- Huawei P10 Plus, mereu cu un pas inainte
- Asus ZenFone 2
- Camerele foto – infruntarea gigantilor
- Microsoft Surface Pro 3, proiectia viitoarelor dispozitive hibrid
- Asus ROG G752 va ureaza bun venit in Republica Gamerilor
- Aptitudini de lider, cu HTC One M8
- BlackBerry face un un nou pariu cu modelul Priv
- Totul la dublu, cu noul LG V10
- Impresioneaza-ti prietenii cu Acer Predator 8
- Sa ne jucam cu Moto X Play
Skylake Performer cel mai …

PC-urile sunt de domeniul trecutului, prezentul este al dispozitivelor mobile, viitorul este rezervat tehnologiilor hibride. Un punct de vedere foarte des intalnit in discutii serioase cat si la o “vorba” cu prietenii. Cu siguranta ca adevarul este undeva la mijloc. In alta ordine de idei, daca pentru navigare pe net, vizualizare de fotografii, vizionare de filme sau diverse activitati pe retelele sociale, lucruri pentru care puterea de calcul oferita de device-urile mobile este suficienta, producatorul IT Intel vine cu o propunere interesanta si foarte tentanta adresata unui grup ceva mai restrans de utilizatori dar intr-o continua dezvoltare. In mod traditional, profesionistii in design, in editare video sau alta “indeletnicire” energofaga au nevoie de o putere de procesare superioara. Lor li se alatura si jucatorii profesionisti. Altfel spus, gamerii hardcore care au nevoie de imagini foarte detaliate dar si de un framerate cursiv de la inceputul pana la sfarsitul jocului. Despre asta este vorba atunci cand se vorbeste despre Skylake Performer.
Prezentare
Ei bine da! Un sistem tip desktop destinat gamingului profesionist este de departe o incantare dar si o teribila provocare. La fel cum laptopurile destinate “exclusiv” doritorilor de performante absolute in ceea ce priveste procesarea informatiei care apeleaza la un compromis in virtutea dreptului la libertate de miscare renuntand astfel la o parte din libertatea de exprimare, PC-ul de gaming este o constructie deosebita pentru dobandirea careia este nevoie de un sacrificiu financiar pe masura dar cu rezultate peste masura asteptarilor.
Pentru un impact vizual cu un efect anume, sistemul poate fi instalat intr-o carcasa deosebita care sa permita totusi desfasurarea unor campuri de forte puternice. O sugestie care ar putea sustine foarte bine aceasta idee vine din partea producatorului Thermaltake care propune carcasa de tip FullTower Suppressor F51 Window. Spatioasa, aerisita si cu o latura din plexiglass transparent care in prezenta unui led de culoare albastra creaza o atmosfera desprinsa dintr-un SF de buna calitate, aceasta este “aleasa”..
Hardware
“Hard-ul” din hardware incepe chiar cu prima componenta, adica cu procesorul. Intel se poate spune ca a monopolizat piata prin produsele sale datorita aliantelor strategice, marketing-ului agresiv precum si datorita calitatii deosebite a dispozitivelor pe care le propune. Ajunse la a sasea generatie, procesoarele “i” au devenit atat de complexe incat cu greu competitia mai poate emite pretentii de vizibilitate. Vorbim aici de un i7 6700K, un quad-core tractat la 4 GHz care in modul Turbo Boost urca pana la 4,2 GHz. Enumerarea tehnologiilor incluse poate lua forma unei liste mult prea lungi. Dintre toate Hyper Threading technology cea care transforma cele patru nuclee fizice in opt nuclee virtuale pare a fi una dintre cele mai interesante.
Placa video dedicata vine de la Gygabite, o superba GeForce GTX 980 Ti de la titan. Destinata de la bun inceput gamerilor impatimiti aceasta dispune de 6 GB memorie proprie. La fel ca in cazul procesorului, placa video nu vine singura ci insotita de o serie de specificatii care ridica tensiunea oricarui doritor. Si ce cunoscator nu si-ar dori asa ceva pe sistemul lui!
Memoria RAM de 16 GB capacitate este de tip DDR4 si lucreaza la 2,6 GHz. Datorita acestor calitati si nu numai producatorul HyperX a numit-o Fury Black.
Toate aceste componente, printre care si-a facut loc si sursa Corsair Professional Series Platinum de 860 W, si-au gasit locul pe placa de baza Asus Z170. Tot aici se gaseste si LAN-ul 10/100/1000, suportul pentru conectarea cu fir la reteaua de internet.
Spatiul de stocare este mai mult decat generos. Pentru dobandirea unei astfel de caracteristici a fost folosit un HDD de 1 TB de la Western Digital cu 7200 rpm cu interfata SATA-III. Pentru o pornire in tromba a sistemului de operare dar si a celorlalte aplicatii este disponibil si un SSD marca Intel de 120 GB care raspunde la fel de eficient cu acelasi tip de interfata, SATA-III.
Posibilitatile unui astfel de sistem sunt atat de vaste incat par nelimitate, gamerii care au prilejul de a savura experienta unica a folosirii acestuia neputand fi decat extaziati. Probabil ca viitorrul va apartine unor anumite tehnologii care vor schimba radical calitatea vietii. Pana atunci insa Skylake Performer ramane un punct de reper si o platforma cu calitati greu de egalat.
Ultimele Comentarii