Se cere o „dietă” pentru Xbox One

By on 12/11/2014
Xbox

* fanii consolei de jocuri a celor de la Microsoft dau tot mai multe indicii ca masinaria ar putea beneficia de un nou design, cel mai probabil anul viitor * varianta este destul de plauzibila, tinand cont de tendinta exprimata deja de concurentii de la PlayStation

Aflat deja pe piata de un an, este cumva rezonabil sa presupunem ca Microsoft va impune dieta asupra Xbox One. Mai ales ca, atat Xbox 360 cat si PlayStation 3, sunt console ce au fost relansate cu un sasiu mai mic si mai subtire. Acesta este doar primul indiciu ca Microsoft planuieste acelasi tratament si pentru Xbox One.

Cu ochii pe greutate

Stirea este cu atat mai semnificativa cu cat stim ca Xbox One utilizeaza in prezent un procesor AMD construit pe tehnologia de 28nm si ca un cip mai mic ar putea insemna, prin extensie, o consola mai mica. Procesorul actual este una dintre cele mai scumpe componente din interiorul consolei Microsoft si, evident, isi pune amprenta pe structura robusta a dispozitivului.

xbox2

Si chiar daca este posibil ca anul viitor sa vedem versiuni mai mici ale ambelor produse – Xbox One si PS4, ambele companii raman deocamdata cu buzele pecetluite in ceea ce priveste orice planuri de viitor.

PS4 versus Xbox One

Adaugand opiniile utilizatorilor la concluziilor expertilor din domeniu, se pare ca, prin comparatie, vanzarile celor de la Sony sunt mai mari, adeptii numind PS4 urmatoarea generatie de jocuri video. Chiar daca Sony PlayStation 4 a depasit numarul de 10 milioane de unitati vandute, Microsoft este inca in joc. Dar, acestea sunt doar statistici de vanzari, lipsite de sens, daca ar fi sa luam in considerare si reducerea de pret aplicata de Xbox One, ceea ce a facut dezbaterea si mai aprinsa. De fapt, fara Kinect, interesul consumatorilor in noul Xbox s-a dublat. Se pare ca Microsoft este in plina campanie, venind mult din spate cu update-uri exlusiviste ale unor jocuri precum „Titanfall”, care se gasesc „only on Xbox”, aceasta fiind si singura consola cu EA Access.

accesorii-xbox

Intre timp, Sony pregateste PS4 pentru dezvolatrea realitatii virtuale a viitorului, cu proiectul Morpheus, jocuri precum „Uncharted 4” si „Ordinul 1886” fiind stabilite deja pentru 2015. Desigur, ambele companii pretind ca vor detine suprematia in urmatorul deceniu. Pentru a vedea daca este adevarat, sa actualizam putin comparatiile dintre Xbox One si PS4.

Design la nivel de hardware

Dimensiunile Xbox One fac din acest dispozitiv o bestie amenintatoare, care masoara 13,5 x 10,4 x 3,2 si peste 3.56 kg, plina de gauri, menite a evita supraincalzirea, prefigurand un alt scenariu din Red Ring of Death. PS4 are o forma unghiulara distinctiva, cu un design de ansamblu elegant, insa dimensiunile fac masinaria celor de la Sony mai accesibila si mai prietenoasa. De asemenea, PS4 are avantajul de a ascunde porturile, din acest punct de vedere Microsoft axandu-se mai mult pe functionalitate decat pe aspect. Iar acest lucru ar putea fi decisiv, din moment ce vorbim de o consola scumpa, care va sta in centrul sistemului de divertisment din camera de zi pentru urmatorii zece ani.

xbox3

Sa inceapa batalia jocurilor

Lista ambelor console este inca in curs de dezvoltare, acumuland sub 100 de jocuri, doar cateva dintre noile versiuni exclusive facand diferenta in luarea deciziei. Anterior mentionatul Titanfall se afla mai presus de toate, daca sunteti fan al jocurile gen Call of Duty. Titluri lansate de Xbox One, precum Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome sau Forza Motorsport 5 sunt doar cateva dintre exclusivitatile Microsoft, care se gasesc acum pe orice consola a producatorului american. Call of Duty: Ghosts este un joc ce apartine inca Xbox One, insa continutul descarcabil se va regasi in curand in mana gamerilor PS4. Jocurile pe care Xbox One le dezvolta includ: Halo 5: Guardians si urmatorul Gears of War, precum si titluri precum Quantum Break sau Little Big Planet.

Pe de alta parte, exclusivul Infamous: Second Son de pe PS4 nu s-a ridicat la grandoarea si popularitatea starnita de Titanfall, chiar daca e un joc super-puternic si distractiv. In ciuda faptului ca Shadow si Knack sunt cele doua jocuri pe care Sony le-a lansat pe discuri, consola beneficiaza cel mai mult de remake-uri, cum ar fi The Last of Us si jocuri indie distribuite digital.

In privinta aplicatiilor, Xbox 360 si PS3 s-au dovedit a fi mai mult decat simple dispozitive de joc, iar Xbox One si PS4 nu sunt diferite.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>