Un nou tunning pentru Chrombebook2 de la Toshiba

By on 19/01/2016
toshiba-chromebook-img3

* extrem de asemanator cu precedentul model al seriei, noul Chromebook vine dotat cu un procesor mai puternic si cu o baterie mai rezistenta
In cazul in care sunteti deja un fan al dispozitivelor Chromebook de la Toshiba, ar trebui sa aruncati o privire si la ultima varianta a acestui produs, dezvaluita zilele trecute de producatorul japonez.
Precedentul Chromebook 2, considerat de site-urile de specialitate drept unul dintre cele mai bune dispozitive de acest gen de pe piata, uimea audienta prin senzationalul sau ecran Full HD si nu mai putin de 4GB RAM memorie, ceea ce il situa cam peste majoritatea laptopurilor de tip Chromebook existente. Singurul sau punct oarecum slab era faptul ca modelul era dotat cu un procesor Intel Celeron si o baterie care nu a rezistat mai mult de 6 ore si jumatate la testele de anduranta. Toshiba incearca acum sa remedieze aceasta situatie, noul Chromebook 2 venind cu un procesor Intel Core i3 sau i5 din a cincea generatie. Si la capitolul baterie se remarca un progres simtitor, de la putin peste sase ore, noul dispozitiv rezistand acum aproximativ 8 ore si jumatate.

toshiba chromebook2 img1

Asemanari uimitoare

Noua versiune a Chromebook 2 arata aproape la fel ca modelul anterior, cu exceptia procesorului si chipului si a tastaturii luminate din spate. In schimb, acesta are aceeasi carcasa argintie sau colorata stralucitor din plastic, cantareste aproximativ 1.3 kg si 19.3 mm grosime. Dispozitivul vine echipat cu un ecran simplu de 13.3 inch, fara tehnologie touch screen, cu slot HDMI si doua porturi USB 2.0, respectiv 3.0. Pana si pretul e unul asemanator cu cel al modelului anterior, ceea ce este un lucru imbucurator, avand in vedere upgrade-ul substantial la nivelul procesorului si al bateriei. Astfel, noul Chromebook 2 poate fi achizitionat la aproximativ 330 de dolari pe piata de peste Ocean.Varianta cu procesor Intel Core i5 va fi disponibila la un pret ceva mai piperat, de aproximativ 430 de dolari.

toshiba chromebook2 img2

Cel mai ieftin din gama sa

Ca alternative, in cazul in care sunteti un fan al sistemului de operare Android de la Google, dar sunteti in cautarea unui laptop puternic, varianta la indemana ar fi Google Chromebook Pixel 2. Acesta vine echipat inca din varianta standard cu procesor Intel Core i5, cu port USB 3.1 si USB-C, dar si cu un ecran tactil de inalta rezolutie, de 2.560 x 1.700 pixeli. Nu ar fi de neglijat nici cei 8GB de of RAM, insa pentru toate acestea veti fi nevoiti sa scoateti din buzunar aproximativ o mie de dolari, ceea ce, bineinteles, reprezinta mai mult decat dublul unui Toshiba Chromebook 2.

acer Chromebook 15 img1
In cazul in care doriti insa ceva performanta si nu va deranjeaza un aspect ceva mai brut, modelul Acer Chromebook 15 C910 este oarecum apropiat la pret, pana in 500 de dolari. Acesta vine de asemenea cu procesor Core i5 si, la fel ca si modelul Toshiba, acesta are ecran Full HD si este dotat cu un chip de memorie RAM de 4 GB. Spre deosebire, Acer are ecran de 15 inch si cantareste 2.2 kg, ceea ce sa recunoastem, este putin peste media dispozitivelor ultrausoare din ziua de astazi.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>