Cu Galaxy Alpha, Samsung trece dincolo de plastic

By on 25/08/2014
Samsung Galaxy

* cu Galaxy Alpha, un smartphone de 4,7 inch si carcasa metalica, Samsung paseste intr-o noua era a designului

Cu putin timp in urma, Samsung a lansat, fara fanfara tipica, un nou telefon in randurile infloritoare ale smartphone-urile sale, iar de data aceasta a renuntat la abordarea plastica a sasiului pentru a include in design un cadru metalic. Galaxy Alfa, unul dintre cele doua smartphone-uri high-end cu care Samsung a defilat in aceasta vara, si-a facut un debut linistit, compania  anuntand telefonul printr-un simplu comunicat de presa postat pe site-ul sau.

Specificatiile cheie ale dispozitivului includ un ecran de 4,7 inch si 1280 x 720 pixeli, un procesor Octa Core, o asociere de doua procesoare Quad Core de 1.8Ghz si 1.5GHz si o camera de 12 megapixeli pe partea din spate.

Samsung galaxy

Are, de asemenea, o memorie de stocare interna de 32GB, dar niciun slot de expansiune micro-SD, lucru care ar putea fi, probabil, un pic dezamagitor.

Aflata in mod evident in cautarea de a restructura aspectul liniei sale pentru produsul Galaxy, compania a ajuns in trecut sa faca sub presiune telefoane de plastic, in timp ce rivalii ofereau optiuni complete, de metal, pentru un finisaj de prima clasa. Astfel, incepand cu Galaxy Alpha, Samsung a dorit sa ofere un cadru metalic cu margini curbate, intr-un dispozitiv care are doar 7 mm grosime si nu mai mult de 115 grame. Este clar ca Galaxy Alfa este conceput pentru a veni in intampinarea plangerilor pe care clientii Samsung si le-au exprimat vis-a-vis de senzatia de plastic ieftin a smartphone-urilor.

Samsung galaxy

Cu un software intelept, acest smartphone ruleaza ultima versiune (4.4.4) a Android KitKat, alaturi de propriile trucuri, servicii si functii specifice, cum ar fi modul de economisire Ultra-Power, S-Health, scanner pentru amprenta digitala si modul privat. Chiar daca pretul pentru acest dispozitiv nu a fost inca anuntat, cei de la Samsung au declarat ca acesta ar trebui sa fie disponibil la inceputul lunii septembrie pe culorile: negru antracit, alb stralucitor, auriu mat, argint elegant si albastru scuba.Un purtator de cuvant al Samsung a declarat totusi ca materialele si functiile sunt cele emblematice pentru orice dispozitiv mobil, insa a refuzat sa comenteze cu privire la pret, confirmand ca acesta ar putea fi mai mic decat al modelului GS5.

Una peste alta, Galaxy Alfa ramane un produs confuz, care nu se incadreaza suta la suta in portofoliul conglomeratului sud-coreean. Constructia sa metalica sugerează o pozitie de model pilot, insa specificatiile destul de slabe in raport cu cele ale Galaxy S5 il apropie mai mult de categoria de mijloc. “Se simte foarte mult ca fiind un experiment, la fel ca multe alte dispozitive Samsung din trecut”, a declarat analistul Jan Dawson.

Samsung

Mai mult decat atat, gurile rele din domeniu sustin ca Samsung este foarte aproape sa-si piarda cota de piata anul viitor, din cauza concurentei pe pietele emergente. Compania se va confrunta cu o noua concurenta pe pietele stabilite, precum mult asteptatul iPhone de la Apple, care va fi lansat  in luna septembrie.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>