Ultimele zvonuri despre iPhone 6C

By on 07/06/2016
iphone 6c 002

* asteptat inca de anul trecut, noul telefon al celor de la Apple s-ar parea ca este destinat buzunarelor mai stramte, atat ca dimensiuni, cat si din punct de vedere al puterii financiare

Desi in ultima perioada au aparut informatii si zvonuri despre noul telefon al celor de la Apple, acesta s-ar parea ca nu se va numi nici 6C, nici 5E. Mai mult, se pare ca acesta a intrat deja in productia de serie, urmand sa apara pe rafturile magazinelor mai curand decat ne-am astepta.

Este cunoscut faptul ca Apple isi rezerva spatiul dedicat lansarilor de noi telefoane pentru luna septembrie. Insa, acest an ar putea constitui o exceptie, dat fiind ca se asteapta şi lansarea mai multor modele de telefoane.

iphone-6c-001

Zvonuri vechi de aproape trei ani

Despre iPhone 6C se zvoneste ca va aparea pe piata inca din 2013, de la lansarea modelului „budget” al producatorului american. In timp ce iPhone 5C a fost conceput, pur si simplu, ca un telefon mult mai accesibil, iPhone 6C aduce o serie de diferente notabile, una dintre acestea fiind ecranul mai mic decat cel de pe 6S. Nu a fost sa fie insa la lansarea din septembrie 2015. Aceasta a trecut cu lansarea pe piata a modelelor 6S si 6 SPlus, insa fara a se pomeni nimic despre vreun iPhone 6C. Asta nu inseamna totusi ca toate visurile despre noul telefon au fost abandonate in totalitate.

La momentul de fata, singurul mod de a intra in posesia unui iPhone cu ecran de 4 inch este sa achizitionati mai vechiul 5S sau modelul iPhone 5C.

iphone 6c 003

Iar aceasta varianta nu este doar pentru a mai economisi niste banuti, ci si pentru a face mai mult loc in buzunarul camasii sau al pantalonilor. Primele zvonuri in acest sens sugerau ca iPhone 6C va fi lansat la pachet cu iPhone 6S sau 6S Plus, insa acest lucru nu s-a adeverit. Mai nou, unele surse spun ca iPhone 6C ar fi programat pentru lansare in luna februarie a acestui an, o oportunitate in acest sens fiind targul tehnic Mobile World Congress, de la Barcelona. Alte informatii sustin ca Apple ar planui lansarea lui iPhone 6 C la pachet cu Apple Watch 2, undeva in luna martie a acestui an, in cadrul unui eveniment separat. Acestea se suprapun insa zvonurilor venite din indepartata Asie, unde se vorbeste deja despre lansarea lui iPhone 7C, dar nu in martie, ci in aprilie.

IPhone C sau SE?

Ultima dintre informatiile scurse catre site-urile de specialitate vin insa cu o noua sugestie, spunand ca dispozitivul nici macar nu va avea litera „C” in denumire, cei de la Apple dorind mai degraba un upgrade pentru modelul 5S, prin aparitia lui iPhone 5SE. Desi denumirea nu prea se potriveste celor de la Apple, alte publicatii electronice de pe piata asiatica spun ca gigantul american ar fi inceput inclusiv productia de serie pentru noul sau telefon.

iphone 6c 004

S-ar putea ca acestea sa nu fie insa decat simple fumigene aruncate pe piata, compania avand astfel ragazul si linistea necesare pentru a lucra la viitorul iPhone7, preconizat pentru septembrie 2017.

 Un telefon mai accesibil ca pret

Cert este ca noul telefon va avea destul de multe in comun cu modelul iPhone 5, dupa cum arata si ultimele imagini care au inceput sa circule pe internet. Fara a avea o imagine clara asupra materialului din care acesta va fi construit, imaginile prezentand un invelis din plastic destul de solid. Iar daca asa stau lucrurile, atunci, cu siguranta, cei de la Apple au in minte cucerirea segmentului budget, noul telefon urmand sa fie mai ieftin decat tot ce americani ne-au prezentat pana acum. Chiar si asa, telefonul va rula sub iOS9, va beneficia de noile sisteme NFC si Touch ID, iar ecranul de 4 inch va dezvolta o rezolutie maxima de 1136 x 640. La interior, aparatul ar urma sa fie echipat cu procesor A9, 2GB memorie RAM si o camera dorsala de 8MP. Iar daca asa stau lucrurile, atunci asteptarea fanilor Apple s-ar putea sa merite.

 

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>