Un nou telefon din gama budget, de la LG

By on 31/05/2016
smartphone Lg K10

* judecand dupa dispozitivele anuntate in cadrul primului targ tehnic al anului, 2016 se anunta un an promitator pentru gigantul sud-coreean

Prezentat la targul CES desfasurat la Las Vegas, noul telefon al celor de la LG, intitulat K10, se anunta a fi un dispozitiv competitiv ca pret, care ruleaza sub Android. Fiind oarecum in competitie cu cei de la Motorola in materie de prezentari, seria K pregatita de LG pentru 2016 vine cu un design imbunatatit, beneneficiind totodata de un ecran mai mare, de 5.3 inch.

Referitor strict la modelul K10, putem spune ca este un telefon din gama „budget”, incapsulat in familiarul design al gigantului sud-coreean, dar care se prezinta foarte bine in compania varfului de lance LG G4, spre exemplu. Prin urmare, se poate spune ca LG K10 a starnit suficient interes la CES 2016, avand in vedere ca ne aflam la cateva luni distanta de preconizata lansare a modelelor LG G5 sau LG G Flex 3. La prima atingere a dispozitivului facut sa lucreze sub Android 5.1 Lollipop, iti atrage atentia ecranul mare, de 5.3 inch, dar si display-ul din sticla de calitate superioara, care confera aparatului un aspect curat, fin si, in acelasi timp, extrem de sensibil atunci cand il tii in mana. Nu exista prea multe semne distinctive la acest smartphone, insa, atunci cand avem in vedere telefoanele cu specificatii din gama mijlocie, acesta pare sa se situeze cu o clasa mai sus in fata competitorilor sai.

Lg K10 imag1

Modern pentru orice varsta

La prima atingere, telefonul surprinde prin designul sau elegant si, desi nu se adreseaza neaparat publicului tanar, pare suficient de modern pentru orice categorie de varsta. Finisajul frumos rotunjit de jur imprejurul telefonului te scuteste de atingerea accidentala a butoanelor la manevrare, intrucat cele pentru volum si alimentare sunt situate pe carcasa dorsala. Iar lipsa oricarui punct de imbinare este cu atat mai usor sesizabila si, totodata, mai placuta la atingere. Acest lucru are insa si el neajunsurile sale. Astfel, in lipsa butoanelor vizibile pe margini, poti apasa accidental sau murdari butoanele plasate pe carcasa dorsala, atunci cand il asezi undeva.

telefon Lg K10

Fara butoane pe margini

Pentru gama sa, telefonul LG K10 ofera iubitorilor de telefoane Android un ecran generos de 5.3 inch, cu o rezolutie de 720 de pixeli. Acesta se preteaza destul de bine la citirea de e-mailuri, la navigarea pe retelele sociale ori la rularea de aplicatii simple, insa, pentru aceasta gama e destul de greu sa oferi un ecran cu rezolutie de 1080 pixeli. Display-ul de pe K10 este totusi destul de solid pentru gama sa, oferind tehnologie IPS, cu  sensibilitate destul de buna la atingere.

Lg K10 imag2

Specificatii diferite, in functie de locatia pe Glob

Deocamdata, configuratia interna a noului K10 nu este inca una definitiva, intrucat aceasta va fi diferita pentru diferitele piete de pe Glob. Deocamdata, au fost prezentate doua versiuni ale noului aparat Android, echipate cu procesoare quad-core de 1.2, respectiv 1.3 GHz, combinate cu doua procesoare mai economice, de 1.14 si 1.13 GHz. Modelele vin cu memorie RAM de 1,5 si 2 GB si cu o capacitate de stocare interna de 16 GB. In ce priveste camera, cea mai rapida dintre versiuni ofera un senzor mai puternic, de 13 MP pe partea din spate si de 8 MB pe camera frontala. Mai mentionam ca toate versiunile lui LG K10 sunt dotate cu slot pentru card microSD, baterie de 2,300mAh, la niste dimensiuni totale de invidiat, de 146 x 74.8 x 8.8mm.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>