Un nou concurent la titlul de cel mai puternic telefon din lume

By on 03/12/2014
Sony

* la doar cateva luni de la lansare, telefonul Sony Xperia Z3 isi vede amenintata pozitia pe piata * mai multe zvonuri dau ca iminenta lansarea modelelor Z4 si Z4 Ultra, cu niste specificatii duse la extrem * daca informatiile se vor adeveri, vom vedea la salonul CES de la Las Vegas

„Spionii” in materie de noua tehnologie au dezvaluit unele specificatii pentru viitoarea gama de telefoane Sony Xperia Z4 si Z4, care tind sa arate ca aceste aparate vor si sensibil mai mici ca dimensiuni decat actualul Sony Xperia Z3. Gigantul japonez nu a rasuflat inca nimic cu privire la noile sale versiuni de telefoane, Xperia Z4 si fratele sau Z4 Ultra fiind asteptate sa fie lansate la salonul CES de la Las Vegas, din ianuarie 2015, la doar cateva luni de la aparitia pe piata a Xperia Z3. Nu ar fi chiar asa o mare surpriza, daca informatiile scurse cu privire la noile modele ale celor de la Sony nu ar vorbi despre niste inovatii care ar urma sa reaseze piata mondiala de telefonie mobila. Astfel, despre Sony Xperia Z4 se spune ca va oferi o rezolutie QHD pe ecranul sau, aducand linia Sony Xperia la nivelul atins deja de LG G3. De asemenea, va folosi un ecran de 5.4 inch, cu 0.2 inch mai mare decat al actualului Xperia Z3.

Sony

Specificatii de top

Dupa toate probabilitatile, Sony Xperia Z4 va fi dotat cu un procesor Snapdragon 805, asa cum este utilizat la acest moment de mai multe telefoane din aceeasi clasa, insa e posibil ca in curand sa apara si dispozitive cu Snapdragon 810. Si, din cate se pare, acesta va fi modelul Galaxy S6 de la Samsung. Prin urmare, un alt concurent serios. Chiar fara un procesor pe 64 de biti, Xperia Z4 ar putea veni in fata utilizatorilor cu nu mai putin de 4GB de memorie RAM.

 

Cu alte cuvinte, desi Snapdragon 805 este un procesor care ruleaza pe 32 de biti, intrebarea care se pune este daca are abilitati suplimentare pentru a utiliza la maximum memoria RAM, care in mod normal nu prea este folosita pe un astfel de sistem. Ajung oare 4 GB pentru suprematia pe piata telefoanelor in materie de putere? Vom vedea.

Alte surprize pregatite de cei de la Sony includ un sistem mai avansat de lentile la camera foto, folosind un numar mai mare de elemente, ce ar putea duce la o captare a imaginilor chiar mai rapida decat la Xperia Z3. Camera frontala este prevazuta pentru un senzor de 4.8 megapixeli, ducand experienta selfie la un nou nivel. Cat despre fratele mai mare, Sony Xperia Z4 Ultra, acesta va avea un ecran de 5.9 inch, procesor Snapdragon 805 cu 4GB RAM si o camera foto care va putea surprinde imagini de pana la 16 megapixeli.

Sony

Ce se va intampla cu Xperia Z3?

Prin urmare, multe surprize, la fel de multe asteptari de la gigantul japonez, care nu si-a dezamagit niciodata consumatorii. Sunt insa cateva intrebari la care amatorii de gadgeturi asteapta raspuns. Prima face referire la varful de lance actual, Xperia Z3.

Abia lansat, de cateva luni, se poate spune ca Z3 va sta cu emotie pe rafturi, daca zvonurile privind lansarea modelelor Z4 si Z4 Ultra vor deveni realitate in primele luni ale anului viitor. Acest lucru nu ar trebui sa produca frustrare, intrucat, asa cum s-au scurs informatii despre lansarea celor noi modele la o distanta asa de mica de Z3, tot la fel, circula zvonul ca Sony este pe cale sa anunte cate un model nou de telefon, cel putin in varianta pilot, in fiecare an.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>