Sa intram in imparatia jocurilor, cu Steam Link

By on 12/06/2015
Steam Link Machine

* la o dimensiune nu mai mare decat o carcasa DVD, sistemele de tip Steam Machine va ofera acces la jocurile favorite oriunde exista un televizor sau un monitor
Daca pana acum aceasta posibilitate era oarecum de domeniul fantasticului, impatimitii jocurilor se vor putea bucura de beneficiile realitatii imediate, nu doar ale celei virtuale. Compania Valve este pe cale sa aduca jocurile pe calculator din dormitor in living-room sau in orice alta camera din locuinta, fara a mai fi nevoie sa caram dupa noi tot echipamentul.
Totul este posibil prin sistemul Steam Link dezvoltat de Valve, care se comporta ca o punte de legatura intre calculatorul tau si ecranul televizorului, monitor sau orice alt ecran electronic avut la dispozitie in casa. Totul este sa le pui impreuna cu ajutorul unei conexiuni prin fir sau Wi-Fi, sa identifici legatura Steam instalata pe computerul tau sau pe retea si sa incepi orice joc prin streaming de pe calculatorul tau sau descarcat printr-o conexiune internet. Iar cu o conexiune buna, streamingul este de o calitate inalta, de 1080p si 60 de cadre pe secunda, ceea ce este mai mult decat suficient pentru a va bucura de o distractie pe cinste.

Un sistem puternic in miniatura
Ca design, Steam Link este un dispozitiv miniaturizat, o cutiuta nu mai mare decat o carcasa DVD. Cu toate acestea, cutiuta contine toate componentele necesare pentru a decodifica efecte vizuale de 1080p, la viteze imperceptibile ochiului uman.

steam link

La aceste dimensiuni, Steam Link poate sta nevazut pe raftul tau cu CD-uri sau pe masuta televizorului, fara sa deranjeze vizual pe nimeni din camera. Sistemul este suficient de compact incat sa poata fi atasat inclusiv in spatele televizoarelor LED, fara a necesita foarte mult spatiu de montare. Si, fiindca majoritatea porturilor – doua mufe USB 3.0, mufa HDMI, DC-in si internet – sunt localizate pe spatele cutiei, acestea sunt foarte usor de accesat, odata ce am instalat dispozitivul. In afara de conexiunea internet standard, Steam Link vine echipat cu conexiune wireless 802.11ac, cu ajutorul careia avem suficienta putere pentru a livra datele necesare decodificarii semnalului video. In orice caz, Steam Link reprezinta un minimum necesar pentru a beneficia de extinderea experientei jocurilor pe calculator in orice alta parte a apartamentului tau. Este ieftin, rapid si usor accesibil, insa are nevoie si de un calculator bine echipat pentru gaming in apropiere.

steam link Valve

Tot in unul, in orice colt al casei
Cei care nu detin insa unul au la dispozitie si alte dispozitive de tip Steam Machines, care se comercializeaza la preturi de aproximativ 500 de dolari peste Ocean. Acestea sunt o optiune destul de avantajoasa, deoarece ofera jucatorului suficient spatiu de stocare si de procesare, care constituie, de cele mai multe ori, principalul impediment in rularea de jocuri de ultima generatie. In cazul in care nici asa nu sunteti multumit, aveti de ales intre dispozitivele steam-Machine de ultim nivel, precum Falcon Northwest Tiki sau Origin Omega. Iar cu aceste dispozitive “tot in unul” veti avea parte de un sistem complet upgradabil, comparabile cu cele mai puternice placi video si capabile sa ruleze pe orice sistem de operare, beneficiind de un spatiu de stocare suficient de mare.
In concluzie, micile cutiute pentru streaming se comporta extrem de bine la teste si la jocuri, asigurand transferuri de date la cea mai mare viteza posibila la acest moment. Acest lucru se traduce printr-o calitate a imaginii si o viteza a cadrelor la un pret pe care gamerii impatmiti nu au cum sa-l refuze. In fond, ei trebuie sa fie multumiti, nu-i asa?

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>