Trio de top pentru laptopurile Lenovo

By on 06/07/2015
stire

* Lenovo a lansat de curand nu mai putin de trei laptopuri, capabile sa se plieze pe toate gusturile si toate buzunarele
Gigantul chinez Lenovo a lansat o serie de trei laptopuri destinate gamei de larg consum. Noua oferta include modelul Z51, care vine echipat cu o camera foto revolutionara, capabila sa scaneze obiectele pentru imprimantele 3D, dar si pentru o experienta uimitoare 3D, care adauga profunzime conversatiilor prin intermediul webcam-ului.

Dezvaluita in timpul evenimentului Lenovo Tech World de la Beijing, noua oferta a corporatiei asiatice include, de asemenea, laptopul Z41, conceput pentru a deveni un dispozitiv de distractie la domiciliu, la pachet cu modelul IdeaPad 100, ce este oferit consumatorilor la un pret-soc de sub 250 de dolari.

lenovo-ideapad-100
Lenovo Z41 este cel mai mic model din serie, acesta nefiind disponibil insa cu camera 3D. Cele mai atractive realizari sunt prezentate de Lenovo ca fiind in egala masura centre de distractie la domiciliu, dar si statii de lucru puternice, pe care te poti baza. Dispozitivele sunt propulsate de procesoare din generatia a cincea Intel Core i7, fiecare venind cu ecrane full HD de 14 sau de 15 inch, cu rezolutii de 1.920 x 1.080 pixeli. Sub carcasa, fiecare dispozitiv are pana la 16 GB memorie RAM de tip DDR3L, cu capacitati de stocare de pana la 1 TB, pe hard-disk clasic sau SSD, cu multiple porturi, pentru conectivitate.
Fara indoiala insa, adevaratul star al acestui show tehnologic este reprezentat de camera web Intel RealSense 3D, care ofera posibilitati multiple in materie de gaming, scanare sau conversatii video, toate in timp real si in sistem 3D. Acestea din urma sunt disponibile insa doar pentru detinatorii modelului Z51. Daca la acestea mai adaugam si sistemul de redare a sunetului Home Theatre Dolby DS 1.0 surround, disponibil pe fiecare model, atunci ne putem face o idee asupra posibilitatilor de distractie oferite de noile dispozitive Lenovo.

lenovo-z41
Pregatite pentru era 3D
La fel ca si in cazul imprimantelor si scanerelor conventionale, in sistem 2D, rezolutia si marimea imaginilor  conteaza. O rezolutie inalta a imaginii va da nastere unui produs printat de o calitate mai buna decat una de mici dimensiuni. De asemenea, o imagine de mari dimensiuni va fi mai usor de asamblat pe un panou, decat lipirea mai multor imagini printate de mici dimensiuni, toate rezultat al impartirii pe sectiuni a unei fotografii initiale.
Prin urmare, atunci cand va aflati in magazin in vederea achizitiei unei imprimante 3D pentru uz casnic, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte initiale: cartusul, care trebuie sa fie ori intr-o singura culoare, ori in culori multiple, obligatoriu un scanner 3D, dupa cum trebuie sa va orientati si la spatula pentru aceasta. Din acest motiv, marimea si greutatea sunt intotdeauna elemente de luat in calcul in alegerea unui model de imprimanta, dupa cum trebuie sa vedeti daca aveti nevoie de o imprimanta care scoate foile la calitate inalta sau la mare viteza. Bineinteles, un alt aspect care ar trebui sa ne preocupe este pretul, mai ales ca in cazul imprimantelor 3D nu prea putem vorbi de chilipiruri.
Grafica asigurata de Intel
Cat priveste grafica noilor dispozitive Lenovo, aceasta este asigurata de placile video integrate de la Intel, care pot fi upgradate prin dispozitive AMD R7 sau R9, dupa posibilitati. Ultimul din lista, IdeaPad 100 se doreste a fi produsul cel mai acesibil al gamei Lenovo, propulsat de un processor Intel BayTrail-M N3540, cu capacitate de stocare de pana 500GB si placa video integrata Intel. Dispozitivul are o autonomie de functionare cu ajutorul bateriei de pana la patru ore, fara incarcare. Iar la un pret de sub 250 de dolari, acesta se anunta deja o afacere buna pentru luna iunie.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>