Samsung Galaxy S6 isi face incalzirea pentru lansare

By on 17/02/2015
galaxy-S6

* o serie de fotografii aparute pe site-urile de specialitate au produs rumoare printre fanii Samsung * dincolo de misterul privind lansarea, specialistii au inceput deja sa anticipeze caracteristicile tehnce si chiar pretul de comercializare

Se pare ca sud-coreenii de la Samsung au prins reteta lansarilor reusite de telefoane. Nimic nu este mai usor, dupa ce ai lansat modelul “S” ca pilot, iar la cateva luni mai apare cate un Galaxy Note. Prin urmare, era oarecum previzibil ca modelul Galaxy S6 nu putea intarzia prea mult pana sa-si faca aparitia. Iar cum Sony Xperia Z4 a ezitat sa scoata capul la targul CES de la Las Vegas, organizat in primele zile ale anului, Samsung Galaxy S6 poate fi considerat vedeta lansarilor de telefoane din acest sezon, chiar daca vine la cateva luni distanta. Deja, pe piata au aparut primele fotografii cu acest model, care au si dat natere la numeroase zvonuri si supozitii in ce priveste caracteristicile tehnice. Printre noutati, telefonul va beneficia de o putere sporita, prin memoria interna de 4GB de RAM. Display-ul este prezentat cu marginile usor curbate, construit din metal si sticla rezistenta la amprente, ca sa citam doar cateva dintre zvonurile lansate printre fanii din “galaxie”.

Samsung

Date contradictorii privind lansarea

Deocamdata totul este la nivel de infrmatie primara, care ne duce cu gandul la perioada similara a Samsung Galaxy Alpha si incercarile de a remedia unele dintre deficientele constatate la Galaxy S5. Nu stim cata baza putem pune pe aceasta ipoteza, insa, cu siguranta, constatam o preocupare constanta a celor de la Samsung de a face ca telefoanele lor sa arate din ce in ce mai bine, de la un model la altul.

Dinclo de aspectul reliefat prin cele cateva fotografii “scapate” in presa, raman o multime de intrebari la care nu avem inca un raspuns concret. Spre exemplu, lansarea este preconizata “la inceputul anului 2015”, aceasta insemnand de-acum martie sau aprilie, dat fiind ca primele doua luni nu mai pot fi luate in calcul. Cat despre pret, acesta ar putea fi usor prohibitiv, daca luam ca punct de referinta modelul Galaxy S5, comercializat in Romania la preturi de peste 2.300 de lei. Pe de alta parte, in ciuda informatiilor vagi, este cunoscut deja faptul ca Samsung are un ciclu anual de lansari al produselor sale, de la care, cel putin in ultimii ani, s-a abatut foarte rar.

Samsung

De la Samsung Galaxy S2 incoace, gigantul sud-coreean si-a anuntat aproape fara greseala telefoanele sale in apropiere sau chiar cu ocazia MWC (Mobile World Congress), care in acest an se organizeaza in perioada 2-5 martie, la Barcelona. Prin urmare, este de asteptat ca si lansarea lui Galaxy S6 sa aiba loc tot in aceasta perioada. O alta varianta ar fi ca telefonul sa fie prezentat intr-o conferinta de presa chiar inainte de MWC, pentru o serie de parteneri comerciali, asa cum s-a mai intamplat si cu alte modele. In orice caz, nimic nu este exclus, mai ales ca au fost inclusiv zvonuri care vorbeau despre unele probleme cu procesorul Snapdragon 810 si care ar necesita, dimpotriva, o amanare a mult-asteptatului moment.

Rezolutie mare si ecran flexibil

In ceea ce priveste designul, sunt toate sansele ca Samsung sa pastreze modelul de cadru metalic depe Galaxy Alpha, pastrand totodata spatele din policarbonat de pe Galaxy S5.

La doar 6.7mm grosime, Galaxy Alpha este considerabil mai subtire decat Galaxy S5, iar tendinta de miniaturizare este vizibila la Samsung, pe care anticipam ca o va promova si pe noul sau model.

Samsung

Totodata, nu se vede niciun semn ca Samsung a renuntat la tehnologia Super Amoled in constructia ecranelor sale, asa ca ne asteptam sa o regasim si pe Galaxy S6. Probabil vom asista la un impuls in ce priveste rezolutia. Or, de vreme ce Samsung ofera deja rezolutii de 2560 x 1440 pe Galaxy Note 4, e de asteptat ca Samsung Galaxy S6 sa ofere ceva mai mult de atat. Ca surpriza sa fie totala, sunt sanse chiar sa avem un display flexibil pe S6. Samsung a experimentat aceasta tehnologie de ceva vreme, inclusivpe Galaxy Note 4, asa ca, imaginatia e libera sa zburde…

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>