Samsung Galaxy A5 pune designul inaintea puterii

By on 26/01/2015
samsung-galaxy

* cu specificatii tehnice sub ale altor concurenti direct de pe piata, noul smartphone al celor de la Samsung vine sa acopere segmentul clasei de mijloc, unde designul atragator poate compensa uneori puterea si viteza de procesare

Samsung este recunsocut ca fiind unul dintre brandurile care nu se feresc sa incerce lucruri noi. Iar dupa parerile contradictorii in ceea ce priveste Galaxy S5, avea nevoie de ceva maret, precum Galaxy Alfa si Note 4, ambele punand accentual principal pe design, fara a neglija in acelasi timp elementele interne de mare putere. Dar asta nu inseamna ca gigantul sud-coreean nu a cautat sa-si pastreze pozitia clara si pe piata non-premium, oferind ceva si pentru cei care nu doresc sa-si vanda masina sau vreun alt bun de valoare de fiecare data cand vor sa-si cumpere un nou telefon.

In acest context, Galaxy A5 se alatura A3 in noua gama de smartphone-uri mai accesibile, aducand cu el o lista de specificatii interne inferioare, dar marind intensitatea mesajului prin design si printr-un corp integral metalic, alaturi de un slot microSD.

Samsung galaxy

Iar ultima parte chiar este importanta, dupa ce Galaxy Alpha, un telefon cu un ecran de doar 4,7 inch, a aparut fara posibilitatea de extindere a memoriei, dar cu o baterie detasabila.

Se pare ca Samsung poate avea doar una dintre aceste caracteristici la bord la un moment dat, sasiul de metalic interzicand utilizarea unui acumulator care poate fi schimbat. Nu ca asta ar conta prea mult, avand in vedere ca procesorul Snapdragon 410, combinat cu un ecran de 5 inch si 720 pixeli, nu vor solicita prea mult bateria de 2300mAh.

Samsung galaxy

Suficient, dar nu stralucitor

Avand in vedere ca acest model de telefon intra in aceeasi categorie de pret cu Sony Xperia Z3 Compact, lista de specificatii este putin dezamagitoare.

Problema procesorului va ridica mari semne de intrebare celor care stiu ce cauta la un smartphone, acesta nefiind nici pe departe la fel de puternic precum Snapdragon 800 sau 801, oferite pentru un pret similar. 2GB de RAM este mai mult decat suficient pentru a alimenta cele mai multe jocuri si pagini web, ca atare, telefonul ar trebui sa ruleze fara probleme pentru cateva luni bune. Cu toate acestea, s-ar putea sa descoperiti ca unele aplicatii nu merg la fel de bine ca pe telefoanele altor prieteni, Samsung dovedindu-se curios de zgarcit cu puterea, la acest capitol.

SAMSUNG2

Designul este pe jumatate decent, desi cadrul metalic iti da un sentiment frumos atunci cand il tii in mana. Partea din spate inca nu arata de mare clasa, ca la iPhone 6 sau HTC One M8, insa fanii Samsung s-ar putea sa-l prefere asa in cele din urma, mai ales daca vor realiza ca a avea un acumulator bun este o idee mult mai buna si mai simpla decat o baterie de rezerva.

Un telefon adaptat clasei de mijloc

Nu este un telefon rau si, la fel ca in cazul multor telefoane de pe piata, tehnologia avansata a ecranului – in acest caz Samsung Super AMOLED, ajuta la compensarea rezolutiei inferioare. Display-ul este asemanator unuia Full HD la prima vedere si arata un nivel superior de calitate in comparatie cu A3. Camera de pe Samsung Galaxy A5 este si ea o afacere destul de buna in privinta calitatii, iar impreuna cu sasiul metalic este, probabil, punctul cheie de vanzare a acestui Samsung de clasa mijlocie.

SAMSUNG2

Iar daca pentru cei mai multi 13MP sunt cu siguranta suficienti pentru o camera de fotografiat, din nou, Sony Xperia Z3 Compact pluseaza, ajungand la 20.7MP in acelasi tip de cadru. In concluzie, Samsung Galaxy A5 este un telefon potrivit pentru piata de mijloc. Designul este cu siguranta un pas inainte si va fi, probabil, elementul care va ispiti clientii care cauta un telefon nou, atunci cand vor naviga printre rafturile magazinelor locale de telefonie.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>