Se primesc deja precomenzi pentru noul Moto 360

By on 13/03/2017
motorala 360 n004

* desi arata aproape identic cu cea de anul trecut, varianta din 2015 a laudatului ceas de la Motorola vine in dimensiuni diferite pentru femei, dar si cu unele noutati in materie de design si functiuni

Modelul original Moto 360 este inca vedeta gamei de dispozitive Android Wear, cu ecranul sau rotund, cureaua din piele de cea mai buna calitate si un design pe cat de atragator, pe atat de practic. Noul model updatat in acest an de catre cei de la Motorola se anunta insa unul si mai performant, acesta propunandu-i sa rivalizeze de la egal la egal cu alti giganti in domeniu de la Apple sau Huawei. De asemenea, cei de la Motorola pregatesc si o linie de ceasuri sport, cu GPS incorporat. Primele estimari in ceea ce priveste lansarea au fost avansate mai intai pentru finele lunii septembrie, dar se pare ca unele dificultati de natura tehnica au facut ca acest termen sa fie amanat pentru o data neprecizata inca.

motorala 360 001

Preturi pentru toate buzunarele

Aceasta nu ii impiedica insa pe consumatori sa se inscrie pentru precomenzi la noul produs, a carui livrare este estimata dupa aproximativ doua-trei saptamani, spre sfarsitul acestei luni, pentru piata americana si cea britanica.

Modelul Moto 360 in varianta 2015 vine intr-o gama variata de modele si de design. Cu preturi pornind de la aproximativ 300 de dolari, pentru nivelul de baza, acestea pot ajunge si la o valoare dubla, pentru modelele mai mari si cu mai multe functiuni si accesorii. Spre exemplu, pe site-urile de specialitate, modelul conceput pentru femei porneste de la 330 de dolari, cu optiuni care cuprind rama striata, carcasa aurie sau banda metalica. La o prima vedere, putem spune ca noul Moto 360 arata aproape identic cu modelul de baza. Acest lucru nu este neaparat rau, dat fiind ca modelul initial Moto 360 arata excelent, primind niste critici mai mult decat favorabile in presa de profil.

motorala 360 002

Schimbari la capitolul ergonomie

Sunt insa unele schimbari din punct de vedere ergonomic, cum ar fi pozitionarea butonului de pornire, care a fost mutat din dreptul orei 3 la ora 1 si jumatate. Acest lucru face utilizarea mai usoara si reduce posibilitatea apasarii acestuia din greseala. Si gaurile de prindere au fost extinse, facand ceasul mult mai usor de strans la incheietura mainii, chiar si pentru persoanele cu o constitutie mai firava. De asemenea, aceasta va face ca dispozitivul sa arate mai uman si mai aproape de ceasurile normale, avand in vedere dimensiunile si forma acestuia. Noul model Moto 360 (2015) este disponibil atat in dimeniuni de 42 mm diametrul cadranului, cat si de 46 mm, aceasta din urma fiind la fel cu a modelului lansat anul trecut. De asemenea, dispozitivul este sensibil mai subtire decat modelul precedent, cu 0.1 mm. Daca vorbim despre modelul pentru femei, cel de 42 mm are un look mult mai suplu, desi partea frontala este acaparata practic de ecranul generos, cu margini subtiri. Acesta contine un senzor privind mediul ambientala, care ajusteaza stralucirea ecranului in functie de luminozitatea din jur.

motorala 360 003

Putere si conectivitate maxime

Pe partea din spate a ceasului veti descoperi un senzor pentru indicarea batailor inimii, extrem de util pentru practicantii de jogging sau alte sporturi. Dimensiunea utila a ecranului in varianta de 42 mm este de 35 mm, iar a celui de 46 mm – de 40 mm. Rezolutia ecranului pentru ambele modele este de 320X290 pixeli, ceea ce conduce la o densitate de 263 pixeli per inch la modelul de 42mm si de 233 pentru cel de 46. Display-ul este unul de tip Gorilla Glass 3, iar afisajul este unul de tip LCD si nu de tip OLED, precum cel de pe Apple Watch. Sub carcasa noului Moto 360 gasim un procesor quad-core Snapdragon Qualcomm 400 de 1.2 GHz, beneficiind de o capacitate interna de stocare de 4 GB si 512 MB memorie RAM.

Cat priveste conectivitatea, Moto 360 include Bluetooth 4.0, pentru conectarea la telefon, dar si conexiune Wi-Fi 802.11, care permite primirea de notificari, atunci cand sunteti conectati la o retea de internet Wi-Fi.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>