Tableta Chuwi Hi12 contrazice prejudecatile despre produsele chinezesti

By on 02/02/2017
Chuwi Hi12 002

* cand vine vorba despre produsele chinezesti, nu trebuie sa ne mire ca primul amanunt urmarit este pretul scazut

Piata chineza este invadata la acest moment de o multime de produse hi-tech, unele mai inovative decat altele. Cu toate acestea, multi dintre producatori tind mai degraba sa copieze produsele existente, in incercarea de a le face mai ieftine, dar nu neaparat si mai bune. Analistii au descoperit si o serie de motive pentru care asistam la acest fenomen. In primul rand, desi vorbim despre o piata atat de vasta, nu exista o preocupare foarte mare si pentru marketing si promovarea produselor. In al doilea rand, partea de aprovizionare si desfacere este preocupata sa ofere in general ceea ce se vinde la un moment dat pe piata, fara a veni cu produse diferite din punct de vedere al conceptiei. Nu in ultimul rand, nu se investeste in studii si cercetare de piata, principala preocupare fiind pretul cat mai competitiv.

Chuwi Hi12 001

Cam acesta este peisajul in care a aparut si tableta Chuwi Hi12, sora mai mare a lui Chuwi Hi10, o tableta care nu se poate compara cu restul dispoztivelor similare de pe piata, in privinta pretului.

Tot ce-i trebuie unui gadget

Chuwi Hi12 003

Fata de Hi10, noua tableta a chinezilor vine cu un display mai mare, de 12 inch, la o rezolutie de  2160 x 1440 pixeli, fata de doar 10 inch si 1920 x 1200 pixeli. Totodata, aceasta prezinta si un alt aspect al ecranului, de 3:2, fata de 16:10, cu o baterie de capacitate mai mare de 11.000mAh, fata de 6.600mAh. Nu in ultimul rand, vorbim inclusiv despre material diferit al carcasei, complet metalic si nu din plastic, o camera foto dorsala de 5 megapixeli, dar si un pret pe masura, cu aproximatv 40 la suta mai mare. Ambele tablete sunt echipate cu acelasi tip de procesor, Intel Atom Z8300, conceput pe arhitectura Cherry Trail. Totodata, tabletele beneficiaza de acelasi chip de memorie si capacitate de stocare, de 4 GB RAM si 64GB, fiind prevazute cu abilitati sporite in materie de conectivitate: slot microSD, micro-USB, micro-HDMI, USB 2.0 si USB 3.0, mufe pentru casti audio, Wi-Fi si Bluetooth 4.0. In cutie, Chuwi Hi12 vine dotat cu absolut tot ce trebuie unui gadget din zilele noastre, asta insemnand adaptor de alimentare model de 2.5A, cartea tehnica, un cablu USB si tastatura, care poate fi atasata optional. La momentul actual, dispozitivul este comercializat undeva la 300 de dolari, incluzand tansportul, insa fara taxe vamale si alte operatiuni de manevrare. In ciuda tuturor riscurilor in ce priveste transportul, milioane de europeni opteaza inca pentru comenzile online din indepartata China.

Chuwi Hi12 004

Experienta placuta la tastare

Odata ce ai pus insa mana pe produs, Hi12 ofera o experienta placuta la tastare, dat fiind ecranul generos de 12 inch, ajutat de tastatura. Acest lucru este insa cu doua taisuri, intrucat, desi ofera un confort sporit la tastare, atasarea tastaturii aproape ca ii dubleaza greutatea intregului dispozitiv. Totodata, tableta isi dubleaza si grosimea, cata vreme se adauga noi porturi USB, care o fac comparabila cu un laptop traditional. Pe de alta parte, avem parte de doua boxe destul de fiabile, pe ambele parti ale tabletei, ceea ce este foarte folositor in cadrul prezentarilor, chiar daca nu trebuie sa ne asteptam la o super-calitate a sunetului. Per ansamblu, putem spune ca in ciuda prejudecatilor despre produsele chinezesti, tableta arata excelent, are un ecran generos, are parte de un design superb si un pret mai mult decat accesibil.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>