Sony isi incearca fortele cu Xperia Z3

By on 04/11/2014
Sony

* cu doua lansari programate in mai putin de un an, Sony continua seria de succes Xperia * in ciuda similitudinilor in materie de design cu predecesorul Z2, Xperia Z3 anunta insa mai multa putere pentru Z4

Sony nu pierde timpul cu aducerea initiativelor emblematice pe piata, Xperia Z3 fiind cel de-al doilea model lansat in acest an si cu Xperia Z4 anuntat sa soseasca la inceputul anului viitor. Cu atat de putin timp intre lansari, este usor sa va faceti griji in privinta diferentelor dintre modele. Iar din anumite motive, aceste griji sunt fondate, Xperia Z3 fiind un telefon foarte asemanator cu precedentul Z2. Aceasta nu inseamna insa ca nu exista si o imbunatatire semnificativa a caracteristicilor.

Cel mai stralucitor ecran din clasa
Sony Xperia Z3 are un ecran LCD IPS de 5.2 inch si o rezolutie de 1080 x 1920, cu o densitate a pixelilor de 424 de pixeli per inch. In cazul in care va suna cunsocut, este pentru ca Xperia Z2 are un ecran cu specificatii identice. Pentru un model pilot, acest lucru este dezamagitor, dar atunci cand vine vorba de dimensiuni nici nu ne-am dori de fapt sa fie mai mare, fiind deja un smartphone fruntas in acest sens, in vreme ce o dimensiune si mai mare ar compromite cu siguranta usurinta in utilizare. Rezolutia, pe de alta parte, dezamageste putin mai mult, din moment ce Samsung si LG au inceput dotarea telefoanelor cu ecrane qHD.

Sony

In ciuda tuturor similitudinilor, ecranul nu este chiar identic cu cel al Xperia Z2, acest display putand ajunge la 600 nits de luminozitate, ceea ce il face cel mai stralucitor afisaj de smartphone din clasa sa. Acest lucru se traduce si printr-o mai mare usurinta de utilizare in lumina directa a soarelui.

Dimensiuni reduse, putere sporita

Si in privinta designului schimbarile sunt putine, imbunatatirea fiind sticla de pe spate si un cadru metalic, ce il face un pic mai usor si mult mai subtire. De fapt, Sony a reusit sa reduca milimetri pretiosi din lungime si din latime. Nu este o victorie totala de proiectare, Xperia Z3 avand inca rame mari deasupra si sub ecran, care nu arata foarte bine si fac acest telefon sa arate mai ieftin decat ne-am dori.

Totusi, certificatul E IP65/68 ne aduce aminte ca aparatul este rezistent la praf si apa, atat de mult incat puteti inota cu el, cu conditia sa nu va scufundati la adancimi mai mari de 1,5 metri sau sa-l lasati in apa pentru mai mult de 30 de minute.

Sony

Cu un procesor quad-core Snapdragon 801 de 2.5GHz si 3GB de RAM, Sony Xperia Z3 este un telefon puternic, desi nu la fel ca Samsung Galaxy Note 4, spre exemplu. Este posibil ca alte telefoane si mai puternice sa apara in curand, insa, pana atunci, Xperia Z3 ofera o performanta aproape perfecta, cu lacune putin sau deloc vizibile. Aceasta suporta, de asemenea, si tehnologia 4G LTE, astfel incat va puteti bucura de internet de mare viteza, precum si de performanta generala, datorata inovatiei 4G in comunicare.

O noua dimensiune muzicala

Caracteristica suplimentara cea mai utila a Xperia Z3 tine de aptitudinile sale audio. Nu numai ca are difuzoare duble impresionante, dar aparatul devine chiar mai bun atunci cand asculti muzica la casti, performanta care se datoreaza unei tehnologii speciale cu care este construit si a faptului ca suporta fisiere audio de inalta rezolutie.

Sony
O alta caracteristica ce scoate din anonimat Xperia Z3 este functia Remote Play pentru PS4, care face din noul model al celor de la Sony singurul smartphone care poti sa joci jocuri pe PlayStation 4.

Plusuri la toate capitolele

Sony Xperia Z3 este un telefon absolut uimitor in multe privinte, fara deficiente majore si superior modelului precedent. Aceasta datorita duratei de viata mai bune a bateriei, aparatului foto mai performant, puterii putin mai mari, calitatii superioare a sunetului, ecranului mai luminos si unui design rafinat.

Cu siguranta, Sony nu a reinventat roata, compania exploatand ceea ce functioneaza deja si cizeland lucrurile, pe ici pe colo. Ca atare, telefonul este foarte asemanator cu Xperia Z2, dar cu imbunatatiri in aproape fiecare domeniu. Este totusi un smartphone pe masura asteptarilor, care te face sa ti-l doresti atunci cand il atingi prima oara.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>