Surprize in serie de la noul Nikon D750

By on 24/09/2014
Nikon D750

* japonezii de la Nikon au pregatit fanilor o serie de surprize la lansarea noului model, prevazuta pentru sfarsitul lunii septembrie

Despre noul Nikon D750 se poate spune are o multime de lucruri in comun cu Nikon D610 aflat pe piata. Vazut din fata, Nikon D750 arata aproape identic cu predecesorul sau. Comenzile sunt plasate aproximativ in aceleasi locuri, noul model fiind doar putin mai rotunjit decat “fratele” sau. La o privire mai atenta insa, dam de unele caracteristici noi, imbunatatiri si completari extrem de interesante, care merg pana la apropierea de modelul D810. In primul rand, putem spune ca noul D750 este mai futurist. Folosind o tehnologie noua de constructie, panoul frontal pare extrem de compact, incadrand perfect componentele si butoanele de baza ale aparatului. Acesta este turnat dintr-un compozit din fibra de carbon, acoperit cu panouri din aliaj de magneziu in partea de sus si pe spate, completand astfel o carcasa despre care specialistii spun ca este fara precedent de subtire pentru un dispozitiv din aceasta gama. In realitate, D750 este cu aproximativ 0,1 inch (4mm) mai subtire decat fratele sau D610 si cu 10 grame mai usor.

Nikon D750

Premiera pentru D-SLR

Prima surpriza o constituie totusi rezolutia senzorului. Ambele camere, D750 si D610, au senzori de 24.3 megapixeli, in ciuda faptului ca s-a spus despre Nikon D750 ca vine cu noutati absolute. Chiar si vitezele continue de fotografiere sunt aproape la fel. D610 poate trage pana la 6 cadre pe secunda, in vreme ce D750 este cu o idee mai rapid, cu ale sale 6,5 cadre pe secunda. In schimb, un procesor nou Expeed stimuleaza puterea de procesare a imaginii, astfel incat D750 ofera o gama ISO de 100-12.800 (expandabila pana la 51.200), mult mai buna decat predecesorul sau. Mai mult, Nikon D750 dispune de un ecran LCD de 3.2 inch, rabatabil pe spate. Aceasta dotare reprezinta o premiera pentru un Nikon full-frame D-SLR. Ecranul se inclina in sus si in jos, putand fi folosit atat pentru fotografiile de la nivelul solului, cat si pentru cele aeriene.

Nikon D750

Filmare HD si conexiune Wi-Fi

Pentru cei care vor sa foloseasca aparatul nu doar pentru a face fotografii, ci si pentru a inregistra filmulete, trebuie spus ca D750 poate filma in regim slow-motion, la o rezolutie 1920 x 1080 HD. In mod evident, capacitatea de a inregistra filme este un pas mare in plus fata de D610, cu control manual asupra diafragmei obiectivului, cu o mufa HDMI pentru inregistrarea smultana a fisierelor necomprimate si stocarea lor pe un dispozitiv extern. De asemenea, Nikon continua sa lucreze in liniste, departe de ochii lumii, si in ceea ce priveste durata de viata a bateriei, iar din acest punct de vedere trebuie mentionat faptul ca noul D750 poate trage pana la 1.230 de fotografii pe o singura incarcare sau echivalentul a aproximativ o ora de imagini filmate. Cel mai bun din serie de pana acum, Nikon D750 vine incorporat cu conectivitate Wi-Fi, astfel incat camera sa poata fi controlata cu ajutorul unui dispozitiv inteligent si sa puteti copia imagini de pe acesta fara a mai avea nevoie de obisnuitele plug-in-uri intalnite pana acum la alte modele D-SLR.

Nikon D750

Ar mai fi de mentionat corpulnou-nout al camerei foto, cu un design unic, care permite construirea unui dispozitiv mai subtire si mai usor decat modelele lansate anterior. Totodata, compania a reusit o maximizare a adancimii manerului, pentru o prindere pe cat de confortabila, pe atat de sigura, in procesul de fotografiere. Din acest punct de vedere, putem spune ca noul Nikon D750 pare sa ofereo multime de lucruri fanilor sai raportat la costurile de achizitie, acesta fiind prevazut a fi pus la vanzare la un pret de lista de aproximativ 2.300 de dolari, pe piata de peste Ocean.

About Mihaela Olariu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>