Sunt justificate costurile seviciilor de recuperare date?

By on 21/02/2016
recuperare date 4

Prin procesul de recuperare a datelor se intelege reintrarea in posesia detinatorului initial a informatiilor stocate pe un dispozitiv specific (unitate hard disk, stick de memorie etc.) pierdute din diferite cauze. Pierderile pot fi cauzate de defectarea sau deteriorarea suportului de stocare dar si de neatentia sau reaua vointa a utilizatorului. Complexitatea inaltei tehnologii pe care o folosim in fiecare zi (computere personale, smartphone-uri tablete si altele) acasa sau la birou nu permite descifrarea principiilor de functionare ale device-urilor in totalitatea lor. Limitarile tehnologice ale unui utilizator obisnuit sunt astfel normale, cu atat mai mult cu cat recuperarea de date este un un domeniu inalt specializat.
Cum se pierd datele
Pentru orice utilizator, pierderea datelor poate fi o incercare grea sau chiar foarte grea. Daca prin pierderea unor fotografii sau clipuri video un utilizator casnic “sufera” o sincopa mai mult emotionala, datele pierdute la serviciu (precum documente, situatii financiare, contracte etc.) pot cauza o serie de inconveniente majore. Aceste pierderi se datoreaza unor cauze multiple. O pana de curent (defecte electrice), lovirea accidentala (defecte mecanice) a unitatii de stocare sau formatarea partitiei (defecte logice) sunt doar cateva exemple de situatii care pot sa apara in decursul unei perioade de timp, mai scurta sau mai lunga, dar care au aceeasi finalitate nedorita. Din pacate exista si situatii cand pierderile nu mai pot fi recuperate. Insa serviciile profesionale oferite de firmele specializate ating performante deosebite, procentul pierderilor totale fiind destul de redus.

recuperare date 1
Tocmai datorita unor astfel de intamplari serviciile oferite de firme specializate pe aceasta nisa a recuperarii datelor pierdute devin atat de valoroase. Portofoliul, specializarea personalului angajat, tehnologia de care dispune, domenile de expertiza si nu in ultimul rand probitatea morala sun cativa dintre factorii care asigura o justificarea costurilor pe care le ridica procesul de recuperare a datelor.
Factorii care influențează costul serviciilor de recuperare a datelor
Timpul.

Timpul este, de multe ori, un factor deosebit de important in procesul de recuperare a informatiilor pierdute. O firma specializata poate oferi un timp mult mai scurt decat cel obtinut de un utilizator prin incercarea de recuperare folosind mijloace proprii. 24 pana la 72 de ore este un timp foarte bun in conditiile in care procedurile de recuperare sunt extrem de complexe, pericolul pierderii definitive a unor informatii vitale fiind o prezenta constanta.

recuperare date 2
Experienta.

Un alt factor determinant in succesul recuperarii de date este experienta celor cares e ocupa deacest lucru. Procesul in sine este foarte complex, experienta practica trebuind sa fie dublata de studii teoretice aprofundate. Cu cat firma are angajati mai multi specialisti cu atat probabilitatea de reusita in procesul de recuperarea datelor este mai mare. Iar daca este greu sa gasesti astfel de specialisti, si mai greu este sa mentii o echipa bine structurata din acest punct de vedere.
Inlocuiri.

In practica apar de multe ori situatii cand, pentru a face din nou functionala o unitate de stocare trebuie inlocuite doar anumite subansamble ale acesteia. Dar cum producatorii nu au incluse in politicile de productie si fabricarea de piese de schimb, firma care se ocupa cu recuperarea datelor pierdute este obligata sa isi asigure un stoc de unitati de stocare. Pentru pastrarea unui timp de service cat mai redus. Cum achizitionarea si depozitarea unor astfel de produse implica si ele o serie de costuri, si inlocuirea pieselor defecte constituie un factor care contribuie la creionarea unui cost real.

recuperare date-3
Investitii.

Pentru a fi tot timpul in fruntea firmelor care ofera servicii de calitate, o astfel de societate are nevoie de investitii serioase in tehnica si tehnologie de ultima generatie. Timpul scurt de restaurare a datelor pierdute si posibilitatile reale de recuperare a datelor in conditii de deteriorare extrema a hard disk-ului sau stick-ului de memorie se datoreaza tocmai unor astfel de investitii.

Costurile pe care recuperarea de date le ridica sunt de cele mai multe ori justificate, alegerea celei mai bune firme care practica cele mai bune preturi pentru nevoile personale sau de serviciu ramanand o optiune deschisa.
BIT Data Recovery este departamentul de recuperare date din cadrul firmei BIT Consulting. Acest departament a fost infiintat in 2007 si ofera servicii profesionale de recuperare date de pe orice mediu de stocare defect. Laboratorul de recuperare date BIT Data Recovery dispune de tehnicieni cu experienta si echipamente de ultima generatie necesare in procesul de recuperare si extragere a datelor. Contacteaza un tehnician BIT Data Recovery .

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>