitulat Priv, un smartphone care ruleaza sub Android, cu o tastatura de tip slide.

priv by blackberry 002

O strategie ambitioasa

Pe de alta parte, oficialii Black Berry au dezvaluit si cate ceva din strategia lor de afaceri, spunand ca au nevoie sa vanda un minimum de 5 milioane de telefoane pe an, pentru a face din companie una profitabila si de succes. Una peste alta, cifrele detinuta pana la acest moment nu ii prea avntajeaza. Modelul BlackBerry Passport, spre exemplu, nu s-a vandut prea bine, compania valorificand doar 8.000 de aparate, dupa primul trimestru al acestui an. Sunt detalii, daca nu definitorii, cel putin elocvente pentru cat de profitabila este Black Berry la acest moment, reprezentantii acestei companii nefacand un secret din faptul ca la acest moment isi indreapta atentia in mod serios spre producerea de soft pentru telefoane, decat pentru dezvoltarea liniilor de productie.

priv by blackberry 002

Intimitate si inovatie

Cat priveste modelul in discutie, Black Berry Priv este cunoscut si ca BlackBerry Venice, dupa cum a fost prezentat in informatiile scurse pe site-urile de specialitate. La acest moment, se stie doar ca este dotat cu un procesor pe 64 de biti si poate inregistra imagini in format 4K. Telefonul este mai mult decat un produs experimental, acesta fiind destinat milioanelor de utilizatori de telefoane Android din toata lumea. Pastrand traditia brandului, BlackBerry Priv este echipat cu o tastatura QWERTY, ceea ce este o adevarata raritate pentru telefoanele Android din zilele noastre. Iar sistemul slide-out al tastaturii o poate ascunde imediat, atunci cand simtiti nevoia de a naviga pe ecranul tactil cu ajutorul degetelor. Cat priveste denumirea, aceasta vine sa intareasca atributul de confidentialitate (privacy) conferit telefoanelor BlackBerry si a datelor inmagazinate pe acestea.  Adaugat la zvonurile existente pana la momentul de fata, modelul Priv se anunta unul destul de promitator pentru piata telefoniei mobile.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>