Top 3 programe antivirus gratuite pentru acasa

By on 03/10/2014
Antivirus

A tine calculatorul in afara pericolelor pe care le prezinta virusii nu trebuie sa fie neaparat costisitor * cele mai bune programe antivirus sunt acum gratuite si actualizate in intregime

Atacurile in privinta securitatii sunt in continua crestere, atat in dimensiune, cat si in severitate. Pe parcursul anului trecut, bug-ul Heartbleed a devenit parte a lexiconului in limba engleza, in timp ce sistemele interbancare de plati Target si Adobe au fost zguduite serios de incalcari ale securitatii datelor. Pentru a-si asigura o protectie cat mai buna, fiecare proprietar de PC are nevoie de un software eficient, un antivirus fiabil. Din pacate, acest lucru poate fi uneori destul de scump, avand in vedere si costul anual privind actualizarile.

Cu toate acestea, pentru utilizatorii de rand exista o multime de solutii de software gratuit pe piata, dintre care multe sunt la fel de capabile ca si suratele lor comerciale. Asa ca, daca te-ai saturat de abonamentele anuale, poti lua in calcul cele mai bune instrumente de securitate cu acces gratuit, o solutie care iti poate oferi o mai mare siguranta, fara niciun cost.

avast-antivirus-gratuit

  1. Antivirusul gratuit Avast

Nu-ti trebuie prea mult timp pentru a intelege de ce software-ul gratuit Avast este unul dintre cele mai populare instrumente de securitate existente.

Un program simplu de instalat, cu o interfata simpla, care il face usor de folosit, posibilitatea de a efectua o prima scanare rapida, care ar trebui sa identifice orice potentiale amenintari la adresa PC-ului, iar toate acestea cu un impact minim asupra performantei sistemului.

Toate acestea nu sunt doar opinii subiective. Testarea independenta a acestui program i-a facut pe specialistii din domeniu sa-l declare “produsul anului” in 2012, gasindu-l ca cel mai bun la toate categoriile.

Avast are si unele calitati superioare destul de utile, de asemenea. Un software de alerte la update-uri pe care il puteti programa sa identifice actualizarile pe care le-ati ratat si un instrument de Cleanup Browser ce ofera o modalitate simpla de a elimina addon-urile nedorite.

Avast a lansat recent si un utilitar gratuit de dezinfectie, proiectat pentru a elimina acele software-uri negative concepute pentru a va bloca accesul la un sistem informatic pana la achitarea unei sume de bani. Compania a lansat, de asemenea, si “Grime Fighter”, un program avansat care garanteaza “curatenia” si in cele mai nebanuite unghere ale PC-ului dumneavoastra.

Panda

  1. Antivirus gratuit Panda Cloud

Micut si simplu, acest Panda Cloud este un instrument usor, care ofera protectie gratuita in timp real si care poate fi folosit alaturi de alte instrumente de securitate fara probleme.

Este versiunea gratuita a unui produs comercial si de aceea are cateva caracteristici care ii lipsesc. Editia Pro a acestui antivirus va ajuta sa va protejati la utilizarea retelelot Wi-Fi publice, in timp ce functia de “vaccin USB” reduce riscul infestarii cu virusi adusi printr-un driverele USB.

Panda a lansat recent si versiunea 3.0, care include o serie de noi caracteristici pentru utilizatorii de Pro. Cu toate acestea, utilizatorii neplatitori ai software-ului vor putea accesa o noua interfata, capacitatea de a programa scanari “si vaccinarile USB”, automat.

Protectia de baza a antivirusului Panda ramane aceeasi si chiar daca aceasta nu ofera o rata de detectie de top, la testarile independente acest antivirus arata ca este foarte capabil, produsul obtinand recent certificarea VB100, care se acorda doar produselor care dovedesc o rata de detectie de suta la suta, potrivit Organizatiei WildList.

zonalarm-antivirus-gratuit

  1. Antivirus si Firewall, software gratuit de la ZoneAlarm

Programul ofera o multime de functionalitati si un certificat antivirus din partea AV-Test, un firewall usor de utilizat si o anumita protectie la navigare.

Exista totusi si cateva preocupari cu privire la antivirusul gratuit oferit de ZoneAlarm, in special in ceea ce priveste faptul ca baza de date antivirus este actualizata zilnic, doar versiunea comerciala avand posibilitatea de actualizare la ora, ceea ce te lasa mai expus la cele mai recente amenintari virtuale.

Nici in privinta actualizarii bazei de date nu ar fi chiar prima alegere, dar daca esti un fan al ZoneAlarm sau vrei un instrument de firewall si antivirus de la aceeasi companie, acest program ar putea fi o alegere buna.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>