Toshiba pregateste o tableta super-subtire

By on 21/09/2015
dynabook imag2

* un prototip prezentat intr-o maniera inedita de cei de la Toshiba se anunta deja ca un competitor serios pe piata tabletelor cu Windows 10
Toshiba a facut ceva ce rar s-a intamplat in aceasta companie. Cu doar cateva zile inainte de lansarea noii iPad Pro a celor de la Apple, japonezii au expus un prototip al viitoarei sale tablete ultrasubtiri intr-un loc public si bine pazit, intr-o campanie pe cat de interesanta, pe atat de atragatoare.
In vreme ce tableta ultra-slim Dynabook este inca in lucru, modelul ar putea reprezenta nu doar un punct de reper important in istoria Toshiba, dar ar putea influenta decisiv piata dispozitivelor portabile pentru urmatorii cativa ani. Deocamdata, brandul Dynabook este folosit de compania japoneza doar in propria tara, insa este de asteptat ca versiunea finala a prototipului recent expus sa fie imbratisata si pe restul mapamondului.
La fel ca surorile ei mai mici, prototipul Dynabook ofera o rezolutie de 1920 x 1200 pixeli pe un ecran de 12 inch, fiind propulsata de un procesor Intel Atom Z8500 sau 8700, ambele suportand pana la 8GB de memorie dual-channel.

dynabook imag1
Stilou digital si tastatura slim
La fel ca in alte cazuri de dispozitive convertibile, noua Dynabook vine cu optiunile TruCapture si TruRecorder. Aceasta este dotata si cu un stilou digital de la partenerii mai vechi de la Wacom, care este atasat de o laterala a tabletei, desi prima impresie ar fi ca aceasta este prea subtire pentru a se preta la asa ceva. Cum era de asteptat, cei de la Toshiba au scos si o aplicatie pentru noul dispozitiv, ceea ce denota ambitia japonezilor atunci cand vine vorba de promovarea unui nou produs, aceasta fiind o alternativa pentru utlizatorii care lucreaza in industria creatiei de continut. Pozitionarea logo-ului Toshiba si a camerei foto arata ca tableta a fost conceputa mai degraba pentru a fi folosita in modul portret decat in cel de peisaj, acesta fiind de altfel si modul default pentru Windows 10, noul sistem de operare care ruleaza pe acest dispozitiv.
Dincolo de dimensiuni si de prezenta stiloului electronic, o alta diferenta notabila o reprezinta tastatura, care, cel putin deocamdata, evita porturile suplimentare si bateria de mari dimensiuni, pentru o varianta mai simpla, care este mai subtire si totodata mai usoara.
Tableta pare sa fie conectata magnetic de tastatura, mai degraba decat prin clasica balama, cu datele transmise prin Bluetooth, ceea ce nu va mai conduce la deteriorarea calitatii imaginilor din cauza unghiului slab de vizualizare. Tastele au o adancime cam prea mica insa, ceea ce ar putea face ca tehnoredactarea textelor, pe perioada indelungata, sa nu fie o experienta chiar atat de placuta.
Totul, la vedere
Designul este aproape similar cu cel de pe Archos 101 XS, cu exceptia faptului ca Toshiba a adaugat un touchpad. In afara de camerele foto frontala si de pe spate, alte caracteristici la vedere sunt slotul pentru card microSD, un port mini-HDMI, mufa pentru casti audio si USB Type-C.
Potrivit oficialilor Toshiba, noua tableta a companiei este conceputa pentru a ajuta utilizatorii in captarea si accesarea rapida a informatiei, organizarea ideilor si exprimarea mai facila a gandurilor. Iar prototipul prezentat de Toshiba promite chiar mai mult decat atat, anuntandu-se una dintre cele mai bune tablete cu Windows 10 de pe piata.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>