Upgrade si extraoptiuni de top pentru Dell XPS 13

By on 18/03/2016
dell XPS 13 imag4

* unul dintre cele mai apreciate dispozitive portabile ale producatorului american aduce noi imbunatatiri la nivelul procesorului, al display-ului si in materie de design
La un an dupa ce a dat pietei tot ce este mai bun, oferind unul dintre cele mai performante notebook-uri Windows de pe piata, Dell inca mai recurge la trucuri pentru a readuce in atentie popularul model XPS 13, cu sasiu si carcasa din aluminiu. Astfel, cu unele imbunatatiri pentru al sau display Infinity, Dell spera sa dea lovitura in materie de grafica. Astfel, Dell va oferi publicului o varianta de XPS 13 cu abilitati grafice oferite de Intel Iris, despre care producatorul american susţine că este capabil sa livreze performante sporite cu 40 la sută faţă de varianta originala.

dell XPS 13 imag1
Inovatiile aduse la varianta premium de a lui Dell XPS 13 tind cumva spre clasa notebook-urilor business-class. Spre exemplu, Dell a anuntat de curand ca lansarea unui monitor OLED de 30 de inch, cu o rata de refresh de 0.1 ms, cu margini minuscule de tip InfinityEdge, performante ce se vor imprumutate si pe noul notebook. De asemenea, Dell a adus inovatia sa in ce priveste ramele subtiri si pe seria Latitude 13 7000, un notebook destinat clasei business-class, inspirat, de asemenea, din produsul de larg consum XPS 13.
Argintiul devine istorie
Avand in vedere popularitatea de care se bucura modelul in discutie, cel putin in ce priveste gama de produse inspirate de acesta, notebook-ul va oferi si noi optiuni in ceea ce priveste culoarea carcasei.
Astfel, daca aluminiul argintiu nu se potriveste in totalitate cu gusturile dumneavoastra, veti avea posibilitatea sa optati pentru un XP13 auriu.

dell XPS 13 imag2
Potrivit presei de specialitate, tonurile de auriu vor fi aplicate insa doar la exteriorul dispozitivului, aceasta insemnand ca tastatura, locul de odihna pentru palme si trackpad-ul vor ramane in continuare fidele negrului. Oricum, din cate se pre, nuanta de auriu va fi una cat se poate de subtila si nu tipatoare, de prost gust. Pentru unii, Dell nu a mers inca suficient de departe cu aceasta noua viziune, ezitand a imbraca intregul dispozitiv in auriu. Spre comparatie, finisajul auriu de pe dispozitivele MacBook, spre exemplu, au fost aplicate din cap pana in picioare, adica de la corpul principal, la tastatura, loc de odihna pentru palme si carcasa. Doar tastele au ramas neschimbate.
Extraoptiuni „de aur”
Pentru aducere aminte, precizam ca notebook-ul XPS 13 era echipat cu procesor dual-core de 2.2GHz de tip Intel Core i5, cu posibilitate de upgradare la 2.7 GHz in optiunea Turbo Boost. De asemenea, acesta era dotat cu un chip grafic Intel HD 5500, 8GB memorie RAM, de tip DDR3, si o unitate de stocare de tip SSD, cu o capacitate de 230GB.

dell XPS 13 imag3
Cu un ecran tactil de tip UltraSharp QHD, capabil sa ofere rezolutii de 3.200 x 1.800 pixeli, dispozitivul nu sta rau nici la capitolul conectivitate, beneficiind de două porturi USB 3.0, unul mini-Display si cititor pentru carduri de memorie. La acestea ar mai fi de mentionat camera video frontala incorporata, de tip Widescreen HD si conexiune Bluetooth 4.0.
Iar in cazul in care va ganditi sa optati pentru versiunea aurie a noului XPS 13, veti avea parte de o configuratie premium, cu procesor Intel Core i7, 8GB memorie RAM, hard-disk marit la 256 GB şi display QHD+, la un pret de referinta de aproximativ 1.700 de dolari. Toate acestea nu sunt decat inceputul, Dell anuntand deja pentru luna februarie lansarea, la pachet a versiunii XPS de 15 inch. Prin urmare, fanii Dell au de ce sa fie emotionati.

About Andreea Filipescu

Adauga raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>