Proiectul Tango, dezvaluit pentru prima oara

By on 15/07/2016
proiectul tango 003

* Google si Lenovo au anuntat ca sunt deja in faza finala de productie a unui nou telefon * acesta ar urma sa fie lansat in vara si va costa sub 500 de dolari

Primul telefon lansat de Google prin mult laudatul Proiect „Tango” va fi realizat in colaborare cu cei de la Lenovo, iar in cadrul evenimentului cap de afis de la Las Vegas au fost dezvaluite si primele indicii despre data lansarii si eventuale preturi. Un anunt comun facut de cele doua companii a adus in discutie, subtil, un dispozitiv de mici dimensiuni, care foloseste aceeasi tehnologie de scanare 3D cu ajutorul camerei, la fel ca si tableta de 7 inch inclusa din acelasi Proiect Tango. Aceasta camera tridimensionala poate masura distanta dintre obiecte, transformandu-le in potentiale productii virtuale, dand proiectului o mai mare credibilitate. Din nefericire insa, toate demonstratiile efectuate in cardul CES au fost facute pe vechea tableta si nu pe noul dispozitiv la care am facut referire.

proiectul Tango

Mai mic decat s-a promis initial

Cei de la Google au spus la un moment dat ca tableta realizata prin proiectul Tango este prea mare, asa ca noul dispozitiv va masura undeva sub 6,5 inch. Aceasta s-ar incadra undeva la mijloc, intrucat ar fi cam prea mare pentru un telefon si prea mica pentru o tableta obisnuita. Cu toate acestea insa, cei de la Google vor ca noul dispozitiv sa poata fi purtat in buzunar, chiar daca la niste dimensiuni oarecum atipice. Din acest punct de vedere, avem motive intemeiate sa credem ca abilitatile oferite prin Proiectul Tango ar putea fi cu usurinta incluse si in viitoarea linie de telefoane Nexus, asteptata a fi lansata abia anul viitor. Astazi insa, informatiile sunt cat se poate de veridice, tinand cont de anuntul facut de Google si Intel cu privire la lansarea unei sesiuni de precomenzi pentru noul telefon realizat prin Proiectul Tango. Nu trebuie ignorat insa faptul ca un anunt similar a fost facut de producatorul de procesoare Qualcomm si gigantul motoarelor de cautare anul trecut, fara a se mai materializa in vreun fel.

proiectul tango 001

Aplicatiile fac legea

In vreme ce tehnologiile de scanare in format 3D par sa constituie baza noii linii de produse realizate prin Proiectul Tango, aplicatiile pentru aceste dispozitive sunt cu mult mai importante. In timpul prezentarilor efectuate deja la targul CES de la Las Vegas, companiile implicate in proiect au demonstrat, cu ajutorul unor aplicatii de realitate augmentativa, cum anumite unelte pot masura spatiul dintre obiectele dintr-o incapere, pentru a le rearanja, apoi, in functie de indicatiile utilizatorului.

proiectul tango 002

Sa presupunem, spre exemplu, ca dorim sa masuram canapeaua si mai apoi sa o asezam undeva in camera pentru a vedea cum se potriveste, cu ajutorul realitatii augmentative, inainte de a cumpara una. Acesta este tipul de aplicatii pe care Google vrea sa le faca perfect posibile, insa nu poate realiza acest lucru decat cu ajutorul dezvoltatorilor. Poate ca acesta este si motivul pentru care lucrul la partea de hardware din Proiectul Tango s-a blocat oarecum, in asteptarea unui gadget mult mai comun decat tableta, si anume, smartphone-ul. Iar Lenovo si Google nu au dat prea multe detalii despre telefonul in sine la care lucreaza, divulgand doar ca lucreaza la cinci variante diferite de design, fara a se opri insa la una anume. Iar pentru ca tensiunea sa fie maxima in randul cumparatorilor, cei doi giganti au anuntat si pretul la care ar putea fi achizitionat viitorul gadget, undeva spre sfarsitul acestei veri: sub 500 de dolari.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>