Secretele proiectului Ara

By on 05/12/2014
google Ara

* gigantul Google promite sa revolutionize total piata dispozitivelor smartphone prin ultimul sau proiect, a carui prezentare oficiala este prevazuta pentru primavera anului viitor

Inregistrarea proiectului “Ara” ca marca a Google la inceputul acestei luni inseamna ca s-ar putea sa nu mai avem prea mult timp de asteptat pentru a vedea finalizarea noului si ambitiosului smartphone. O serie de zvonuri indica deja o posibila lansare de produs in 2015 si cea mai recenta actiune Google sugereaza ca acest lucru este posibil.
Proiect Ara este un telefon modular care ar permite crearea propriului smartphone prin conectarea unor module, cum ar fi camerele digitale si ecranele, pentru a obtine un dispozitiv personalizat.

Proiect Ara: Ce stim

In lungul drum spre lansare, am aflat deja o serie de lucruri despre proiectul Ara, care, de ce sa nu recunoastem, ne-au cam entuziasmat. Kit-ul de baza se zvoneste ca va fi disponibil la un pret foarte mic, avand posibilitatea de a cumpara module suplimentare prin intermediul unui nou magazin online de brand si pe care Google il incadreaza la aceeasi reteta de succes ca si Play Store.

google Ara

Veti avea astfel posibilitatea de a schimba si actualiza cele mai multe module, fara a mai fi nevoie nici macar sa inchideti telefonul. Daca nu esti multumit cu camera foto actuala, nu trebuie decat sa mergi la magazin si sa o inlocuiesti cu un model mai performant. Toate acestea sunt desavarsite si de faptul ca Ara ruleaza o versiune personalizata a Android 5.0 Lollipop, cel mai recent sistem de operare mobil al Google.

Acum, cel mai probabil, telefonul va fi numit oficial Ara, ceea ce inseamna ca avem un mister mai putin de bifat. Cel mai mare semn de intrebare ramane asupra modului de functionare al ambitiosului proiect si se pare ca nu va trebui sa mai asteptam mult pentru asta.

google Ara

 

O revolutie a smartphone-urilor

Proiectul Ara reprezinta incercarea Google de a reinventa telefonul asa cum il stim. Insa, este capabil noul telefon modular de la Google sa revolutioneze cu adevarat industria? In timp ce unii faceau deja pariurile, Google a lansat un videoclip nou, care te-ar putea influenta in opinia finala. Proiectul Ara este un telefon pe care il vei putea upgrada prin simpla glisare inainte si inapoi a pieselor. Exista trei modele in dezvoltare, inclusiv un modul Mini 6 si un dispozitiv Phablet 9. Ce este deosebit de interesant este ca echipa a decis ca structura modulara nu ar trebui sa fie ascunsa. Astfel, Ara cuprinde un design in stil Tetris, care arata mult mai bine decat ansamblul in sine.

Intre timp, sisteme 3D ultraperformante lucreaza la proiectul Ara pentru a permite utilizatorilor sa personalizeze blocurile de sine statatoare, astfel incat sa transforme detinerea unui smartphone intr-o experienta complet personalizabila.

google Ara

Un proiect cel putin ambitios

Cel putin la nivel conceptual, Ara este fantastic. Cine nu ar vrea sa aiba capacitatea de a imprima zi de zi piese noi pentru smartphone, lungind durata de viata a dispozitivului la sase ani si chiar mai mult? Dorinta Google de a incerca ceva cu atat mai ambitios si energizant, cu cat ne aflam in plina era de dezvoltare a aplicatiilor pe smartphone. Obiectivele proiectului Ara ar putea transforma industria, oferind oamenilor un control mai mare asupra propriilor dispozitive printr-o platforma flexibila, potrivita pentru toata lumea.

Sau, ar putea fi un esec catastrofal si… foarte public. O jena imensa la care Google a demosntrat in trecut ca se cam pricepe. Disponibilitatea de a-si asuma riscuri mari si de a paria o imensitate stiind ca s-ar putea sa nu reuseasca este un atribut remarcabil pentru o companie tranzactionata public.

Insa, conferinta oficiala a dezvoltatorului a fost anuntata pentru 15 aprilie 2015, cand cele mai multe secrete despre proiect Ara vor fi dezvaluite. Pana atunci, nu ne ramane decat sa asteptam si sa speram intr-o lansare cat mai rapida.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>