Qualcomm anunta independenta smartwatch fata de telefon

By on 17/05/2016
samsung smartwatch

* daca ar fi sa ne luam dupa renumitul producator de procesoare, vremurile in care dispozitivele purtabile vor deveni independente de smartphone sunt aproape

Desi au cunoscut o ascensiune uimitoare in ultimii doi ani, fiind din ce in ce mai dorite, dispozitivele purtabile sunt inca limitate ca putere si functionalitate, mai ales daca facem comparatie cu mult mai performantele smartphone din buzunarele noastre. Aici insa, cei de la Qualcomm vin sa ne contrazica, sustinand ca a venit timpul sa reduca dependenta acestor dispozitive de telefoane. Deja, unele incercari de acest gen s-au facut simtite pe ceasul Samsung Gear S, dar si pe LG Watch Urbane LTE, insa utilizatorii asteapta cu nerabdare ca bratarile sau ceasurile destepte sa isi dezvaluie adevaratul lor potential. Astfel, sefii companiei specializate in procesoare Qualcomm sustin ca vremurile in care eliberarea dispozitivelor smartwatch de telefoanele mobile nu sunt departe, ci dimpotriva. Toata lumea recunoaste faptul ca, in formula actuala, dispozitivele dependente de conectarea la telefon nu reprezinta ceea ce utilizatorii asteapta, pana la urma, de la acestea: adica libertate totala de miscare si conectivitate. Astfel, unii ar putea spune ca, atat timp cat accepti sa porti la tine si un smartwatch, si un smartphone, faci un mare compromis, impartindu-ti atentia in mai multe directii. Asta fara sa insemne totusi ca nevoia de a fi conectat la tot ce se intampla este un lucru rau. Iar asta o arata inclusiv cei care promoveaza ideile de mai sus, avand in vedere ca majoritatea ceasurilor Android existente la ora actuala pe piata folosesc chipuri procesoare Qualcomm, fara a spune vreodata ca acestea sunt total inutile.

samsung gear s

Avantaje şi nu prea…

Pe de alta parte, trebuie spus ca majoritatea dintre noi nu prea ne mai deplasam fara smartphone in aceste zile, asa ca purtand cu noi si un dispozitiv weareable nu constituie chiar o mare problema. Mai mult, acestea sunt destul de ieftine, bateria lor dureaza mai mult si nici nu au nevoie de vreo alta cartela SIM sau abonament pentru a fi conectati la tot ceea ce se intampla. Exista, asadar, suficient loc pentru coabitare si pentru smartwatch-uri, si pentru telefoane, fara a fi neaparat independente una de alta. La fel, nevoia de a avea niste dispozitive purtabile complet independente poate aduce o serie intreaga de avantaje.

lg watch urbane lte

 Samsung a luat taurul de coarne

Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta sud-coreenii de la Samsung, care au vazut imediat beneficiile pietei dispozitivelor purtabile, lansand  propria gama de benzi de fitness conectate la smartwatch inca din 2014.

Aici, desi mai are unele lucruri de pus la punct, cum ar fi camera de pe Samsung Gear 2, mult imbunatatita pe modelul Gear 2 Neo, compania asiatica pare sa-si imbunatateasca in mod constant linia de produse purtabile. Astfel, Samsung Gear S a devenit primul smartwatch de pe care puteai face apeluri telefonice, chiar daca pentru asta aveai nevoie si de un smartphone conectat prin apropiere.

samsung gear

Chiar daca acest lucru reprezinta totusi un salt important in functionalitatea si atingerea adevaratului potential, divizia pentru dispozitive mobile a celor de la Samsung depune in continuare eforturi substantiale pentru ca fanii sai sa se poata bucura de conectivitate maxima de la incheietura mainii, cu un singur dispozitiv. Acest lucru are niste repercusiuni asupra pretului, care sare usor de 350 de dolari. Insa, cu siguranta, vor veni si vremurile in care la acesti bani nu vom mai avea nevoie de smartphone.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>