Samsung Galaxy S7, in sfarsit la standuri

By on 27/04/2016
smartphone samsung galaxy s7

* dupa luni intregi de zvonuri si presupuneri, noul telefon al celor de la Samsung a ajuns in lumina reflectoarelor, la targul Mobile World Congress de la Barcelona

Lansat cu mare fast la MWC 2016 de la Barcelona, ultimul produs al celor de la Samsung vine cu o serie intreaga de imbunatatiri, in ciuda aspectului sau izbitor de asemanator cu al modelului S6. Daca este sa ne uitam cu atentie dupa similitudini in materie de design, Samsung se pare ca a reusit sa remedieze aproape toate neajunsurile reclamate la Galaxy S6. Rezistenta la apa a revenit in atentie, in vreme ce puterea bateriei a sporit, de la 2550 la 3000 mAh, cu foarte mici modificari ale dimensiunilor. De asemenea, pe noul dispozitiv regasim si memoria expandabila microSD. In schimb, Galaxy S7 pare un cu totul alt telefon odata ce ai pus mana pe el, datorita curburii subtile a carcasei dorsale, imprumutand oarecum linia adoptata pe Galaxy Note 5. Cu toate acestea, cei care il vad pentru prima oara pe raft au motive suficiente sa se gandeasca in primul rand la asemenarile pe care acesta le are cu Galaxy S6.

galaxy s7

Inovatii vechi, puse intr-o lumina noua

Primul lucru de care ar trebui sa vorbim este rezistenta sporita la apa. Nu este o inovatie a celor de la Samsung, cata vreme aceasta caracteristica s-a mai regasit la un moment dat pe S5, dupa care s-a renuntat la ea, in momentul in care se faceau pregatirile pentru redesenarea lui S6. Oricum, este impresionant sa vezi un telefon care rezista si se comporta bine dupa ce l-ai scapat din greseala intr-un pahar cu apa. Este un lucru pe care Sony l-a implementat de ani de zile, dar care vedem ca functioneaza cu succes si la Samsung.

samsung galaxy s7

In schimb, nu exista port USB de tip C la baza telefonului, ceea ce poate constitui un neajuns pentru cei obisnuiti sa aiba acces imediat la mufa de incarcare a telefonului sau pentru transferul de date. In schimb, avem slotul microSD, care poate reprezenta un plus pentru utilizatorii smartphone ai zilelor noastre, in care transferul si stocarea fisierelor de mari dimensiuni a devenit o necesitate. Astfel, daca pe modelul S6 se spunea ca nu este nevoie de asa ceva, cata vreme avem de-a face cu un telefon super-performant, se vede ca pe Galaxy S7 plusul de memorie nu stirbeste cu nimic nici din performanta si nici din design. Cu toate acestea, brandul a ales sa nu foloseasca facilitatile Google in matrerie de stocare a datelor implementate pe noul sistem de operare Android Marshmallow, reusind totusi sa ofere instalarea cu usurinta a aplicatiilor necesare.

Ecran traditional

In ce priveste ecranul, Samsung Galaxy S7 revine la formatul de 5.1 inch, avand aceeasi rezolutie QHD intalnita la gama de aparate smartphone din aceste zile. Din fericire, Samsung a rezistat cu succes revolutiei aduse de tehnologia 4K, reusind sa ofere, in continuare, unul dintre cele mai bune display-uri existente la ora actuala pe piata. Astfel, ecranul de 5.1 inch este mai stralucitor ca niciodata si, chiar fara imagini cu un grad ridicat al rezolutiei, navigarea pe net si vizualizarea clipurilor devine o experienta impresionanta. Iar tehnologia Super Amoled folosita ofera o serie de beneficii imense in termeni de reproducere a culorilor si contrastului, astfel incat imaginile devin clare si bine definite.

smartphone samsung galaxy s7

Cea mai buna baterie de pe piata

Cat priveste bateria, aceasta a constituit multa vreme un mister pentru fani, Samsung oferind acum unul dintre cele mai puternice si durabile dispozitive de pe piata, daca e sa o corelam cu optimizarile facute pentru sistemul de operare Android. Nu in ultimul rand, imbunatatiri au fost aduse si la nivelul camerei, unde, in ciuda unei reduceri a numarului de megapixeli, de la 16 la 12, aceasta ofera caracteristici impresionante in materie de reglaj al luminozitatii si claritatii.

Una peste alta, vorbim despre un telefon care, in ciuda asemanarilor cu modelele precedente, aduce imbunatatiri evidente si deschide noi orizonturi de dezvoltare pentru brandul sud-coreean.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>