Tehnologia de filmare a dronelor revine pe pamant

By on 10/01/2017
drona dji osmo 001

* producatorul specializat in drone DJI se lauda cu o noua creatie, menita sa faca valuri printre cei care vor sa devina staruri pe YouTube

Noul dispozitiv DJI Osmo ofera o noua perspectiva asupra modului in care se inregistreaza cadrele video. Designul este pe cat de simplu pe atat de eficient, iar calitatea imaginilor video este buna, de asemenea, fiind ideala pentru inregistrarea cadrelor de unul singur.

Trebuie spus ca DJI este cunoscut in special pentru faptul ca a revolutionat piata dronelor multirotor prin gama de dispozitive Phantom, insa acum incearca sa aduca pe pamant propriile cunostinte in tehnica stabilizarii imaginilor, printr-o combinatie unica intre cadru si camera video.

drona dji osmo 002

In fond, Osmo este un sistem pentru camera video care iti permite sa captezi imagini ale lumii inconjuratoare dintr-o perspectiva mai personala, facand acest lucru intr-un mod care depaseste posibilitatile unei camere obisnuite. Este un pas real inainte in calitatea imaginii, care nu stirbeste cu nimic din proprietatile vizuale ale acesteia, precum ton, culoare sau detaliu, fluiditatea cadrelor surprinse fiind posibila cu ajutorul cadrului mobil integrat.

Practic, acest cadru ne asigura ca obiectivul de 12.4 MP al camerei DJI X3 se mentine la aceiasi parametri de stabilitate, eliminand oscilatiile si tremuraturile pe care le simtim cu orice camera de mana.

drona dji osmo

Design unic si autonomie de lucru

Manerul dispozitivului contine o serie de butoane care permit un control complet al functionarii, atat in cazul camerei, cat si al cadranului. Pe partea laterala a manerului se afla un arc-suport, care poate prinde cu usurinta un smartphone conectat prin Wi-Fi la camera si suportul in discutie, comportandu-se la fel ca un ecran al unei camere de mana. Camera si cadranul sunt montate pe un maner dotat cu toate butoanele pentru control. Designul sau unic si miscarile aproape autonome ale camerei fac intregul dispozitiv sa se miste intr-un mod aproape ireal. Astfel,Osmo promite amatorilor de filmulete si asa numitor vloggeri posibilitatea de a trage cadre profesionale stabile, la un pret care, deocamdata, nu are concurent pe piata.

Majoritatea cadrelor motorizate de mici dimensiuni pentru camerele video sunt de obicei lente si consumatoare de energie, insa sistemul Osmo este gata de actiune intr-o secunda. Osmo combina designul sau futurist cu functionalitatea, astfel incat dispozitivul, in ansamblu, este unul solid si exceptional de bine construit.

drona dji osmo 003

 Lumea intreaga, la degetul mare

Pe partea principala a manerului avem butonul de pornire, in vreme ce joystick-ul poate fi activat doar cu degetul mare, permitand un bun control manual al miscarilor. Alaturi de butoanele pentru pornirea si oprirea inregistrarii si surprinderea de instantanee, toate sunt pozitionate foarte bine si usor accesibile. Pe partea opusa a manerului se afla cadrul propriu-zis pentru prinderea dispozitivului mobil, care va permite atasarea rapida a dispozitivelor de redare a imaginii. Este un cadru metalic bine construit, care va permite atasarea cu usurinta a unui alt accesoriu, in caz de nevoie.

In esenta, OSMO este un sistem modular, iar in partea de sus a manerului avem cadrul motorizat si camera X3. Aceasta poate fi inlocuita insa cu o varianta superioara de X5 sau X5R, care ofera rezolutii mai mari si senzori de imagine si lentile de o calitate mai inalta. Lentilele ofera un cadru de vizualizare de 94 de grade, dar, spre deosebire de alte dispozitive, Osmo confera un control bun al distorsului si un focus imbunatatit, care va permite sa filmati cadrele cat mai aproape de subiectul actiunii. Imaginle sunt stocate pe un card microSD aflat in interior, fiind dotat chiar si cu mufa jack pentru casti, in cazul in care doriti sa fiti conectat cu totul la actiune. Iar daca mai punem la socoteala specificatiile camerei X3, care ofera imagini in format 4K si pana la 25 de cadre pe secunda, avem suficiente motive pentru a ne bucura de amintiri surprinse la o calitate remarcabila.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>