Secretele ascunse ale noului MacBook

By on 17/03/2015
mac-book-air2

* pe cat de subtire si de usor, noul dispozitiv al celor de la Apple este pe atat de puternic

Noul Macbook pregatit de americanii de la Apple mizeaza foarte mult pe stil, combinat cu doze mari de putere. La prima vedere, putem vorbi despre rededefinirea notiunii de notebook, daca ar fi sa dam curs descrierii producatorilor din Cupertino si, cu siguranta, aceasta impinge limitele la un nivel nemaiintalnit pana astazi. Iar primul aspect care iti sare in ochi este greutatea uimitoare a dispozitivului.

Specifictiile sunt de top, insa noul Macbook se prezinta la o grosime de doar 13.1 mm, cantarind doar aproximativ 900 de grame. Este de-a dreptul surprinzator, daca ne gandim ca acesta are in dotare o baterie cu aproape o treime mai puternica decat ale concurentilor de pe piata, asigurand utilizatorilor nu mai putin de 9 ore de navigare pe web.

Notebook-ul celor de la Apple este propulsat de un procesor Intel Core M dual core de 1.1 GHz, cu un sistem Turbo Boost ce il poate ridica la 2.4 GHz, 8GB dememorie, capacitate de stocare flash de 256GB si o placa video Intel HD Graphics 5300. Daca doriti ceva mai multa putere, puteti opta pentru varianta unui processor de 1.2 GHz Intel Core M, cu acelasi Turbo Boost de pana la 2.6GHz, cu 8GB memorie RAM, stocare flash de 512 GB si accelerator Intel HD Graphics 5300. Prma varianta costa undeva la 1.300 de dolari, iar cea de-a doua cu aproximativ 300 de dolari mai scump. Vom vedea insa ca pretul nu este piperat deloc, daca luam in considerare specificatiile tehnice si, mai ales, designul.

Apple

Usor si sigur

Din acest punct de vedere, putem spune ca noul Macbook este atat de usor, incat ai putea crede ca este o carte sau o jumatate de pachet de hartie de imprimanta. Ia atunci cand il tii in mana pare totusi destul de robust si echilibrat, fara a avea vreun pic senzatia ca il poti scapa sau ca iti va aluneca, din greseala. Prin urmare, este perfect echilibrat. Se poate sa simtiti, la un momen dat, o oarecare balansare spre partea ecranului, insa este un laptop pe careil puteti tine intr-o mana faraprobleme sisa tastati cu cealalta, atunci cand va aflati in mare viteza. Ecranul nu se lasa foarte mult pe spate. Acesta are o deschidere de aproximativ 50 de grade, insa este acceptabil. In plus, il puteti inchide si deschide extrem de usor, asta si din cauza greutatii reduse.

Marginile dispozitivului sunt fine si placute la atingere, fara rugozitati sau alte gauri care sa-i umbreasca acest aspect.

mac-book-air

Tastatura mai solida

De asemenea, tastatura a fost reproiectata, aceasta fiind pevazuta cu mici balamale de tip fluture sub fiecaretasta, astfel incat acestea sa para bine ancorate, fara senzatia ca dau sa zboare la orice litera scrisa. Diferentele sunt notabile. Facand o comparatie cu Macbook Pro, spre exemplu, care detine una dintre cele mai silentioase tastaturi, tastele de pe noul Macbook par mult mai solide sub degete, care te fac sa te intrebi cum ai scris pana acum pe alt laptop fara sa atentezi la integritatea acestuia. De luat in calcul este si fiabilitatea touchpad-ului, ale carui niveluri de sensibilitate se pliaza pe orice cerinta. Numai laude si pentru ecranul de tip Retina, care ofera imagini clare, stralucitoare si care se inscriu perfect, pana la urma, in ceea ce inseamna imaginea Apple.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>